folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Wirelessın Kapsama Alanıyla İlgili Soru?

Wirelessın Kapsama Alanıyla İlgili Soru?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    Daha önce başka başlıklar altında sormuştum fakat pek dikkat çekici olmadı. Şimdi soruya geleyim.
    A noktasında wirelessli pc var. Benim 1km ötemde.
    bende kendi wirelessime küvvetlendirici taktım ve menzili 1km yi geçti.
    a noktasındaki wireless"in menzili 300metre.
    Sorum şu ben evden a noktasındaki wirelessi görebiliyorum fakat onun alanının dışındayım. bu durumda aramızda veri alışverişi olabilir mi?

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek
    olur tabi ama onu wireless listede görmen yetmez bağlantı için 4-5 mps üzeri bağlantı gerekir. bu arada şu kuvvetlendirici nedir? nerden alınır?

https://twitter.com/ElliotticianRB
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Erkek
    Senin Bir Kadına İhtiyacın var ....

eskilerden kim kaldı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    o wireless noktasının menzili 300 metre ve senin sinyalin oraya gidip sana geri geliyorsa bağlantı sağlanabilir sanırım. Ama ne derece kaliteli olur, ya da hızda bir düşüş yaşanır mı bilemem. Menzil uzun olduğu için dalgalanma fazla olabilir, yani sonucta fazla kaliteli bir şey olacağını zannetmiyorum. Tabiki bu konuda computerwolf'a danışıyoruz :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    benim sinyal giderde geri nasıl gelecek ona kafam pek yatmadı. computerwolfda meşgul şu sıralar ona da soramıyorum. Forumun birind araştırma yapıyodum orda biri şöyle demişti "ben o wireless in kapsama alanında olmadığım için o wireless beni görmezmiş görmeyince sinyali bana yollamazmış". Bana mantıklı geldi ama söylede bişey var. Wireless anten yapımını araştırdım orda millet 2kmden veri alıyorum filan diyo. Benimde aklım karıştı iyice

enginkirmaci.com | Kişisel web sitesi, uyetakip.com | Ücretsiz Üye Takip Programı
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    walla elektronikte şöyle bir kural vardır eğer bişeyle haberleşmek istersen mutlaka karşılıklı iletişim gereklidir.nasıl ki telefonda birisiyle konuşurken illaki diğer kişinin de sesini duymanız gerekiyorsa elektronikte de aynıdır.diğer kişinin sesini duymuyorsanız sizde doğal olarak ona cevap veremezsiniz.illaki sizin onun,onunda sizin kapsama alanında olması gerekir...

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek
    @ntxsoft, sen o Wireless Accesspoint'u arattirirkene Bilgisayarinda kac cizgi görüyorsun? 5/1 (5de 1)

Onu bir yazarsan yardim etmeye calisiriz.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    açıkcası ben olayı mantık olarak soruyorum. ona göre bu iş için bütçe ayıracağım. kendim bir wireless anten yapmak istiyorum. Gerekli tüm bilgileri topladım. Yapılışını falan öğrendim. Ama aklımda bir tek bu sorun kaldı. Eğer böyle birşey olabiliyorsa anteni yapacağım. Mantıken böyle birşey olabiliyor mu?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ntxsoft hacı anteni yaparsan, yapılışını, malzemeleri falan nedir bi anlatsana buradada...

jack daniels 160 yaşında
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek
    @ntxsoft, bence olur

cünkü burda bir adamla tanistim, adam 16 km basarmis.

@pc_worm, eger biraz ingilizcen varsa, biraz Google'de arastir.
    Eminimki bizler gibi sende bulursun birseyler.

Google it!

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ntxsoft
    ntxsoft's avatar
    Erkek
    Bende yapmayı kafaya iyice koydum. Yapıcam bakalım. Daha önce yapılışını koymuştum. Ben bi-quad tarzı olandan yapıcam bide çanak antenin önüne takıcam. dehşet olcak :)

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=2&folderid=31288

Toplam Hit: 2312 Toplam Mesaj: 11