Wirless Hakkida Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

Arkadaslar wirless ima biri sizdi ve halda bundan yararlaniyor.Ve wirless guvenli hale getirmek icin size bazi sorular soracagim.

1 ) Wirless Wep bunu nasil guvenli hale getiririm . Ve nerelerden yaparim ?

2 ) Wirless  sifresi nasil guvenli olur . Guvenli sifryi kirilmicak sifreyi nasil koymaliyim ?

3 ) Mac dediginiz olay nasil degisiyor degistirmemek icin napmaliyim ?

4 ) Bu wirless a giren kisi muhtemelen bizim apartmandan bunun kim oldugunu nasil bulabilirim ?

5 ) Daha once yorumlarda rastlamistim wirless'a giren birinin pc'sindeki dosyalari mi ne gormek vardi bunlara nasil bakabilirim ?

6 ) Wirless'a giren kisi rapidshare araciligiyla download yapiyor cunku rapid'e girdigimde birsey indirmek icin hakkiniz doldu 60 dakika bekleyin vs diyor adamin ne indirdigini bulabilirmiyim ?

7 ) En guvenli baglanti nedir nasil olmalidir ve napilmalidir ?

8 ) Girme islemleri devam ederse adam kendi pc'cinden hack vs kotu bir olaya karisti benim ustume mi kalir ?

9 ) Adam kotu birsey yapmadan bunu savciliga vs sikayet edebilirmiyim ?

10 ) Bunun kanuni yonden bir sucu var midir neler yapabilirim ?

Arkadaslar yardim edin lutfen adam beni somuruyor :|

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

irwa bunu yazdı:
    -----------------------------

daha önce birinin başına gelmiş bak burda konuşmalar

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=wirless&folderid=78833

Sagolasinda onun haricinde sordugum ve merak ettigim bazi sorular var 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek
    Up yav bilen yok mu ulkemde wireless ' ci bitmis :|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    babybash22
    babybash22's avatar
    Erkek

kardeşim öncelikle merhabalar

sorularına kısa kısa ve net cvp vermeye calısacagım

1- wireless wep bunu wpa veya wpa2 ye getirerek daha güvenli hale getirebilirsin wpa şifrelemede tüm karakterileri kullanmana izin veriliyor bu seni daha güvende tutar

2- wireless şifren harf ve rakamlardan oluşan bir parola oluşturman senin için çok daha güvenli olur bunu kırmak öyle herkesin harcıda değildir

3- mac olayına girme senin sorununla bir ilgisi yok

4- wireless modeminden ağına katılan kişiyi masaüstündeki ağ bağlantılarına girip çalışma grubu bilgisayarlarını göster diyip ağdaki ortak klasör paylaşımından bilgisayarın adını ve bilgilerini görebilirsin. paylaşıma kapatmış olsa bile en azından adını öğrenme şansın olabilir veya modeminin markası ne bilmiyorum ama modem arayüzünde modemine bağlı tüm sistemlerin ad ve ip adreslerini görebilrsin

5- 4ncü cevapta zaten bunun cevabıda mevcuttur

6- bu bence biraz paranoyaklığın getirdiği bişeyde olabilir ama adamın ne indirdiğini doğal olarak bulman çok zor

7- en güvenli bağlantı tabi kide kablolu bağlantıdır masaüstü bilgisayar kullanıyorsan ve kablosuz modemin varsa modem ayarlarından wireless kapatabilirsin bu sana bir avantaj kazandırabilir

8- evet eğer senin üzerinden illegal bir indirme veya kötü amaçlı kullanım içeren bir durum varsa mesuliyet sana aittir fakat o bir şekilde sonuçlanır ama başını ağrıtacak şeylerde çıkabilir

9- savcılık buna benzer bir konu ile uğraşacağını sanmıyorum fakat illa edecem diyorsan bilişim suçları kapsamında hiç bir ceza alacağını sanmıyorum çok küçük para cezası haricinde

10- senden habersiz senin modemin üzerinden bağlanıyorsa tabi ki kanuni yönden suçtur

burda yapacağın en iyi şey şifreni değiştirmen ve olayın kapanması

umarım aydınlanmışsındır

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

babybash22 bunu yazdı:

kardeşim öncelikle merhabalar

sorularına kısa kısa ve net cvp vermeye calısacagım

1- wireless wep bunu wpa veya wpa2 ye getirerek daha güvenli hale getirebilirsin wpa şifrelemede tüm karakterileri kullanmana izin veriliyor bu seni daha güvende tutar

2- wireless şifren harf ve rakamlardan oluşan bir parola oluşturman senin için çok daha güvenli olur bunu kırmak öyle herkesin harcıda değildir

3- mac olayına girme senin sorununla bir ilgisi yok

4- wireless modeminden ağına katılan kişiyi masaüstündeki ağ bağlantılarına girip çalışma grubu bilgisayarlarını göster diyip ağdaki ortak klasör paylaşımından bilgisayarın adını ve bilgilerini görebilirsin. paylaşıma kapatmış olsa bile en azından adını öğrenme şansın olabilir veya modeminin markası ne bilmiyorum ama modem arayüzünde modemine bağlı tüm sistemlerin ad ve ip adreslerini görebilrsin

5- 4ncü cevapta zaten bunun cevabıda mevcuttur

6- bu bence biraz paranoyaklığın getirdiği bişeyde olabilir ama adamın ne indirdiğini doğal olarak bulman çok zor

7- en güvenli bağlantı tabi kide kablolu bağlantıdır masaüstü bilgisayar kullanıyorsan ve kablosuz modemin varsa modem ayarlarından wireless kapatabilirsin bu sana bir avantaj kazandırabilir

8- evet eğer senin üzerinden illegal bir indirme veya kötü amaçlı kullanım içeren bir durum varsa mesuliyet sana aittir fakat o bir şekilde sonuçlanır ama başını ağrıtacak şeylerde çıkabilir

9- savcılık buna benzer bir konu ile uğraşacağını sanmıyorum fakat illa edecem diyorsan bilişim suçları kapsamında hiç bir ceza alacağını sanmıyorum çok küçük para cezası haricinde

10- senden habersiz senin modemin üzerinden bağlanıyorsa tabi ki kanuni yönden suçtur

burda yapacağın en iyi şey şifreni değiştirmen ve olayın kapanması

umarım aydınlanmışsındır

Cok sagolasin gayet aciklayici tesekkur ederim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

ek olarak

modeminin ayarlarında izin verilen mac adresini sadece kendi pc nin mac adresini belirle

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

The_FCN bunu yazdı:

ek olarak

modeminin ayarlarında izin verilen mac adresini sadece kendi pc nin mac adresini belirle

Bunu nasil ve nereden yapabilirim ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek
    bendeki modemden tarif edecem modem arayüzüne girip yerel ağ ayarlaarında LAN istemcileri wardır ordan yapılır ama bunu yaparken dns ayarının yapıldığı yerden makinene elle ip girmen gerekiyo ve ağ geçidini falan da yazmayı biliyosan yap bilmiyosan uğraşma :)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

vay be yaşlandık..

Teknoloji çabuk ilerliyor.. Wireless  gitmiş Wirless Gelmiş

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e2
    e2's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:

vay be yaşlandık..

Teknoloji çabuk ilerliyor.. Wireless  gitmiş Wirless Gelmiş

Ohoo o zaman senin dunyadan haberin yok bu daha gelismisi demisler ki ordaki e harfi gereksiz oluyor biz e harfini cikaralim :|

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

Hocam senin şifre değiştirmene rağmen sürekli giriyorsa o modem uzaktan kontrol ediliyo olabilir..

öncelikle Sen daha güvenli bir şifreleme türü varken güvensiz olanı kullanıyorsun dava için pek bişey yapabileceğini sanmıyorum ama wpa yada wpa2 yapabilirsin wpa - tkip deneme istersen direk wpa2 yap.. eğer gene sızıyorlarsa uzaktan kontrolü kontrol et aktifse deaktif yap.. yine kontrol et..

yeni yeni şeyler deneyen bin türlü adam var çok önemli biriysen belki klavyenden akıp giden elektrik sinyalleride çekiliyodur sen farkında olmadan :P

adamın işlediği bi suçtan ötürü bağlantı senin olduğu için ilk seni bulurlar.. eğer adam modemin şifresini değiştirmezse mac adresinin kayıt altına alınacağını sanmıyorum yani direk sen muhattap olursun gibi(mac şifre değiştiren son makinaya göre loglanıyor diye biliyorum)..

savcılığı meşgul etme kendi güvenliğini kendin sağla modemin arayüzünden NAT ayarlarını kontrol et senin makina adınla ilişkili orada bi port yönlendirmesi varsa kaldır.. dediğim gibi sen güvenliğini kendin sağlayamazsan bi hak elde edebilmen düşük bir ihtimal..

apartmanın 100 metre belkide daha fazla uzağında biri bile olabilir illa aynı apartmanda olacak diye bi kayide yok o sinyallari toplayabilmek o kadarda zor değil :|

not: acaba ben miyim dedim de ben prensip gereyi download yapmadığımdan bi sorun proplemi yok :| zaten ankara da değilsindir.. 

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 12331 Toplam Mesaj: 11