folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Woocommerce Güvenlik Açığı Tespit Edilmiş



Woocommerce Güvenlik Açığı Tespit Edilmiş

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    helyum_pasha
    helyum_pasha's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2008
    Erkek

    Geliştirici Tavsiyesi: WooCommerce'in Birden Fazla Sürümünde Kritik Güvenlik Açığı

    WooCommerce ve WooCommerce Blocks özellik eklentisinin birden çok sürümünde kritik bir güvenlik açığı tespit edildi. Etkilenen her sürüm için yamalar oluşturuldu ve güvenlik açığı bulunan mağazalara otomatik olarak dağıtıldı.

    Ayrıntılar

    WooCommerce ve WooCommerce Bloklarında bir güvenlik açığı yakın zamanda keşfedildi ve güvenlik araştırmacısı Josh tarafından HackerOne güvenlik programımız aracılığıyla bize bildirildi . Bu güvenlik açığı, kullanıcı kimlikleri ve karma parolalar gibi verilerin açığa çıkmasına neden olabilir.

    Güvenlik açığını öğrendikten sonra, WooCommerce ekipleri kapsamlı bir araştırma yapmak, ilgili kod tabanlarını denetlemek ve etkilenen 90'dan fazla sürüm için bir yama düzeltmesi oluşturmak için hemen adımlar attı. Bu yama, güvenlik açığı bulunan mağazalara otomatik olarak dağıtıldı.

    Bu güvenlik açığına ve verilerin güvenliğinin ihlal edilip edilmediğine ilişkin araştırmamız devam ediyor. Hazır olduğunda blogumuzda yayınlayacağımız bu güvenlik açığını sitelerinde nasıl araştıracakları konusunda site sahipleri ile daha fazla bilgi paylaşıyor olacağız. Bir mağaza etkilendiyse, ifşa edilen bilgiler o sitenin ne sakladığına özel olacaktır ancak sipariş, müşteri ve yönetim bilgilerini içerebilir.

    WooCommerce Blog'daki son duyuruda ek bilgiler mevcuttur .

    Bunun beni etkileyip etkilemediğini nasıl anlayabilirim?

    Bu güvenlik açığı, sürüm 2.5'ten sürüm 5.5'e ve WooCommerce çekirdek sürüm 3.3'ten sürüm 5.5'e kadar olan WooCommerce Bloklarının sürümlerini etkiler. Bu aralıklarda WooCommerce veya WooCommerce Bloklarının bir sürümünü çalıştıran tüm mağazalar savunmasız olarak kabul edilir.

    Hangi işlemi yapmalıyım?

    Güvenlik yamaları güvenlik açığı bulunan mağazalara otomatik olarak dağıtılırken, yine de bu eklentilerin şu anda 5.5.1 olan en son sürümüne güncelleme yapmanızı öneririz.

    (Alıntı) Makale Kaynağı : .https://developer.woocommerce.com/2021/07/15/developer-advisory-critical-vulnerability-in-multiple-versions-of-woocommerce/

    helyum_pasha tarafından 16/Tem/21 02:43 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    teşekkürler 


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 829 Toplam Mesaj: 2
woocommerce web güvenliği