Wordpress (Yardım)
-
Beyler bu wordpress sistemine ilk adımımı attığımdan olaya baya fransızım 2 tane sorunum var birincisi türkçe karakter sorunu ikincisi ise 404 sorunu sitede bi yazı yazdım tıklayınca
http://www.metinoz.com/2010/10/26/deneme/
karşımıza bu ekran geliyor çözümünü googleda çok aradım bulamadım
tr karakterle ilgilide çok çaba sarfettim ne gördüysem denedim yine olmadı bana yardım edebilirmisiniz
-
Türkçe Karakterler İçin HTML karşılığı;
Ü <=> Ü
Ş <=> ÅŸ
Ğ <=> ÄŸ
Ç <=> Ç
İ <=> İ
Ö <=> Ö
ü <=> ü
ş <=> ÅŸ
ğ <=> ÄŸ
ç <=> ç
ı <=> ı
ö <=> öTürkçe Karakterler İçin ASCII karşılığı;
ç ç
ı ı
ğ ğ
ö ö
ş ş
ü ü
Ç Ç
İ İ
Ğ Ð
Ö Ö
Ş Ş
Ü Üharfleri yerine karşılarındakileri yaz. harfleri yazarken.
-
kalıcı baglantılar ayarlarını degıstırdıysen yazıyı sıl tekrar yaz
karakter sorununa gelınce default temaya gec oluryormu bakalım sorun bunu soluyorum cunku ılk olarak teman yuzunden olabılıcenden supelendım.
-
emnimax bunu yazdı:
-----------------------------
kalıcı baglantılar ayarlarını degıstırdıysen yazıyı sıl tekrar yaz
karakter sorununa gelınce default temaya gec oluryormu bakalım sorun bunu soluyorum cunku ılk olarak teman yuzunden olabılıcenden supelendım.
-----------------------------hocam o sorunu hallettim htcacsesten ötürü sizin dediğiniz gibi tr karakteri halada halledemedim
-
VagaTroy bunu yazdı:
Türkçe Karakterler İçin HTML karşılığı;
Ü <=> Ü
Ş <=> ÅŸ
Ğ <=> ÄŸ
Ç <=> Ç
İ <=> İ
Ö <=> Ö
ü <=> ü
ş <=> ÅŸ
ğ <=> ÄŸ
ç <=> ç
ı <=> ı
ö <=> öTürkçe Karakterler İçin ASCII karşılığı;
ç ç
ı ı
ğ ğ
ö ö
ş ş
ü ü
Ç Ç
İ İ
Ğ Ð
Ö Ö
Ş Ş
Ü Üharfleri yerine karşılarındakileri yaz. harfleri yazarken.
-----------------------------her konu açmamda bunu yapmammı gerekiyor hocam pratik yolu yokmudur
edit: denedim olmadı malesef
-
orjinal php dosyalarını al yukarıdan yazı tipii utf8 başlıkları vs trlerştirmek ıstıdgın yerı duzelt ve kaydet ama mutlaka utf 8 olsun.
Tr şeklindekı dosyayıda acınca utf e 8 yap yukarıdan sonra bozuk karakterlerı duzelt bu kadar
-
matematik1 bunu yazdı:
orjinal php dosyalarını al yukarıdan yazı tipii utf8 başlıkları vs trlerştirmek ıstıdgın yerı duzelt ve kaydet ama mutlaka utf 8 olsun.
Tr şeklindekı dosyayıda acınca utf e 8 yap yukarıdan sonra bozuk karakterlerı duzelt bu kadar
-----------------------------hangi dosyalar onlar hocam birazcık daha açık anlatsan çok makbule geçerdi
-
konu güncel tr karekter sorununa bi yardım edin beyler
-
bana msnden ulas bı bakayım soruna.
-
yalnizturk bunu yazdı:
matematik1 bunu yazdı:
-----------------------------hangi dosyalar onlar hocam birazcık daha açık anlatsan çok makbule geçerdi
----------------------------- -
yalnizturk bunu yazdı:
matematik1 bunu yazdı:
-----------------------------msn pm at hocam gostereyım sana nasıl yapılacagını