folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Xiaomi Background Service - Android Java



Xiaomi Background Service - Android Java

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Mayıs/2012
    Erkek
    saybirs bunu yazdı

    Selamlar Arkadaşlar,

    Müşterilere real time bildirim atacak bir tool geliştiriyorum. Real-time konusunda firebase işimi görmediği için custom bir notification sistemi yazıyorum. Background da servisi başlatıyorum. Uygulama destroy olduğunda servisi tekrardan create eden bir broadcast sınıfım da var. Xiaomi harici cihazlarda sorunsuz çalışıyor. Fakat lanet olası xiaomi cihazlarda uygulamayı task manager dan kapattığı anda veya cihazı kilitlediğinde servis de kendini kapatıyor. Kilit açıldığında servis işlemine devam ediyor.  Uygulama ayarlarından; Otomatik Başlatma  veya Pil tasarrufu modunu kapattım açtım yemedi. Google forumlarında bununla alakalı net bir çözüm yok diye yazmışlar. Fakat Youtube Facebook vs. uygulamaların servisi background da her zaman çalışıyor. Android uygulama geliştiren mürid/eler bu sorunu nasıl aşıyor? Bilen duyan yeşillendirirse sevinirim.

     

     

    Konu dağılmış ama uzun süre miui kullandım. Şuan hala geçerli mi bilmiyorum ama bence geçerlidir. Telefonda olduğum için içeriği kopyalayamıyorum

    https://mobile.donanimhaber.com/miui-bildirimler-icin-izin-ayarlari-v7-8-9--128652273

    WhatsApp Facebook bu ayarlarda ön tanımlı geldiği için sorun olmuyordu. Google servisleri ise başka boyut. Google uygulamaları Google play servicesi kullanıyor. Bu kapalıyken herhangi bir uygulamanın düzgün çalışması da pek mümkün değil. O yüzden Google uygulamaları hep çalışıyor.

    Zaten bilinenin aksine Android açık kaynak kodlu felan değil çekirdekteki önemli bir bölüm kapalı kaynak kodlu. Ben ayrıcalıkların bu kısımdan geldiğini düşünüyorum

     

    Diğer bir konuda da uygulama geliştirirken servis yerine application kullanmak daha mantıklı artık. Çünkü background servisler denildiği gibi uygulama kapalıyken kalktı. E zaten çalışan işlem üzerinde bizim application var. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamadım ama birgün pil sorunu çözülürse Android tam bir çöp olacak


    iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek
    FCN bunu yazdı

    ben son kullanıcı olarak konuşim şu an ona bende bir çare arıyorum. s3 frontier saatim var xiaomi telefonla background servisi çalışmadığı için bir süre sonra timeouta düşüyor bağlantı kopuyor. veya uygulamasını elle kapatırsam yine kopuyor.  

     

    Açık uygulamalar ekranına girip saatin uygulamasına basılı tut, kilit işareti var kitle, kopmuyor bağlantı 


    ...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2010
    Erkek

    Görünen o ki Job schedule, Workmanager ve Alarm manager harici andoridte background servis teknolojisi yok ve bunlar da Xiaomi için stabil değil. Bildirimler geliyorsa da random periyotlarda geliyor. Ben de flutterda birşeyler yazdım yok abi çözümü yok. Mevcut yöntemlerle idare edeceğiz.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    Xiaomi akıllı ev sistemlerinde bildirimler gerçek zamana yakın geliyor (detayını bilmiyorum belki benim şansımadır, best-effort geliyordur)

    Kendi uygulamalarinda mi push kullanıyor. Belki bu iş görür http://mipush.global.xiaomi.com/

    Şöyle demişler:

    99.8% of messages will be received within 300 milliseconds

    MaviEkran tarafından 19/Ağu/20 15:42 tarihinde düzenlenmiştir

    Blue Screen of Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ocak/2010
    Erkek

    Mi push için ücretsiz paketi mi üyeliğinmle almaya çalıştım izniniz yok diyor (:

Toplam Hit: 3624 Toplam Mesaj: 16
lanet olası xiaomi background