Xiaomi Mi Mix 3 Tanıtıldı - 10 GB Ram

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mycity
    Mycity's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 01/Şubat/2011
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    Mycity bunu yazdı

    3200 mah pili görünce okuma gereği bile duymadım amk okadar para istiyorlar koyduklara pile bak bide şahane filan yazmıyorlarmı

    Yeni nesil işlemci + Amoled ekran

    Telefon üreticileri için cihaz akşamı görüyorsa yeterli. Kaldı ki bencede yeterli. Zaten hızlı şarj artık tüm telefonlarda standart oldu. 

    Hocam biraz derin düşünüyorum hızlı şarj ve telefon olayı normalde şartlar dahilinde bir akıllı telefon pilinin 7-14 gün arasında gitmesi lazım ve bunu kesinlikle yapabilirler ama neden yapsınki

    Sebepleri

    1-planlı eskitme sistemi batarya ömrünü kisaltıp telefona zarar veriyor mesela akıllı telefonların hepsine bak eski modeller ya uygulamaları desteklemiyor veya çok kasıyor.

    2- Milyonlarca insan akıllı telefon kullanıyor bazıları tam gün bazıları'da yarım gün sarj tutuyor peki milyonlarca insan telefonları şarj etmek zorundayken tüketilen elektriği bir düşün nekadar sistematik bir kazanç şekli :-) ama telefonlar haftada bir gün şarj edilmeye devam etseydi böyle bir kazanç olmayacaktı.

    3. İhtiyacın varmış gibi algı operasyonu yaratılması madem ki okadar güçlü yapıyorsunuz ozman bunu destekleyen pilide yapmak zorundasınız. Güçlü pil örnekleri var uzay teknolojilerinde kullanılıyor.

     

    Mycity tarafından 09/Oca/19 02:49 tarihinde düzenlenmiştir

    Bazıları sadece konuşur bazıları ise hayalleri ile dünya'ya yön verir.. Mycity
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wort
    Wort's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Haziran/2015
    Erkek

    Tekniloji varda yavas yavas veriyorlar.Biri centikli ekran cikardi birsuru uretici aynisini yapti biri 3-4 kamera koydu yine birsuru uretici aynisini.Bu kapitalist duzende tuketmeye yonlendiriyorlar.Daha iyi bataryayla mi mix 4  kime satacaklar yoksa.Bide yazilim ile yavaslatma boyutu var bu isin.Apple hala davalari suruyor.

    Telefon benim hosuma gitti.Gulu seven dikenine katlanir.2600 civarina mal ediyorlar getirdiler karini koyup sattilar desek.imeil zamlari ithalatcilari ne kadar etkiliyor acaba.En iyisi imeil atmakda ben biraz baktimda bulamadim.


    Karanlıklara sitem edeceğimize hepimiz bir mum yaksak karanlıklar aydınlığa dönerdi…
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2007
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    3.800 liraya resmi garantili olarak yakında Mi Store'larda. İthalatçı garantilisi 3.200'e falan gelir tahminim.

    mi store mi 8 i bile 4700-5000 e satiyordu hocam bunu nasil satacak 3800'e?

     

    edit: eksi de sunu gordum hatta https://eksisozluk.com/entry/85263656

    bana daha mantikli geldi senin fiyattan :D

    g2k tarafından 09/Oca/19 07:07 tarihinde düzenlenmiştir

    g2k[et]tahribat[dat]com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    İyice boku cikti aq. Yok 10gb ram’ler yok 5 adet kameralar.. ne lan bu? :D

    adamlar resmen icad edecek bisey birakmadilar, simdi de kameraya, ram’e ve depolama alanina yukleniyolar. Katlanabilir ekran haric icad edecek bisey kalmadi lan ahaha :Dd


    Cigu bigule :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Nokia lens ve nokia cam pili bekliyorum.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Genel olarak yazacağım. Yazacaklarım adresini biliyor.

    -Eski model telefonların kasmasına sebep işlemci üretim teknolojileri eski. Batarya ile alakası yok. Bataryadan dolayı yavaşlatma muhabbetini Apple çıkardı. Sonradan iş rezillik boyutuna geçince "ehe ehe biz bunu kullanıcıyı düşünerek yaptık hatta menüye ayar bile koyuyoruz" dediler.

    -Güçlü pil ? Uzay teknolojileri ? Telefon denen cihazı yeri geliyor Sibirya'da -70 derece soğukta bile kullanılıyor, yeri geliyor 45 derecede kullanılıyor. Batarya şakası olmayan bir teknoloji zira içinde bir enerji var. Bu enerjinin kafana yasladığın bir cihazda aniden ortaya çıkmasını ister miydin ? Bak Samsung Note 7'de 1 mm bataryayı ufaltıp yüksek kapasite koymaya çalıştı sonrası ortada. Adamlar tüm dünyaya rezil oldu. Samsung çaktırmasada çok zarar etti ve mobil bölümü hala düşmeye devam ediyor. Zaten bir telefonun adam gibi kullanım ömrü 2 sene. Sonrasında ya donanım yada yazılım su koyvermeye başlıyor. Ha ben şantiyede çalışıyorum vs dersen Çinlilerin 10.000 mahlık telefonları var. Onlara yöneleceksin. Tabi onlarda tasarım olarak tam bir tuğla parçası. https://youtu.be/nGjqpRCG_8E

    -Fiyat konusunda eleştiri gelmiş. Bana fiyatı diyen Evofone çalışanı zaten. Ha belki ilk satışa özel indirimli fiyattan verebilirler bir şey diyemem.

    -Telefonda teknolojinin sınırlarına geldik evet doğru. Yapacak bir şey yok. Daha öncede demiştim eve bir çamaşır makinesi alıyorsunuz bozulana kadar kullanıyorsunuz. Telefonlarda artık çamaşır makinesi gibi oldu. Eskiden her sene bir yenilik geliyordu insanda ister istemez yenisine sahip olma isteği uyandırıyordu. Zamanında telefon gelen paraları doğru düzgün yatırım yapamayan büyük firmalar kayboldu gitti. Zamanında HTC, Sony, LG vs mobilde kaybolacak dediğimde bazı müridler benimle dalga geçiyordu. Çinliler ortalığı dağıtacak.

    -Ram konusu bencede abartı. Ancak Android şımarık zengin piçi mantığında bir işletim sistemi. 50 GB ramde koysan yine full kullanır. Ben Huawei'nin işletim sistemini bekliyorum. Huawei eğer iPhone-iOS mantğında cihaz çıkarmak yerine Android gibi diğer Çinli hemşehrilerine işletim sistemi lisansı verirse Google'ı zor günler bekliyor demektir. Samsung baskılara dayanamadı Tizen'i bitirdi mesela.

    -Çinliler gümbür gümbür geliyor. Bakın elin adı duyulmamış Çinli firması bile 2 milyar dolar yatırım alıp katlanabilir ekranlı telefonu piyasaya sürüyor. Xiaomi'de böyle ufak ufak ortaya çıkmıştı ancak artık onlar doydu. Çin 80'lerin Japonya'sı, 2000'lerin Güney Kore'si gibi oldu. Tüm teknoloji Çinlilerden çıkıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=KcqUdODbZW4


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 4366 Toplam Mesaj: 37
xiaomi