folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder .Xlsx Dosyasını Sağlıklı Bir Şekilde .Csv Olarak Kaydetme

.Xlsx Dosyasını Sağlıklı Bir Şekilde .Csv Olarak Kaydetme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Arkadaşlar elimde bi excel dosyası var .xlsx uzantılı, bildiğiniz satır sutünlardan oluşan, bunu virgülle ayrılmış csv uzantılı kaydetmem gerekiyor. Office 2010 kullanıyorum fakat csv olarak kaydetmeme rağmen virgülle ayırmıyor. Zamzar denilen internet sitesi ile çevirdim. Fakat bu seferde Türkçe Karakter sıkıntı var malesef. Sağlıklı bir şekilde nasıl .csv olarak kaydedebilirim?

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek

Excel hangi karakterle ayıracağını Windows'un yerel yapılandırma ayarlarından alıyor.

Türkçe için bu karakter varsayılan olarak noktalı virgül olduğundan CSV dosya ona göre oluşuyordur.

Uzun zamandır Türkçe Windows kullanmıyorum ama Türkçesi aşağıdaki gibi olmalı.

Denetim Masası > Bölgesel Ayarlar > Biçimler sekmesinde Ek Seçenekler > Liste Ayracı

buradaki noktalı virgülü virgül ile değiştirirsen olacaktır. Ayarın Excel'de etkin olması için eğer açıksa Excel'i kapatıp açman gerekebilir.

anlıyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Denedim hocam dediğiniz gibi yaptım yine aynı hatayı verdi kaydederken

http://prntscr.com/adl73h

sezginari tarafından 10/Mar/16 20:31 tarihinde düzenlenmiştir

Matbaa Baskı ve Promoyon İşleriniz Tbt'ye özel fiyat ile yapılır. Islak Mendil,Baskılı Kürdan, Baskılı Pipet, Baskılı Peçete, Baskılı Stick şeker üretim hanemiz mevcuttur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek

Hata değil o, bilgilendirme. Evet deyip geçmen lazım.

anlıyorum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Hocam evet deyip geçiyorum ama virgülle ayırması gerekirken normal excel olarak açıyor tekrar açtığımda

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Erkek

Yav, çok epik bi konu oldu bu.

Excel'le açma hocam sen de. Not defteri ile aç. Excel yani bu nihayetinde, CSV dosyası düzgün ise excel tablosu olarak göstermek fıtratında var.

anlıyorum.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

kafanı, taşın sivri yerine denk gelecek şekilde hızlıca vuruosun

tüm dertlerden kurtuluyosun

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

Hocam ben söyle yapıyorum. ..

Birleştir komutu ile =birlestir (hucre1&","&hücre vb) sonra çıkan sonuçları tüm hucerler için oluşturuyoruz ve en son tüm satırları alıp worda taşıyorum.  Sonra CSV uAntili dosyaya taşıyorum word den... telefon Rehberine aktarırken o şekilde yapmıştım. 

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek
    buzukatak bunu yazdı

Yav, çok epik bi konu oldu bu.

Excel'le açma hocam sen de. Not defteri ile aç. Excel yani bu nihayetinde, CSV dosyası düzgün ise excel tablosu olarak göstermek fıtratında var.

Hocam ama şöyle bi durum var ki o zamzar da çevirdiğim csv dosyasını excel de açınca fıtratına göre göstermiyor.

http://prntscr.com/admwhj

demek istediğim şey bu işte

YekteranBaymedir bunu yazdı

kafanı, taşın sivri yerine denk gelecek şekilde hızlıca vuruosun

tüm dertlerden kurtuluyosun

o taşı.. neyse, bilmiyoruz ki soruyoruz baltalamanın mantığı nedir ?

_PesimisT_ bunu yazdı

Hocam ben söyle yapıyorum. ..

Birleştir komutu ile =birlestir (hucre1&","&hücre vb) sonra çıkan sonuçları tüm hucerler için oluşturuyoruz ve en son tüm satırları alıp worda taşıyorum.  Sonra CSV uAntili dosyaya taşıyorum word den... telefon Rehberine aktarırken o şekilde yapmıştım. 

Farklı bi yaklaşım olabilir tabi ama 500 adet satır için uğraşmak lazım direk kaydetmek daha mantıklı :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reklamcı.
    sezginari
    sezginari's avatar
    Erkek

Arkadaşlar hallettim,

buzukatak arkadaşın dediği gibi not defterinde açtım herşeyi ; ile ayırmış. Bende import ederken csv yi soruyor ya phpmyadmin de neyle ayrılmış diye hepsini ; olarak değiştirdim sıkıntısız yükledim. Türkçe karakter sıkıntısı vardı onu da UFT8 olarak kaydederek hallettim.

Teşekkürler

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @yekteranBaymedir , :DP

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1556 Toplam Mesaj: 11
csv xlsx çevirme virgülle ayırma