.Xlsx Dosyasını Sağlıklı Bir Şekilde .Csv Olarak Kaydetme
-
Arkadaşlar elimde bi excel dosyası var .xlsx uzantılı, bildiğiniz satır sutünlardan oluşan, bunu virgülle ayrılmış csv uzantılı kaydetmem gerekiyor. Office 2010 kullanıyorum fakat csv olarak kaydetmeme rağmen virgülle ayırmıyor. Zamzar denilen internet sitesi ile çevirdim. Fakat bu seferde Türkçe Karakter sıkıntı var malesef. Sağlıklı bir şekilde nasıl .csv olarak kaydedebilirim?
-
Excel hangi karakterle ayıracağını Windows'un yerel yapılandırma ayarlarından alıyor.
Türkçe için bu karakter varsayılan olarak noktalı virgül olduğundan CSV dosya ona göre oluşuyordur.
Uzun zamandır Türkçe Windows kullanmıyorum ama Türkçesi aşağıdaki gibi olmalı.
Denetim Masası > Bölgesel Ayarlar > Biçimler sekmesinde Ek Seçenekler > Liste Ayracı
buradaki noktalı virgülü virgül ile değiştirirsen olacaktır. Ayarın Excel'de etkin olması için eğer açıksa Excel'i kapatıp açman gerekebilir.
-
Denedim hocam dediğiniz gibi yaptım yine aynı hatayı verdi kaydederken
http://prntscr.com/adl73h
-
Hata değil o, bilgilendirme. Evet deyip geçmen lazım.
-
Hocam evet deyip geçiyorum ama virgülle ayırması gerekirken normal excel olarak açıyor tekrar açtığımda
-
Yav, çok epik bi konu oldu bu.
Excel'le açma hocam sen de. Not defteri ile aç. Excel yani bu nihayetinde, CSV dosyası düzgün ise excel tablosu olarak göstermek fıtratında var.
-
kafanı, taşın sivri yerine denk gelecek şekilde hızlıca vuruosun
tüm dertlerden kurtuluyosun
-
Hocam ben söyle yapıyorum. ..
Birleştir komutu ile =birlestir (hucre1&","&hücre vb) sonra çıkan sonuçları tüm hucerler için oluşturuyoruz ve en son tüm satırları alıp worda taşıyorum. Sonra CSV uAntili dosyaya taşıyorum word den... telefon Rehberine aktarırken o şekilde yapmıştım.
-
buzukatak bunu yazdı
Yav, çok epik bi konu oldu bu.
Excel'le açma hocam sen de. Not defteri ile aç. Excel yani bu nihayetinde, CSV dosyası düzgün ise excel tablosu olarak göstermek fıtratında var.
Hocam ama şöyle bi durum var ki o zamzar da çevirdiğim csv dosyasını excel de açınca fıtratına göre göstermiyor.
demek istediğim şey bu işte
YekteranBaymedir bunu yazdıkafanı, taşın sivri yerine denk gelecek şekilde hızlıca vuruosun
tüm dertlerden kurtuluyosun
o taşı.. neyse, bilmiyoruz ki soruyoruz baltalamanın mantığı nedir ?
_PesimisT_ bunu yazdıHocam ben söyle yapıyorum. ..
Birleştir komutu ile =birlestir (hucre1&","&hücre vb) sonra çıkan sonuçları tüm hucerler için oluşturuyoruz ve en son tüm satırları alıp worda taşıyorum. Sonra CSV uAntili dosyaya taşıyorum word den... telefon Rehberine aktarırken o şekilde yapmıştım.
Farklı bi yaklaşım olabilir tabi ama 500 adet satır için uğraşmak lazım direk kaydetmek daha mantıklı :)
-
Arkadaşlar hallettim,
buzukatak arkadaşın dediği gibi not defterinde açtım herşeyi ; ile ayırmış. Bende import ederken csv yi soruyor ya phpmyadmin de neyle ayrılmış diye hepsini ; olarak değiştirdim sıkıntısız yükledim. Türkçe karakter sıkıntısı vardı onu da UFT8 olarak kaydederek hallettim.
Teşekkürler
-
@yekteranBaymedir , :DP