folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Yakın Dövüş Dersleri



Yakın Dövüş Dersleri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2015
    Erkek

    kickbox a git. dayak yiyip zevk alıyordu gidenler.


    imza mı gelmiş?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oinomaos
    oinomaos's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ekim/2012
    Erkek

    Gazi besyo da okuyan bir arkadaştan aldığım bilgiye göre adam döveyim kimseye yenilmeyeyim diyorsanız güreş ve boks yapacaksınız birleşince mma ortaya çıkıyor.

    Gazi Besyo reyis seçimlerinde ya Boks ya Güreş branşı reyis oluyor sebebini anlatmama gerek yok sanırım. Ama iki taraf kapışırsa her zaman güreşçiler boksçuları dövermiş. Evet bende dedim gelene bir tane çakmıyorlar mı diye ama o da dedi ki çakıyorlar ama güreşçi yıkılmazsa kemiklerini kırıyor boksörün o güçle demişti.

    Gerçi konu nereden nereye geldi ama derdimiz spor yapmaksa boks oldukça keyifli. Dayak yeme diye bir şey yok. Sen istemiyorsan sana kimse vurmuyor kum torbası diye bir şey var ona vuruyorsun %50, %20 birbirinize karşı yumruk sallıyorsunuz ama yüze veya vucüda değil lapa denilen bir eldiven var biri onu takıyor sende ona vuruyorsun yani yine darbe almıyorsun. %30 de direk kondisyon çalışıyorsunuz. Çok isterseniz sparring dedinilen ringte kasklı ve diğer savunma kıyafetleri ile ufak bir maç yapabilirsiniz.

    Kickboxta bokstan farklı olarak tekmeler dizler ve dirsekler var. Haliyle daha hareketli ve daha sert bir spor. Yine antrenmanlarda aynı mantıkla çalışılıyor. Bacak/ayak korumaları var ekstra olarak onları takıyorsunuz karşılıklı korunmak için.

    Benim bildiklerim bunlar ama savunma sporu yapacam ve asla canım acımayacak diyorsan malesef böyle bir spor yok. Temas olan her sporda canın yanma ihtimali var. Futbol bile böyle bir sporken iş savunmaya gelince haliyle bu sürecin bir parçası. Ama ağzımı kırdılar burnum dağıldı işi zor. Kickboxta sert takılıyorduk dişliksiz antrenmana girmiyordum ama 20 yıllık arkadaşımla antrenman yapıyordum o bana yumruk atıyordu ben ona ama hiç zarar görmedik.


    Anıl
Toplam Hit: 3405 Toplam Mesaj: 23
judo dövüş karete