Yanıp Sönen Led Lambalar
-
Arkadaşlar dükkanın dışı için böle yanıp sönen led ışıklı bişeyler yapmayı düşünüyorum.ilgiyi arttırmak adına.Bu uzun böle kıvrılan dalgaların adı ne diye geciyor nerde bulabilirim veya alternatif tavsiyeleriniz nelerdir?
-
Hocam istde oturuyorsan kadıköye git orada birsürü vardır orası uzak gelirse sirkeci de var dogubankın oralara felan bak
-
ist da degilim ya
-
sadece yanıp sonen istiyosan 555 entegresi ile flip flop devre kurucaksın.. lisedeyken cok yapardım.. nette arastır 555 flip flop diye görürsün.. cıkısınada ledleri paralel baglarsın oldu bitti
-
Yılan lamba yada hortum ampul de anlarlar. Anlat biraz biçok yerde bulursun. Çok popüler bişey. İlla flip flop yapmana gerek yok bi tane floresant starterini seri bağla faz girişine, düzensizde olsa yanıp söner ilgiyi çeker. Hemde ucuza gelmiş olur...
-
Yürüyen ışık devresi diye arat bulursun. Ama kasma bence git hazır al 15-20 lira için değmez. Elektrikçilerin çoğunda olur.
-
istersen sana
http://www.youtube.com/watch?v=On-tFDFvl58
böle bisi yapabilirz guzel bi fiyataa -
şerit led diye de geçiyor kimi yerlerde.
-
neon lamba
-
hocam eğer hala arıyorsan ben sana temin ederim istediğin şekli. antalyadaysan daha bi temin ederim :)
-
bulmana gerek yok, basit birşey.
pic ile kendin yapabilirsin.
gerekli malz.
pic16f84a
crystal
22pf kondansator - 2x
led - sayısı tercihine göre ( pic16f84a nın 13 i/o su vardır)
diren 220 or 330
ve programlayıcı
10 dakikanı ayırarak ccs c ile yazabilirsin.