folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yazın Ne Yapcam?

Yazın Ne Yapcam?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek

Beyler artık finaller bitiyor inşallah ünide. Mekatronik bölümü okuyorum yalnız bu yaz odama kapanıp kendimi bi konu hakkında geliştirmek isteiyorum yani mesleğimle alakalı...

Grafik - AutoCAD & NX3

Programla - PIC - PLC - Visual Basic - C++

sizce bunlardan hangilerinde geliştireyim ? hangisi daha çok işimi görür ve ilerde nakit yapar ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Bölümünden memnun musun?

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek
    Keslinlikle Grafik - AutoCAD & NX3 bu yöne eğil. Hiç işsiz kalmazsın...

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bende mekatronik kaçıncı sınıfsın lom 1 mi

edit bak hacı visual basic öğrenecen bu bir sonra otocad kesin öğrenecen bu 2 sonracıma plc öğrenecen bu 3 sonra picle ilgili devre yapmaya çalışacan bu 4 motor ledli filan

birde pnomatik elektropnomatik hidrolik vesaire festo programını öğren derdim yoksa bizim gibi kalırsın o dersten fluidsim programını indir kur çalış üzerinde oyna bi şeyler yap bizde vardanapıyoz hiç hemen interntete gir masaüstünde o program dursun sen öyle yapma 1. sınıfsan 2 2. sınıfta zorlanacaksın demedi deme

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

mekatronikden memnun musunuz amk?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    nakamura2 bunu yazdı:
    -----------------------------

editledim: bak bu bölüme makineden gelenler var elektronik ve elektrikten gelenler var tamammı 1. sınıf kolay normal bilgilerinle geçersin ama bu ünive göre değişir

imamhatip lisesinden gelen birisi bile vardı çocuk zorla bitirdi bitmeyen bir bölüm diycem anlamıycan zor yani arkadaşım zor çalışman gerekiyor hemde çok o bölüme gelip seni mühendis sanıyor sanki herkes

gelirsin okursun mezun olmaya çalışırsın ama sakın 2. öğretim seçme derim berbat 2. sınıfta çok çalışması gerekiyor insanın benim alttan derslerim var onları kurtarayım derken üsttekilerden zorlanıyorum bu bölüm 5 yıllık bir bölüm 5 yıl önce açıldı içerisi bilgisayar program vs elektrik elektronik makine vs tesviyeden gelen bile var bi hocamız hep şöyle derdi elektrik elektronikten gelenler makine bilgisi ni öğrenecek makinacılarda elektrik konularını öğrenecek yoksa iş zor bu hocanın dersi daha zor pnomatik dersi adam doğru düzgün anlatmadığı için herkes kaldı nerdeyse 1 ders için onca parayı yatırcaz mecburen bütlerde verdik çoğu dersi bi bu nı veremedik elektropnomaitk filan 2. sınıf 2 dönemde picle mikroişlemciyle tanışacaksınız plc ile tanışacaksınız pic sınavından 70 lik kağıt verdim adam 40 vermiş kitabı açtım yok kurtarmaz diyor neyse otocad dersinide göreceksiniz 2 dönemde onun için bunlar şart 1. sınıfta visual basic yada C gösteriyorlar bi kaltak karı vardı ondan kaldım c den şimdi girsem geçerim kaltak bize ders anlatmıyordu ki hep üstten olan elemanlara anlatıyordu daha yeni görüyoruz c nedir bi bok bilmiyorz neyse kaldık ondan bu sene visual gösteriyor saolsun hoca geçeriz inş ayrıca bişey daha anlatıyım dediğim gibi mezun sayısı çok az veren bi bölüm bu sene bizim sınıfta en fazla 4 kişi mezun olacak durumda bilemedin 3 55-60 kişiden yani anladınmı olayı ama çalışırsan hakkını verirsen orası ayrı

5 yıl mezun olamayan arkadaşları hoca bi kıyaklık yapıp sınavdan geçirdi 15-20 kişiyi şimdi askerdeler gelince fıstık gibi diplomaya sahip olacaklar girecekler bi fabrikaya alacaklar 1,500 ytl maiş ohh kebab ama hiç bi bk bilmiyolar dersten öyle böyle geçtiler neyse biz kurtarmaya bakıyoz derslere benim 3. seneye uzadı 1 ders yüzünden çalışacağım işte

ben şahsen verilen eğitimden memnun değilim ama geleceğin bölümü diyebilirim..

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    ganimet bunu yazdı:
    nakamura2 bunu yazdı:

hee mezun olursan ayda 2 milyar altında mezun sayısı çok azzzzzzzz mesela bu sene 60 kişiden 3 kişi mezun olacak varmı böyle adalet

hacım yazından hiç bi züküm anlamadım:) editlersen çok makbule geçer,tavsiy edio musun yani sen bizlere?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    PIC-PLC fln işe yarar keslinlikle :) çok az kişi gtüne güveniyo o dilde.Bizim okuldakiler(İzmir And. Lis.) bi cihaz düşündüler;otobüs durağa yaklaşırken otobüsteki verici duraktaki alıcıya Rf sinyaller fln gönderiyo,alıcıda durakta bekliyen yaşlı ve körleri(gözü az gören yada hiç görmiyenleri) sesli olarak uyarıyo işte şu otobüs geliyo diye.Konak kaymakamı sponsorluk yaptı bildiğim kadarıyla projeye,programlatıcak adam bulamadılar cihazı,en sonunda 1-2 abimiz kabul etmişte halletmişler sanırım.Yani makine programlama iş yapar eğer yapabiliyorsanız.Bilgisayar programını benim gibi 16-17 yaşındaki bebeler bile yapıyo :D grafik kısmına gelince;autocad artık fazla iş yapmaz;çünkü insanlar işe aldıkları makine mühendislerinin autocad bilmesini istiyo,o yüzden grafik olarak 3D modellemeler,flash animasyonlar fln iş yapar diye düşünüyorum :) tabi siz işin içindesiniz daha iyi bilirsiniz o ayrı :)

:)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    boşuna post atıyorum ama hacı ben bu sene yazın gidecem bi fabrika var sırf üniv son diye kesin alacaklar 550ytl ye yaz boyunca çalışacam hiç umrumda değil programlama filan ekmek parası kazanacam ocağa kadarda çalışmayı düşünüyorum ocaktan sonra bırakıp derslere odaklanacam yada hiç çıkmıycam dersler iş beraber yürütcem az ders olcağı için zorlanmam diye düşünüyorum

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    nakamura usta memnunum güzel bir bölüm ve tam benim için yapılmış :) eğer kabiliyetin varsa git bence :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Toma2Gm
    Toma2Gm's avatar
    Erkek
    seneye bende gitcem inş. memnun kalırım elektronıcten mezun oldum.

Profile Tıkla Anlarsın?
Toplam Hit: 1403 Toplam Mesaj: 11