Yüksek Lisans Tezli Vs Tezsiz Hk.

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saposcol
    saposcol's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2014
    Erkek

    Genelde bu konudaki insanların "tezsiz yapma" düşüncelerini anlamsız buluyorum.

    Şöyle ki, bir tık üstündeki hedefine göre karar vermelisin bu konuda. Eğer akademik kariyer hedefin varsa tezli yapman gerekir. Bunun dışında tezli yapmanın bir espirisi yok. Hele ki özel sektördeysen tezli yüksek lisans yapmış olman sana katkı sağlamaz. Tabi seni işe alacak kişi tezli yüksek lisans yapmış ve tezsiz yapanlara ayar olan bi tipse, o zaman tezli yüksek lisans yapmış olman işe yarar.

    Bence tezli ve tezsiz arasındaki fark, tezsizin projesi biraz daha basit olabiliyor ve okula sürekli örgün eğitim gibi gitmek zorunda değilsin. Öte yandan insanlarda ki tezsizde para verip geçiyor mantığıda doğru değil. Ben sakarya üniversitesinde tezsiz yüksek lisans yaptım ama ebem skildi okula bitirebilmek için. Kimse bana kardeş sen zaten paralı yapıyon gel geçirelim derslerden demedi.. O mantığı unutun.

    Tezsiz yüksek lisans özel sektörde çok işine yarar. Ayrıca, belirli şartlar altında doktora da yapabiliyorsun ama bunu pek kimse bilmez.

    2012 yılındana kadar tezsiz yüksek lisans öğrencileri de doktora yapabiliyordu. 2012 den sonra bunu o üniversitelerin insiyatifine bıraktılar. Yani okulda bi dayın varsa doktora yapabilirsin.

     


    Hakedeni hayatıma sokarım, haketmeyenin hayatına sokarım..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2014
    Erkek

    Tezli yaparsan doktoraya devam edip askerliği 4 sene daha öteleyebilirsin. Tezsiz yaparsan devamı gelmez, bittikten sonra askere gitmek durumunda kalırsın.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo
    DarkFall bunu yazdı

    Arkadaşlar Selam,

     

    Satış pazarlama üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum fakat tezli mi yapsam tezsiz mi yapsam karar veremedim.

     

    Sorum şudur ki, tezli yapıldığında bana ne gibi artıları olacak

    Tezli ve Tezsiz arasında kalite farkı var mıdır?

    Tezli 2 sene, tezsiz 1.5 sene.

     

    Tezlinin tek + sı akademisyenlik düşünürsen olur tarzında bilgiler duydum bu ne kadar doğru.

    Askerlik yapmadım daha, yüksek lisansdan sonra ne kadar daha erteleyebilirim?

    -İleri düzey ingilizcem var.

     

    Not: Çalışıyorum, ileride de akademisyenlik düşünmüyorum.

    Not2: Sadece yüksek lisans yapmış olanlar konuya yazarsa daha iyi olur.

     

    Eyv.

    Merhaba,

    Bu sene doktoraya başlayacak, aynı zamanda YL mezunu ve araştırma görevlisi biri olarak sorularını cevaplayayım.

    Çalıştığın yerden izin alamazsan Tezli yapamazsın. Dersler 8.00-16.00 arasında yapılır. Tezsizde ise 16'dan sonra gerçekleşir dersler. Ancak genelde 19'dan sonra başlar. Tezliler akşamdan tezsizler ise sabahtan legal olarak ders veremez. Zira aldıkları para, dersleri sabah veya akşam yapmmalarıyla ilişkilidir (akşam 2 katı normalin).

    Tezsiz okuyanların genel profili şudur. İngilizce bilmeyen gençler plus askerlikten yırtmak isteyen erkekler ya da 40 yaşını aşmış özellikle iş güvenliği alanında yapmak isteyen çalışan insanlar.

    Akademisyen olmak isteyenler tezli YL yapar kadar sığ bir düşünceyle bu işin içine girmeye kalkışmak en basit tabiriyle saflıktır. Her ne kadar bunu söyleyen bir ar gör olsa da. IRONYYYYY

    Tezli yüksek lisans askerliği 3 yıl 4 ay erteler. Tezsizi bilmiyorum.

    Tezliyi yapacağın okula bağlı olarak sana çok şey de katar, hiç birşey de. Hem işin hem de yapacağın bilimsel alandaki kürsü anlamında. Ben YL yi İTÜ'de yaptım, doktoraya da burada başlayacağım. Bu bahsettiklerimin dışında hayat disiplini, insanlarla oturup kalkma, hitap, sunum yeteneği, derdini anlatabilme, özgüven, tartışma birçok alanda kendimi ilerlettim. Bunlar ilk anda aklıma gelenler.

     

    Aradan atladığım sorular varsa özelden sorabilirsin.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Peki o zaman asıl soruyu sorayım. Tezsiz YL'de 1.5 senede bitirmek gerekiyor. Yoksa atılıyorsun ve askere gidiyorsun. Tesiz YL'da 1. senenin sonunda başka bir Tezli-Tezsiz YL'a geçiş yaparsan askerlikten yırtabiliyormuyuz? (Teysiz YL = bedelli tecil sistemi)


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 1676 Toplam Mesaj: 15
lisans yüksek