Yüksek Lisans Ve Ünvan Hakkı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    Bildiğim kadarıyla ünvanı fakülteler verir, yüksek ya da doktorada ise enstitü eğitimi olduğundan yalnızca uzmanlık görmüş olursunuz peki klinik psikolojide yüksek yapıp lisansı felsefe sosyoloji felan olanlar nasıl psikolog olarak klinik açıp danışmanlık yapabiliyor?

    ayrıca örneğin bir biyolog yükseğini zootekni alanında yaparsa zooteknist ünvanı alabilirmi alamasa bile uzman zootekni alanında uzman biolog mu oluyor?


    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    Valla mühendislikte yüksek mühendis ünvanı alıyosun. Doktora zaten doktor ünvanı


    ftw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Her yüksek lisans programı yüksek mühendis ünvanı vermeyebilir. Yüksek lisansı bitirdiğinde bazı programlarda "bilim uzmanı" bazılarında "yüksek mühendis" oluyorsun. Doktorayı bitirince aldığın da bir ünvan ama fakülte vermiyor. Danışmanlık işine gelirsek bu bir yeterlilik meselesi olabilir, önemli olan kendine nasıl hitap ettiği dolayısıyla sen de uzman olduğun bir konuda danışmanlık verebilirsin insanların bunun için para ödeyeceğini düşünüyorsan. Biyolog örneğine gelirsek bunlar hep hangi programın ne vereceği ve hangi mesleğin ne yeterlilik talebiyle ilişkili olduğunu sanıyorum. Merak ettiğin konuda spesifik olarak araştırırsan daha isabetli sonuç alırsın. Vereceğin herhangi bir örnek yine kendi mevzuatı ve uygulama çerçevesinde bağlayıcı olacak,  bu yüzden genelleme problem olur. Son olarak felan değil filan.


    tahribat.com a can feda
Toplam Hit: 916 Toplam Mesaj: 3
yüksek lisans ünvan