folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yurtdışında Okumak İçin Neler Yapılmalı

Yurtdışında Okumak İçin Neler Yapılmalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

Hocalar öncelikle merhaba,

Lise bitti. Okul birincisi oldum fakat YGS puanım kötü. LYS ye girmedim. İngilizcem çok çok iyi değil. Şimdi Amerika / Chicago'da okumak, aynı zamanda çalışarak kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum.

Fakat neler yapmam lazım bilmiyorum. 

Hangi sınava, nerede girmem lazım ? Bi yandan okuyup bir yandan çalışabilirmiyim ?

Turistik vizem var şuanda. Fakat farklı bir vize mi ne gerekiyormuş?

Bu arada Lise ortalamam 4

Teşekkürler.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

okul ortalaman iyiyseşansın yüksek. abd'deki üniversitelere mail atarak başvurman lazım.

araştırmanı bu konuda yoğunlaştır.

eğer kabul edilirsen sana i20 formu yollarlar, onunla gider öğrenci vizeni alırsın.

He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

amerika da okumak icin iyi bir ekonomik güce sahip olman gerekiyor. okulu burslu okusan bile diğer giderlerin için baya yüklü miktar lazım olabilir...

[22817//kaanabak]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

hocalar bende böyle birşey düşünüyorumda ben 2 yıllık okudum diğer 2 yılı yurt dışında okusam lisans diploması alabilirmiyim. Bu sene boştayım çalışıp para biriktiriyorum ne kadara mâl olabilir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

amerikada en düşük üniversiteler teksas'da oda yıllık 8-9 bin dolar civarinda şikagodakilerinde nereden baksan bi 15-20 bini vardir. arkadaşinda dediği gibi amerikada okumak yüklü bir birikim gerektirir, neticede amerikalilar bile okul bittikten sonra 4 yıl aldiklari bursu ödemeye çalişiyor. yani burs alacak ölcüde beynin yoksa ya da fabrikatör evladi değilsen amerikan üniversitelerinde okuma olayin biraz zor. ben kafanı asyaya çevir derim, çini düşünebilirsin.

In every job there is a no
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

Amerika tarafina gelirsen yillik bi $30k gozden cikart derim.

$30k x 1.81tl = 54.xxx TL.

ayrica mumkunse denkligini alman gerek diplomalarinin.Toefl yada Ielts sinavlarina girmen gerek ki genelde toefl tercihtir.

IBT ye girersen 120 uzerinden 95+ alirsan super.Genelde anadili olanlar 110 felan aliyor.

Onun disinda denkligini alip derslerini kabul ederse uni. kabul alirsin.Ozel durumun varsa burs cikabilir.Saglam unilerde zaten bicok ekstra soruyor,is tecrubesi,gonullu calisip calismadigin,kulturel aktivitelerin v.s

SAT`a girmen gerekebilir duruma gore emin degilim.

illaha gidecegim dersen Almanya,bulgaristan v.s avrupa ulkelerini dusun.Viyana felan.

Almanca yada diger dillerden hazirliga baslayip gelistirirsen skinti cikmayabilir dil konusundada.Sirf ingilizce kurtarmiyo heryerde.

Asyayi ise bilemem.Cok farkli bi dunya.Tercih edilirmi okumak icin supheli.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

yurtdışında eğitim olarak bütün ülkeleri araştirmiş birisi olarak söylüyorum ki, paran yoksa batıyı unut. en ucuz polonya ve rusya civari ülkeler polonya AB'ye girince işler değişmiş olabilir tabi. bilişim bölümünde okumak istiyorsan senin için uzak doğu hem ucuz hem  yerinde bir tercih olur.

In every job there is a no
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

yurtdışında okuyan arkadaşlar gerçekten 1 yılda dili öğrenebiliyormusunuz. Mesela rus.a zor bir dil, yada çince.

memento mori.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

Eger kendi ayaklarinin ustunde durmak istiyorsan burs alman gerekiyor. Bunun icin SAT sinavlarina girmen gerekiyor, veya da SAT ye girmeden bir community collegedan baslaya bilirsin.

Bazi universiteler yabanci ulkeden gelen ogrencilerden yabanci parasi almiyor ancak cogu icin burs almazsan okul ucretin senelik $25,000 olucak + yasama ucretlerin. Eger ilk iki senesini CC de baslarsan senelik $10,000 + yasama ucretlerin. Yasama masrafin yasadigin yere gore ve harcamalarina gore $1,200 den $3,000 bine gore degisir (aylik).

Eger burs alabilirsen en iyisi olur. Collegeboard.com dan istedigin universiteleri sece bilirsin. Fastweb.com'dan kendine burs arayip basvuru yapabilirsin. 

Eylul ayinda baslamak istiyorsan iyi bir universiteye gitmeyi unut. Iyi universitelere 1 sene once basvurman gerekiyor. Benim bildigim iyi okullar icin Ekim Kasim gibi bas vuru yapiyorsun, En kotu Ocak ayina kalir. Soylemeye calisitigim sey, Eylul 2013 te okula baslamak istiyorsan Ekim 2012 de basvuru yapicaksin. 

Fakat, hangi okul olursa olsun dersen su an basvurup kabul edilebilecegin okul var. 

Bir yandan okuyup bir yandan calisman mumkun ancak yasal bir is bulamazsin. Chicago Miami gibi cok Turk olan bir yere gitmen gerekiyor. Orda Turk is yerlerine gidip is istersen bulursun belki. Is konusunda kesin bulurum diye bakma. Bulursan sansina iyi bir is olabilir ancak calisma iznin olmadigi icin bazi is yerleri senin uzerine fazla yuklene bilir, parani vermez vs. 

Kolay gelsin. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

rebellisch bunu yazdı:
    -----------------------------

yurtdışında okuyan arkadaşlar gerçekten 1 yılda dili öğrenebiliyormusunuz. Mesela rus.a zor bir dil, yada çince.

-----------------------------

1 yilda ruscayi iyi derecede ogrenemezsin hocam.Hatta kasmazsan hic ogrenemezsin.Ruscada cok fazla kelime var ustelik gramerler ve cumle,kelime yapilarida anlamsal ve yazimsal olarak cok degisebiliyor.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

hocalar çok teşekkür ediyorum. şimdi sizlerin vermiş olduğu tavsiyeler ile araştırmalarıma devam edicem. 

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
Toplam Hit: 1549 Toplam Mesaj: 11