folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yüzme Yarışmasına Katılacağım Yardım

Yüzme Yarışmasına Katılacağım Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

Arkadaşlar 3 yaşımdan beri yüzüyorum fakat ailem beni hiçbir kulübe yollamadı lisansımda yok ama çok iyi yüzerim. Okul beni liseler arası yüzme yarışmasına soktu fakat ne bir eğitim ne bir antreman ne bir taktik vermeden git yüz gel dediler. kulvar dönüşlerini bile bilmiyorum :S sadece hızlı yüzebiliyorum

bir arkadaşım özel liselerden hazırlananların nasıl eğitildiğini anlattı açıkçası biraz ürktüm. yemek programları filan benim 1 haftalığımı onlar 2 günde filan tüketiyorlar öyle hayvanlarla nasıl baş edeceğim bilmiyorum. işin ucunda rezil olmakta var :D sonuncu olur muyum sanmıyorum çünkü çok zayıf olanlarda var katılanlardan ama iyi sayılabilecek bir derece yapmam gerekiyor.

bu işle ilgilenenlerin bana yapacağı tafsiye var mı ? kulvar dönüşlerinin nasıl yapılacağı, yüzerken nelere dikkat edileceği nefes kontrolü gibi ... ?

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hizli yuzmekten kastin nedir hocam.Dogru yuzme teknikleriyle yuzuyorsun sorun yokta kendince hizliyim diyorsan sorun vardir.Yapabilecegin en iyi sey bulundugun ildeki il spor mudurluklerine basvurmaktir,il spor mudurluklerinden is cikmazsa bulundugun ildeki universitelerin spor bolumlerine danis,onlar disardan sporcu kabul edebilirler iyiysen.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Bunları burda yazarak yada anlatmaya çalışarak anlayamassın :| En iyi çözüm Eğerki istanbuldaysan ki sadece istanbul için söylüyorum ibb spor a.ş nin Çoğu ilçede yüzme spor merkezleri var Git 15 tl ücretle 1 saat yüzebilirsin..İçeri girdikten sora orada 4-5 tane görevli var çoğuda boş boş oturuyorlar Zaten biriyle muhabbet et derdini anlat sana en iyi Şekilde Bilgiyi ve Gösterimi yapacakalrdır...

Bunu kendimden biliyorum çünkü gide gele gide gele bana atlayış hareketlerini ve suya atlayış tarzlarını öğrettiler..Şimdi gayet iyi atlıyorum...

Bu hem senin için antreman olur hemde Bilgi kapmış olursun... 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodofWar
    GodofWar's avatar
    Erkek

İzmirdeysen yardımcı olurum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek

yok kurallarına uygun hızlı yüzüyorum da hiç lisans girişiminde bulunmadım. Şu kulvar dönüşlerinde sorun yaşayacağımı sanıyorum.

birde ne yemeli ne içmeli yardımcı olur musunuz ?

bu arada yarışma yarın :D yumurta kapıya dayandı yani ...

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodofWar
    GodofWar's avatar
    Erkek

HighElf bunu yazdı:
    -----------------------------

yok kurallarına uygun hızlı yüzüyorum da hiç lisans girişiminde bulunmadım. Şu kulvar dönüşlerinde sorun yaşayacağımı sanıyorum.

birde ne yemeli ne içmeli yardımcı olur musunuz ?

bu arada yarışma yarın :D yumurta kapıya dayandı yani ...

-----------------------------

anladım yardımcı olmaya çalışayım ö.m msn ini yollarsan

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Öncelikle gidip herhangi bir spor klübünde eğitim almak en iyisi olurdu senin için ama yarışma yarın olduğuna göre sana yardımcı olmaya çalışayım.8 yıl yüzmeye gittim ve buradan anlatabildiğim kadarıyla anlatmaya çalışayım :)

Öncelikle yarışmada heyecanlanma.Dünya şampiyonasına girmiyorsun sadece liseler arası bir yarışma.Sen hocana kötü yüzdüğünü belirtmişsin hocanda olsun git yüz gel demiş.Okullar arası yarışmalarda ne kadar kötü derece yapsanda okuluna puan getirirsin.Onun için yüzmeyle biraz ilgisi olanları hemen alırlar takıma.Onun için hiç heyecan yapma yapcağın en kötü derece bile okuluna puan getirecektir.

Hızlı yüzmeye çalışma,teknik bir şekilde yüzmeye çalış.Hızlı olmak için kollarını hızlı hızlı atarsan aksine yavaşlarsın.Onun için teknik yüzmeye çalış.

Çok fazla nefes almamaya çalış.Nefesini tutabildiğin kadar tut ondan sonra nefes al.Sürekli nefes almak seni yavaşlatır.5-6 kolda bir nefes almak idealdir :)

Buradan sana anlatabileceklerim bunlar :) Sormak istediğin bir şey varsa pm ile msn adresini at msn'den görüşebiliriz.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mercan
    mercan's avatar
    Erkek

uzmantv ye bakabilirsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

hacci google bakacan :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

nefes kontrolü çalış enerjine dikkat et +++++stil yüzmesini ögren hızlı yüzeceksen kelebekte iyice çalış derim sana kayseride olsa idin ben seni çalıştırırdım

yunusozturk.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

sheldon cooper yüzmeyi internetten öğrenmiştir, bu sana bir çağrışım yapar belki

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
Toplam Hit: 1328 Toplam Mesaj: 11