folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında



Charles Darwin Ve Evrim Teorisi Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    mfatihbodur bunu yazdı:
    -----------------------------

    lan bişey biliyorum diye ortaya çıkıp bana kelime oyunları yapıyorsunuz..  Aslında sana verilecek tek bir cevabım var, Madem evrim bir süreçtir o zaman uyduruktan teorileri bilmem neyi kenara bırakıp bana bir tane ara form göster.. Ama karşıma geçip de "Tiktaalik Roseae"yok tetrapodlar var işte yok hiyomandibula kemigi kulakta bilmem ne kemigine dönüşmüş gibi varsayımlarla gelme. Bana de ki şu yaratık evrimini tamamlayamamış arada kalmış. Bu bir. Ha bir neandertaller mi vardı adını yanlış bilmiyorsam, onlar da çok ses getirmedi insan gibi düşünüyor konuşuyormuş filan diyorlardı ama ispatlayamadılar galiba:)

    İkincisi, mutasyonlar bakterilere naylonu parçalama yetenegi kazandırmış evet ama bakteriyi bir süngere, mantara çevirmiş mi ben göremedim, fen öğrencisi oldugum için biyolojim o kadar iyi degil sen görmüşsündür belki hı ?

    Bana insan da hayvandır deme sakın, insandan başka hangi hayvanın zekası vardır, hangi hayvan düşünebilmektedir ? Hadi maymunu anlarım bi nebze, ama balıgın o beyni nasıl gelişip nasıl bir mutasyon geçirip de böyle mükemmel halen sırrı çözülemeyen bir beyine dönüşmesine inanıyorsunuz anlayamıyorum.

     

    Kozanın kelebeğe dönüşmesine de bir evrim örneği diyen salaklar var.. Abi evrim dediğiniz şeyin tartışması 150 yıldır sürüyor fakat o kapı gibi ayakta dediğin teoriyi artık kimse sallamıyor. Ya otur balkona gökyüzüne bak, uzayı güneş sistemini dünyayı bütün evrendeki düzeni bi gözünün önüne al, şu soruyu sor kendine, ya bu kadar düzgün hatasız kusursuz bi düzen, bu kadar büyük bi evren tamamen tesadüflerle oluşabilecek birşey mi, bu evrenin başlangıcı nedir sonu nedir nereye gidecegiz dünyadaki yaşama sebebimiz nedir bu soruları bir sor kendine.. Boş gayretler içindesiniz.. Allah sizleri dogru yola getirir inşallah kardeşim, sonunuz umarım tahmin ettiğim gibi olmaz. Ateist değilim dersen de şunu bil, insanlıgın başlangıcı hz adem ve hz havvadır, onlar da evrimle degil cennetten gönderilmiştir. ramaznlık gün senle konşcak brşey bulamıyorum ama emin ol o verdiğin makaleler gibi sana bir avuç makale verebilirim.

     Dahası var, Cœlacanth isimli bir balığı ara form olarak öne sürüyorları balık evrimcileri :D, bilmem kaç milyon yıl öncesinden bulunan bir fosil ile, nesli tükeniyor zannederek her türlü spekülasyonu yapıyorlardı, daha 100 yıl kadar önce aynı balıgı buldular ve ara form dedikleri balık halen okyanusun dibinde yaşamaktaydı mutlu mesut

     

    Şimdi Gelelim Senin yazına verilecek bir iki cevaba,

     

    Bahsettiğin naylon parçalayan bakteri yılını bilmiyorum naylonun icadıyla ortaya çıkmıştı ve bakterideki bir enzimin mutasyonuyla oluştugunu evrimin kanıtı oldugnu söylüyorsunuz, bu bir mutasyon olmaz, o bakteriyi alıp naylonlardan uzak tuttugun zaman bir süre sonra peşinden gelen nesiller bu özelliğini yitirecektir.

    Bunun bir örneği de bişey güveleri vardı, agaç kabuklarının üzerine gizlenirken zamanla o kabukların rengini almışlardı fakat sonraki nesillerin yine o renkte oldugu söylenemez. Ayrıca sürekli bir tehlikeden kaçan tavşanları düşün, hızlı koşanlar kurtulur yavaş koşanlar ölür, sonraki popülasyonda hızlı koşan tavşanlar oluşur fakat bu tavşanlar hiç bir zaman bir tazıya yada ne bilim aslana dönüşmezler.

    Bakterilerin direnciyle ilgili de şunu öğrenmelisin; söz konusu direnç şöyle oluşur: Bakteriler belli bir ilacın etkisine maruz kaldıklarında, ilaca dayanıksız varyasyonlar yok olur; dirençliler ise hayatta kalır ve daha fazla çoğalma imkanına kavuşurlar. Bir süre sonra, aynı bakteri türü yalnızca söz konusu antibiyotiğe dirençli olan bireylerden oluşmuş bir koloni haline gelir.

     

    Ayrıca gen dedğin şey senin öyle basit birşey değil, tamamen komplex şifrelenmiş bir düzen, ve sen bana diyorsun ki orda ki genler mutasyon dediğimiz şekilde yer değiştiriyor yerine yenisi geliyor bilmem ne oluyor ve tesadüflerle öncekinden daha komplex ve daha anlamlı daha kaliteli yeni bir düzen yeni bir şifreleme halini alıyor ? Senin mantığın böyle bir şeyi kabul ediyor mu ?

     

    Ha bu arada Harun Yahya denilen o zat ile herhangi bir baglantım yoktur hatta bana göre şarlatanın tekidir.

    Son düzenlemeleri de yaptım mesajımı tamamladım.

    -----------------------------

    Öncelikle şu mesaj baştan sona cehalet kokuyor, hayır bilgisizlik anlamında değil. Bilgisizlik yine bir nebze ama baştan sona iğrenç cehalet kokuyor hocam kusura bakma.

    Senin ara-form anlayışın şarlatan dediğin Harun Yahya ile birebir. Ya ömründe iki dakika oturup evrim nedir, ne değildir diye okusan ara-form'un ne olduğunu öğrensen şu ilk paragrafını yazmazdın mesela. Yazık, hep dediğim gibi problem bilmeyen adamla değil öğrenmek istemeyen adamla.

    Burada da aynı hata; bilgisizlik. Verdiğin örneklerin üçü de farklı alemden. Eğer bugün bir bakterinin evrim geçirip mantara dönüştüğünü görsek bu evrimin kanıtı değil aksine evrim aleyhine bir kanıt olurdu. Senin temelin çok eksik bir kere ama yine de başka bir örnek vereyim; Chlorella isimli tek hücreli alg türünün laboratuar koşullarında, geçirdiği bir mutasyon sonucu çok hücreli yeni bir türe dönüştüğü gözlemlenmiştir (Boraas vd., 1998). Tek hücreliden çok hücreliye evrim diyorum bak.

    İnsanın hayvan olmasının evrimle pek bir alakası yok, evrimden ve Darwin'den önce de zaten insan hayvan aleminde idi. Hayvanlarla paylaşıp, bitkilerle ya da bakterilerle paylaşmadığımız zibilyon tane özellik göz önünde bulundurulursa gayet aklı başında, mantıklı bir sınıflandırma. Mantar mı olsaydık? Bir bilgi daha vereyim genel kültür olsun, kortexin gelişmesinden sorumlu olan gende, şempanze ve tavuk arasında sadece 2, şempanze ve insan arasında ise 18 nükleotidlik büyük bir fark vardır.

    Modern bilimin temellerinden birisi olarak adlandırılar evrim teorisini sallamayan adam bir tek bizim ülkemizde var arkadaşım. Her gün o evrim temelli o kadar çok makale yayınlanıyor, o kadar çok çalışma yapılıyorki bunu söylemen için kör olman lazım. Herhangi bir yabancı bilim dergisi takip ediyor musun? Okuduğun üniversitenin kütüphanesine git, anlaşması vardır en basidinden Springer veritabanındaki makaleleri bir kurcala bakalım sallanıyor mu, sallanmıyor mu? Madem bana makale verebileceksin bu konuda bekliyorum hocam arkası gelsin ve bana makale ver. SCI ya da SCI-E yayın göster bakalım. Tabi makaleden kastın adamın birinin bloguna yazdığı bir şey değilse.

    Evet, bilim adamları Coelecanth'ı soyu tükenmiş bir tür sandılar ama aynı bilim adamları hala varlığını sürdürdüğünü keşfettiler. Türün keşfinin yayınlandığı makaledeki ilk isim C. Lavett Smith. Bu adam bir evrimsel biyolog hocam. Şimdi bu evrime karşı bir kanıt mı? Bir bulgunun, daha sonra düzeltilmesi? Kusura bakma hocam ama dünyan çok küçükmüş.

    Modifikasyonla mutasyonu karıştıyor olmayasın? Kimse bu mutasyonun evrimin kanıtı olduğunu söylemedi, hala evrim teorisini zınk diye kanıtlanabilecek ya da zınk diye çökertilebilecek bir şey sanıyorsunuz. Daha teorinin ne olduğunu bile anlamamışsın hocam. Bugün türleşme bile gözlemlenmişken kimse çıkıp evrim artık kanun olsun demiyor. Çünkü gözlemlenen allopatrik, simpatrik, ya da parapatrik türleşmeye kanıt olabilir, ancak evrim teorisi bundan çok daha fazlasıdır. Biz bugün atomların varlığını biliyoruz ama atom teorisi de hala teoridir. Neden kanun olmuyor madem senin mantığınla? O faydalı mutasyonlara bir örnekti. En sondaki (Prijamba vd., 1995) bunu gördün mü? Görmemişsin gerçi, bilimsellik içeren bir tartışma yapacak olsan ilk buna bakar yanlış olduğunu görür oradan saldırırdın. Yanlış yazdığımı bile farketmemişsin. Pardon (Prijambada vd., 1995) olacak. Bu arkadaşım yazdığım şeyin kaynağı olan makaledir. Açıp bakmamışsın bile. Tamam makaleye ulaşmak zordur, ancak makale hakkında wikipedia yazısı bile var http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria ve açıkca naylon işleyebilme özelliğinin çerçeve kayması mutasyonu ve gen duplikasyonun birlikte gerçekleşmesi sonucu meydana gelen bir enzimden kaynaklandığı bahsediliyor. Buyur wikipedia'dan makalenin linki http://www.pnas.org/content/81/8/2421.long. Apaçık bir mutasyon. Ve hocam aynı gende herhangi bir değişikilik olmadığı sürece, istediğin kadar uzak tut naylondan, bu özellik kaybedilmez. Modifikasyon ile mutasyonu karıştırmak ise gerçekten ülkedeki eğitim sisteminin dandikliğini gösteriyor. Yani evrimi geçtim, temel biyoloji arkadaşım, temel.

    Akabininde verdiğin örneklerde sen zaten evrimi anlatmışsın hocam hahahah. Lepidopter örneği populasyon içerisinde gen frekansının değişmesine cillop gibi bir örnektir. Evrimin tanımı nedir? "Populasyonların gen havuzunda meydana gelen değişimler.". Burada da aynı hata var, koskoca teorini sadece bir kısmı populasyonların genetiği. Tavşanlar, tazı olamaz zaten dostum; ikisi de modern canlılar çünkü. 

    Bakterilerle ilgili öğrenmem gerektiğini iddia ettiğin şeyi bu başlıkta zibilyon kez anlattım. Onun adına biz doğal seçilim (doğal seleksiyon, natural selection) diyoruz. Peki sor bakalım bir kendine bu ilaca dayanıklı varyasyonlar nereden geliyor? Mutasyon. Yani evrime karşı evrimi sunman da çok hoştu hahahahahah.

    Mantığım alıyor, çünkü gözlemlenmiş, bilinen, hakkında şüphe olmayan bir şey mutasyonlar. Yahu pek çok genetik hastalığın sebebi mutasyonlar. Otistik çocuklar Allah çarptı diye mi otistik doğuyor? O mesajda verdiğim örneklerin hepsi gözlemlenmiş, kaydedilmiş mutasyon örnekleri. Ya bir insan 2012 yılında gelip mutasyon yoktur nasıl diyebilir? Bu kadar cehalet çok fazla artık, gerçekten çok fazla. Ulan Allah bizim gönül gözümüzü kapatmışta, sizin normal gözünüzü kapatmış kardeşim. Ya ilkokul biyoloji öğretmenin duysa kahrından ölür yemin ederim. Yazık, vallahi yazık.

     

    Bir gram bilimselliği olmayan, baştan sona korkunç bir cehalet örneği olan bu yazın ülkemizde hala lüzumsuzca dönen evrim tartışmalarının sebebini ortaya koyuyor aslında. Daha önce bu başlıkta da belirttiğim gibi, fanatik evrim karşıtlığı yapan adamların evrim hakkında hiç bir fikri yok. Ortaya koyabildikleri herhangi bir bilimsellik yok. Tek yaptıkları dedikodu...

     

     

    Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 07:08'da KrypT tarafından düzenlendi.

    Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 08:07'da KrypT tarafından düzenlendi.

    while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Aralık/2009
    Erkek

    Şu kuyruğu olmasını aşağılayıcı olduğu için evrimi reddeden arkadaş (ismini hatırlamıyorum arka sayfaya dönmeye değmez)

    Bak bakayım o kuyruk embriyonun hangi aşamasında yok oluyor

    http://home.honolulu.hawaii.edu/~pine/book1qts/embryo-compare.jpg

     

    Balıktan nasıl geldiğimizi anlayamayan arkadaş, bak bakayım insan embriyosunda neden solungaç yarıkları var. Balık embriyolarındakiler solungaça dönüşürken insan embriyosundakiler kulağın içindeki küçük bir kemiğe dönüşür.

    Bak bakalım yılan embriyosunda, ayakların olması gereken yerde bu bombeler var ama yetişkin yılanda tamamen yok oluyor.

    http://www.nicerweb.com/sketches/video/NOVA-DarwinNeverKnew/snake_embryo.JPG

    Evrimin en büyük kanıtı genlerdir, artık fosil filan aramaya gerek yok. Daha önceki konunun birinde daha yazdım. Hox genleri neredeyse her canlıda aynıdır, bizi biz yapan açma kapama genleridir. Emriyonun gelişimi sırasında belirli zamanlarda belirli süre özel hox genlerini aktif deaktif ederler, böylece neredeyse aynı embriyo ile başlarken, domuz ya da insan a dönüşebilir canlı. Embriyonun ikinci aşamasında domuz inek ve insanı karşılaştır bakayım yukarda.

     

    Ne cahil heriflermişsiniz anlamadım ki, ne desek boş adam maymunla ortak atası olmasını, aşağılama olarak gören , kuyruğumuz mu vardı diye evrimi inkar eden adamlar, dünyanın değil evrenin tüm bilgisini beynine yüklese ne olur, bizim sahip olmak için hayatımızı vereceğimiz bilgiler sizin için cahilce sebeplerle elinizin tersiyle bir kenara atabileceğiniz bilgiler.


    What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Mart/2008
    Erkek
    Evrilme özelliği canlılara yaradan tarafından verilmiş olamaz mı? Örneğin yukarıdaki 2. mesajda veirlen tırtıl ve bakteri örnekleri.

    Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oksijen
    oksijen's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Nisan/2007
    Erkek

    ciddi görüşlerimi paylaşacaktım ki 2. mesajdaki yobazın üslübunu görünce vaz geçtim. Böyle 1 adamın olduğu yerde 1 hece etmemek lazımda tepkimi göstereyim dedim. 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    SpoofU bunu yazdı:
    -----------------------------
    Evrilme özelliği canlılara yaradan tarafından verilmiş olamaz mı? Örneğin yukarıdaki 2. mesajda veirlen tırtıl ve bakteri örnekleri.
    -----------------------------

    Helal olsun hocam, sonunda din ve evrim ile ilgili doğru soru. 35 sayfa sonunda, sen sordun. İşte bu soruda bilim sessizdir. İnsanlar evrimi (ve nedense sadece evrimi) kasten tanrının yokluğunu ispatlamaya çalışıyor sanıyorlar. Halbuki böyle bir durum yok. Bilim, sadece doğada gözlemlenen fenomenleri açıklamaya çalışır. Doğaüstü fikirlere geldiğinde sessizdir. Bu noktadan sonra olay evrimle ilgili değil, ateizmle ilgilidir. Dünya üzerinde pek çok dinine bağlı evrimsel biyolog olduğu gibi, pek çok ateist ve agnostik evrimsel biyolog da vardır sonuçta. Sen şu soruyu sorduktan sonra kimse çıkıp sana hayır diyerek net konuşamaz. Çünkü bu inanç meselesidir.


    while (1<2)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Embriyonun Kuyruğunu Aşşağılayıcı bulan müritmi var. Allahın Verdiğini Aşşağılayıcı bulan Mürit yani. Doğrusu Allahtan Gelen Asla Aşşağılama Öğesi Barındırmaz. İnsanın Yaptığı Tanımlar Aşşağılama Öğesi Barındırır Ancak. Darwinin Maymun Olmayan İnsanı Atası Maymun dur Tanımı Buna Uyar. Maksatlı bir Açıklama Bu. Adem İle Havva yı Red Eder.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek

    AMpul bunu yazdı:
    -----------------------------

    Şu kuyruğu olmasını aşağılayıcı olduğu için evrimi reddeden arkadaş (ismini hatırlamıyorum arka sayfaya dönmeye değmez)

    Bak bakayım o kuyruk embriyonun hangi aşamasında yok oluyor

    http://home.honolulu.hawaii.edu/~pine/book1qts/embryo-compare.jpg

     

    Balıktan nasıl geldiğimizi anlayamayan arkadaş, bak bakayım insan embriyosunda neden solungaç yarıkları var. Balık embriyolarındakiler solungaça dönüşürken insan embriyosundakiler kulağın içindeki küçük bir kemiğe dönüşür.

    Bak bakalım yılan embriyosunda, ayakların olması gereken yerde bu bombeler var ama yetişkin yılanda tamamen yok oluyor.

    http://www.nicerweb.com/sketches/video/NOVA-DarwinNeverKnew/snake_embryo.JPG

    Evrimin en büyük kanıtı genlerdir, artık fosil filan aramaya gerek yok. Daha önceki konunun birinde daha yazdım. Hox genleri neredeyse her canlıda aynıdır, bizi biz yapan açma kapama genleridir. Emriyonun gelişimi sırasında belirli zamanlarda belirli süre özel hox genlerini aktif deaktif ederler, böylece neredeyse aynı embriyo ile başlarken, domuz ya da insan a dönüşebilir canlı. Embriyonun ikinci aşamasında domuz inek ve insanı karşılaştır bakayım yukarda.

     

    Ne cahil heriflermişsiniz anlamadım ki, ne desek boş adam maymunla ortak atası olmasını, aşağılama olarak gören , kuyruğumuz mu vardı diye evrimi inkar eden adamlar, dünyanın değil evrenin tüm bilgisini beynine yüklese ne olur, bizim sahip olmak için hayatımızı vereceğimiz bilgiler sizin için cahilce sebeplerle elinizin tersiyle bir kenara atabileceğiniz bilgiler.


    -----------------------------

    o koyduğun embriyo çizimi sahte...

    konuyu izledğim kadarıyla evrime inanan inanmayan farketmiyo herkes inancına göre önüne koyulan bilgiyi sorgulamadan kabul ediyo.


    Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Çizim sahteyse fotoğraf koyalım

    (bunlarda fotoşoptur :p )

     

     

     

     

     

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Tubal_Pregnancy_with_embryo.jpg

    bu linke de bir gözat =)

    Bunlar da  sahteyse gerçeğini görmeyi isterim.

     

     

    Mesaj 1 Agustos 2012 (Carsamba) Saat: 13:41'da HolyOne tarafından düzenlendi.

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek

    sahte dediğim emriyo çizimleri Haeckel in embriyo çizimleri

    gerçek embriyolarla dağlar kadar fark vardır arasında

    olmayan uydurulmuş bi ton benzerlik vardır.

    evrim vardır yoktur demiyorum o çizimler sahte diyorum.

    Haeckel sahte olduğunu kendi dahi itiraf etmiştir.

    inanmayan "Haeckel's Embryos" filan yazıp bakabilir.

     


    Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Evet öyle birşeylere rastladım, benzerlikleri ön plana çıkarmak için bazı özellikleri vurgulayarak çizdik gibi açıklamışlar. Fakat fotoğraflar da yeterince ikna edici.

     


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 39126 Toplam Mesaj: 384