folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Data Analiziyle Uğraşanlar



Data Analiziyle Uğraşanlar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2012
    Homo
    ComputerWolf bunu yazdı

    Data science ve cyber security ipini koparan zıplıyor 

    machine learning, yapay zekayı da alalım pls

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Ağustos/2011
    Erkek
    0x656e bunu yazdı
    ComputerWolf bunu yazdı

    Data science ve cyber security ipini koparan zıplıyor 

    machine learning, yapay zekayı da alalım pls

    Endüstri 4.0 ve karanlık fabrika seminerlerini de unutmayalım. 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Hocam gerçekten bizim taraflara giriş yapmak bazen (benim için "nedense" diye düşündüğüm ama aslında olmayan) zor olabiliyor. Çünkü her zaman çizdiğin yolda eğitim aldıktan sonra kel alaka bir konuda daha bilgi sahibi olman gerekiyor. Forumda gerçek anlamda data analiz konusunda çalışan kimseyi bilmiyorum ancak rakam.io 'nun kurucusu forumda üye. onunla paslaşıp "belki" real case alabilirsin. onun haricinde udemy üzerinde alacağın eğitimlerde bir sürü farklı eğitimler, programlar ve yöntemler olacağını düşünüyorum. Örneği R ile veri analizinize giriş yaptın ancak piyasada adamın beklentisi bu analiz öncesi verilerin Veritabanlarından (mysql, mssql -rdbms- mongodb, cassandra -nosql-) çekip bunlarda analiz yapmanı bekleyecektir. Bu noktada ya sen iş görüşmesinde eksik görüleceksin, yada iş veren taraf seni eksik görecektir. Gerçekten son deneyimlerime göre (sıfırdan bir kimya mühendisi arkadaşımın programcı olma sürecinde beraber çalışıyoruz.) çok fazla çalışmak çok fazla pratik yapman ve şansının yaver gitmesi gerekiyor. Bu sayfaya kadar yazılanlara kadar hepsini okudum ancak hiçbiri sana faydalı bir öneride bulunamamış ne yazikki. Ama bu sayfaya kadar mesaj atan herkesin eski açtığı konulara ve mesaj attığı teknik konulara yazdığı cevaplara bakarsan gelişim ve değişimlerini görebilirsin. Bunlar sana ders olamayacak olsa bile seni motive edeceğini düşünüyorum.

    Buraya kadar biraz senin gönlünü ferahlatmak ve önceki yazıların önemsizliğine vurgu yaptıktan sonra. Kişisel görüşüm Real Case bulmak çok önemli. Yazılım tarafında bir kitap alıp orada anlatılan parça parça şeyleri okuyo öğrensen bile konu bir sistem tasarlamak ve bu sistemi ayağa kaldırmaya geldiğinde hepimiz bocaladık. Bu durum senin içinde geçerli. Okulda aldığın teorik ve labratuar dersleri gibi düşünebilirsin. Senin Real case'ler bulup bu case'leri gerçekleştirme için araştırma yaparak kendini geliştirebileceğine inanıyorum ancak bu benim görüşüm. Nitekim eğer twitter da bizim camiadan atılan tweet'lere bakarsan bir noktaya kadar road map'ler ile bir title kazanmak için (front-end, back-end, devops) yol haritaları varken. Bu yol haritasını takip etmek için nasıl bir eğitim materyalı hazırlanması ve bunların gerçeklenmesi konusunda tartışmalar var.

    Bu arada https://www.tahribat.com/forum/htmlde-database-baglantisi-62432 bu başlığı atan kişi şuanda kendi startup için çalışıyor ve yaklaşık 10 yıldır profesyonel olarak bu işten ekmeğini kazanıyor.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 2746 Toplam Mesaj: 14
data data analizi