Doğru İşi Seçmek İstiyorum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    evine yakın olsa bin lira maaşı olsun :/

    tecrübeyle sabit


    destination@tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dryrock
    Dryrock's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2014
    Erkek

    min.2500 veren bir arge firması bul.

    yapı sektörü ile yurt dışı tecrübesi edinebilirsin ama geleceği önümüzdeki 3-4 senede çöküşe girecek bence.

    doğal gaz hakkında bir bilgim yok yalan söylemek istemiyorum. hiç bir zamanda ilgimi çekmemiştir.

    Fakat ar-ge her zaman he ülkede desteklenen birşey. Ve ar-ge mühendisi oradan çıksa bile her alanda çalışabilir diye düşünüyorum. 

    bir firmada arge departmanındayım 2 senedir. ben bunu gördüm açıkçası. Her işin başı Ar-Ge

    ama ülkemizde ne kadar değer veriliyor orası sıkıntı.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    Evine en yakın olanı seçersen vücut sağlığı ve kafa olarak çok rahat edersin; para önemliyse diğer tüm kriterleri sallayıp parası yüksek olanı seçmelisin, ama yol uzunsa 8 aydan sonra tiksinti vereceği tecrübe ile sabittir; otomobilde verseler yol çekilmiyor. Senin durumunda olanlar için ruh halini iyi etmenin yolu hangi işi yaptığından çok çok hobi yönelimin olacaktır; madem mühendissin boş vaktinde başka bir mühendislik alanla uğraş misal yazılımcıysan elektronikle uğraş, elektronikçiysen mekanikle uğraş ilerde bunlar hobiden ana mesleğe de dönebilir. Yine mutluluk ve ekonomi için düşük maaş ortamında ev balkonu bir mühendis için laboratuvardır :) probiyotik sirkeni yaparsın, pastırmanı yaparsın, biranı yaparsın, şarabını yaparsın, kımızını yaparsın eğlenceli işlerdir bunlar, mutfakta da yoğurt ekmek vs şeyler yapabilirsin, mühendisliğin en güzel yanı verilen tarifleri doğru şekilde yaptıracak kabiliyeti kazandırmasıdır. Tekrar işe dönelim, istanbulda isen 2500 altı para para değildir, muhtemelen o 2500 tl yi 900 usd 1000 usd arası olarak düşünüyorlar ve maaşın hep bu arada seyredecek, bu maaşa çalışacaksan işte asla tabldot dışında yemek yememen lazım, kimseye sakız dahi ısmarlamaman lazım, zırnık ekstra giderinin olmaması lazım ki geçinemesen de başabaş noktasına yakın durup isyan etmeyesin. Allah kolaylık versin.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eengineer
    eengineer's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2015
    Erkek

    Yapı firmasından uzak durmanı tavsiye ederim. Arge firmasının ürettiği ürünlere, personele verdiği değere bakabilirsin.

    Doğalgaz firması daha cazip duruyor.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    Doğalgazı alanını seçersen, doğalgaz tesisatını öğrenirsin, ondan sonra mekanik tesisat projelerine başlarsın, yangını var kliması var havuzu var, bir sürü proje işi var, kendine ofis büro açabilirsin deli paralar kazanabilirsin... 

    Seçimlerin arasında yol önemli bir kriter, 4 senedir 1 saatlik yola git gel yapıyorum, sıkıldım biraz... 10 dakika da evinde olabileceksen bence güzel bir seçim olur derim, ekstra yol yorgunluğun olmaz, daha fazla uyursun falan filan. 

    Arge olayı için bir kaç kişi yazdı, neyin argesi önemli, bir sürü alan var... 

    Yapı firmasından kasıt inşaat firması ise, tam bilmemekle birlikte mekanik tesisatlara falan bakıyor olabilirsin, öyle bir tanıdığım vardı, Toki ihalesini alan firmada çalışıyordu, tüm mekanik tesisatlara projelere o bakıyordu. 

    Hepsi senin için olabilir bir şey ise, proje çizmekten zevk alıyorsan ilkini seç derim. Bir de yola çıkınca bir sürü farklı alternatifler de doğacaktır, piyasa işleri zevkli oluyor. Tabi sana uyarsa.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    peace
    peace's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2010
    Erkek

    Herkese fikirlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.Doğalgaz firmasını seçtim ve başladım.Memnunum şuanlık bir sorun yok.Sadece devlet üniversitesinden mezunum ama devlet kendi verdiği eğitimi tam olarak yeterli görmüyor olacak ki yeterlilik sınavlarına soktu bizi ve almış oldum belgeleri.Eğer girecek,içerisinde olan ya da sektörde çalışmak isteyen bilgi paylaşamı yapabiliriz.Daha ileride ne olur bilmem ama şuanlık bir sıkıntı yok.:)

    Şantiye şefliği yapacağım yanında ama bu konuda bilgisi olan var mı acaba :)


    Hi!
Toplam Hit: 1993 Toplam Mesaj: 17
mühendis