folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder En Uygun En Sağlikli Bal Nereden Bulurum



En Uygun En Sağlikli Bal Nereden Bulurum

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adamhakli
    adamhakli's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2015
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    ben cidden anlamiyorum bazi seyleri. Insanimiz neden bu kadar ahlaksiz ve yalanci. Ürünün gercek bal degilse, gercek bal diye satma. Ama seker koyan da koymayan da gercek, dogal bal diye satiyor.

    Hadi onu gectim, bunlarin bir sertifikalandirma olayi yok mu? O kadar aricilikla ugrasan insan var, devlet destekli sertifikalanldirma yapilabilir, balin kalitesine göre bir numara-harf verilir. Alan da ona göre alir.

    Onemli olan pahali-ucuz olmasi degil, ürettikleri mal neyse, onu tüketicinin bilmesi gerek. Ee bu kadar ahlaksizin oldugu ülkede, basimizdakilerin namuslu olmasini beklemek de biraz salaklik oluyor.

     

    Sertifika yok belge var. Denetim mekanizması var yani hocam. Ama üreticisine göre değişir bu çünkü cesaret ister. Tarım bakanlığına başvuru yapıp ben organik sertifikasını almak istiyorum diyecek üretici. (Ve o üretici için bakanlığın maliyet yapması söz konusu) Peki üretici bunu neden yapacak? Organik kelimesini kullanmak için. Çünkü bu kelime yasak. Diyelim kullandın. Şikayet aldıktan sonra organik olsa bile tarım denetmenleri bulunduğun yere kadar gelip üreticiye belge soruyor. Organik olsa bile belgesi yoksa direk ağır cezalar ile karşı karşıya kalıyor üretici. Belge nasıl alınıyor peki? Her yıl tek sefer bazen sağıma 2 ay kala iki kere tarım bakanlığının çalıştığı laboratuvar firması çalışanları gelip bizzat kovanlardan örnek alıp alıp uçakla hemen İstanbula gönderiyor ve denetliyorlar. Ona göre rapor çıkıyor. Ve ankaraya gidiyor. Tam organikse eğer hiç birşey tespit edilemedi yazıyor. Bakanlığa maliyet tarafı işte burası. Sen ben organik yapıyorum dedin ama çıkmadı mı? Yandın. Firma bakanlığa ne maliyet vuruyorsa bakanlıkta üreticinin üstünü o kadar çiziyor ve güven ciddi şekilde azalıyor üreticiye karşı. Diyorum ya iş cesarete bağlı, tabii çalışmaya ve mekana da bağlı. Arı günde 10 kmlere kadar menzil yapan bir canlı, ne yediğini bilemezsin mekanın sapa yerde olacak bu sebeple tuhaf yerlerde başı boş bırakılamaz bu canlılar. Riske atılamaz.

    Velhasıl. Şunu unutmayın, daha önceki konularımda da her zaman değindim. Endüstriye göz kırpan her ne varsa mutlaka birşeyler vardır. Bu ya sağlıksızdır ya da afaki şekilde pahalı.

    Ayrıca eklemek istiyorum bu organik belgeyi almak için 2 yıl boyunda tüm denetimlerden(Pestisit Tayininden) tam olumlu geçmek gerekiyor. Sonrasında elde tutmak için de yine denetimlerde olumlu çıkması gerek testlerin. 


    Hayat savaştır, ölümden korkan YAŞAMASIN. https://www.tahribat.com/forum/cekilis-2020-bal-satisi-basladi---siparisler-ali-247037
Toplam Hit: 2714 Toplam Mesaj: 32
bal lazim