folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Popülizmin Sırları [Gerçek Başarının Anahtarı]



Popülizmin Sırları [Gerçek Başarının Anahtarı]

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Popülizm bildiğiniz üzere büyük bir silah ve gerçek başarıyı yakalamak isteyenler için bir anahtar. Popülizmi arkasına alan iyiye değil en iyiye oynar. Bu konu hakkında bazı stratejiler ve görüşler hakim. Ben bu konudaki görüşlerimi yazarak başlıyorum. Sizlerinde de bu konudaki strateji, fikir ve görüşlerinizi duymak isterim. Konuyu sizleri dinlemek amacıyla açtığımı belirtirim.

    --------------------------------
    Popülist insanları kontrol altına almak öyle birşey ki bir yerden sonra insanlar çöpünüze bile tapar.

    Kör eder. Bu sadece zihnin kapanması değil. Fiziki Dünya'da dahi körlüğe sebep olur.

    Hergün yeni filmler, ürünler, kişiler, oyunlar ve her kategoriden şeyle karşı karşıya kalıyoruz. Fakat ne kadar kaliteli olursa olsunlar bazıları tutuyor bazıları ise sonsuza dek yok oluyor.

    Güzellik görecelidir. Fakat ne derece? Bir doğru üzerinde iki nokta seçelim. Başlangıç noktası beğenilmeme, bitiş noktası beğenilme olsun. İnsanların hemen hemen tamamı beğenme derecelerine göre bu iki noktanın arasında kalacaktır.

    En basit haliyle doğadan örnek verirsek; Bir pandayı gördüğümüzde böcek görmüş kadar iğrenmek mümkün mü? Bir pandayı böcek kadar iğrenç görmek normal insanlar için ne derece mümkün? Tabi böceklerin binlerce türü var. En kötü olanlarını ele alıyoruz. Göreceliğinde bir başlangıç ve bitiş noktası vardır.

    Siz bu beğenilme doğru parçasını popülizmin etkisiyle beğenilme tarafına da çekebilirsiniz, beğenilmeme tarafına da. Ne yönde hareket edildiğine bağlıdır.

    Şimdi öyle filmler oluyor ki üzerinde gerçekten doğru düzgün emek harcanmamış, kötü olduğu bir gerçek. Fakat hazırlanan güzel tanıtımlarla bütün Dünya'yı sallayabiliyor. İzleyenler sinemada kameraya çekildi, yılın en iyi filmi diye afişe yazı yazılması, psikolojik tedavi gören izleyiciler diye haber sitelerinde yapılan haberler ve dahası.

    Edebiyat da bir bakıma böyle. İnsanlar amatör kişilerin yazdıkları şiirlere ,kusursuz dahi olsa, baştan eksik gözüyle bakarken usta yazarların elinden çıktığı bilinen eserlere mükemmel gözüyle bakmaktadır. İnanın amatör birinin kısa sürede yazdığı bir şiire usta birinin imzasını atıp yayınlarsak insanların hayranlıkla karşılayacağından emin olabilirsiniz. Diğer yandan ünlü ve gerçek bir yapıtı ben yaptım diye bilmeyen kişilerin karşısına koyarsanız o kişilerden birçok eksik ve hata duyacaksınız.

    Ürünlerde bu şekilde. İnsanlar benimsedikleri ve çevrelerindeki insanların yaygın olarak kullandıkları şeyleri kusursuz olarak görürler. Eksikleri görmemezlikten gelir, bir türlü kabullenemezler. Bu uğurda çevreleriyle tartışmaya, kavgaya dahi giderler. Diğer alternatifleri inceleme gereği duymazlar. Çünkü en iyisi ve en yaygını oysa iş bitmiştir. Zihinleri ne kadar popülist etki altında kalmışlarsa o kadar tıkalıdır. Eleştirenleri kıskanan, yetersiz kişiler olarak görürler. Çünkü bu ürünleri kendilerini seçkin hissetmek için elde etmişlerdir. Bu kendilerine huzursuzluk verir.

    Fiziksel olarakta dediğim gibi popülizmin etkisini görmek mümkün. Televizyonda, filmlerde gördüğümüz oyuncuların, mankenlerin birçoğu gerçek hayatımızda yolda dikkatimizi dahi çekmeyecek kişiler. Fakat erkeklerin, kadınların birçoğu bunlara taparcasına ilgi duyuyor. Ölüme dahi gidecek kadar gözü dönmüş kişiler var. Ünlü olmasalar yüzüne dahi bakılmayacak insanlar var. Güzellik göreceli olabilir. Fakat yukarda bahsettiğim üzere herşeyin bir sını var. Göz var nizam var. Çevremizde yayılan bu kadın çok güzel, bu erkek çok yakışıklı lafları zamanla insanlar tarafından yayılırken bir kabullenme ve bilinçaltına yerleşme söz konusu oluyor ve insanlar onları zamanla öyle kabulleniyor. Kısaca insanlar fiziksel Dünya'yı dahi göremez hale gelebiliyor.

    Sorgulamayan, anı yaşayan, aşağılık kompleksi taşıyan, ve zeka seviyesi gerçekten düşük olan insanların yoğun olarak bu akımlara kendilerini kaptırdıklarını görüyoruz. Bir üstünlük kurma, topluma ayak uydurma çabası bunlara sebep oluyor. Her insanda bunlar aynı derece de etki etmeyebilir. Fakat toplumun geneline hakim olunabildiğini düşünürsek insanların geneli en azından sorgulamıyor ve kompleksli diyebiliriz.

    Kalitesizliğin de tuttuğu şu günlerde kalitesizliği pazarlamak için öncelikle belirli bir standartta kaliteli birşeyler sunmak ve belirli bir kitle elde etmek gerek. Kötü birşeyi yoktan var etmekte şans faktörü rol oynar. Bu da oldukça düşük bir ihtimal.  Ne kadar çok insan elde edilmek isteniyorsa belirli bir kalite standartının da yakalanması gerek. Fakat en kaliteli olacak diye birşey yok.

    Kaliteyi tamamen yok sayamasakta, ürünün ne kadar kaliteli olduğundan çok, ne kadar çok kişiye hitap edebildiği önemli. İnsanlar için en yaygın olan her zaman daha iyi olacaktır. Bariz aradaki fark ortada olsa dahi bu böyledir.

    Kimileri ucuz iş, çok gelir felsefesini belirleyip daha hızlı ürünlerini yaymakta. Fakat fazlasıyla ayağa düştüğünden bu ürünün alternatifleri ortaya çıkınca geri plana düşmektedirler. Bir balon edasıyla sönüş hatta çöküş yaşanabilir. Bu konuda dikkat etmek gerek.

    Bazıları ise elitlere hitap ettiğinden bahseder ve fiyatlarını belirli seviyenin üstünde tutar. Bu da burjuva sınıfından öte kendini burjuva hisseden ya da onlara özenen insanları çekmek için bir silahtır. O insanlar sırf geri kalmamak, elitlerin sahip olduğu birşeye sahip olmak ve kendini üstün kılmak için açlık uğruna üretim maliyeti düşük, pazarlaması yüksek kötü ürünleri(elbise, ayakkabı, elektronik cihaz) satın alırlar.

    Bu işin tam olarak sırrını çözenin köşeyi döndüğü gerçek. İş sadece reklamla bitmiyor. Belki yalanlar biraz da skandallara imza atmanız gerekiyor. Fakat birçok yöntemi olduğu kesin. Eğer bir şekilde insanlara ulaşmayı başarırsanız onları bir zombi gibi kontrol altına alabilirsiniz. Kör, sağır edebilirsiniz.

    Genelde yüksek tanıtımlar bir yana basın kontrolünün ele alınmasıyla bu mümkün oluyor. Hile yoluyla veya legal yollardan en iyi seçilen şeyler belirli bir kalite standartı varsa gerçek manada başarıyı yakalıyor. Fakat gerçek başarının anahtarının popülizm olduğu kesin. İnsanların geneli hakkınızda ne düşünüyorsa siz o sunuzdur. Tabi bu ortamı yaratabilmek için zeka ve özgüven gerektiği de ortada.

    Sizin popülizm hakkındaki görüşleriniz ve bu konudaki tavsiyeleriniz, stratejileriniz nelerdir? Söz sizde.


    λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Mayıs/2006
    Erkek

    hocam okul başkanlığı bölüm başkanlığı gibi öğrenci merkezli yerlerde yönetimde olmak istiyorsan bayağı bi popüler olman lazım ben onu bilirim popülizmde


    bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    virago
    virago's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2010
    Erkek

    güzel bi yazı olmuş tebrik ederim.

    toplumu etki altına almak için reklam tanıtım vs.. önemli rol oynuyor bu konularda,sonrasında toplum içersinde bunun etkileri artıyor bireyler kendileri bunların reklamlarını yapar duruma geliyor yaşamı içinde.Bir süre sonra artık o ürün veya her neyse reklam yapmasına bile gerek kalmıyor ve markalaşıyor. Popüleriletiği artan ürünlerde bence en önemli etken söylediğin gibi insanların elit ürünler alıp kendilerini o sınıftan hissetmelerini sağlıyor. Ürünleri yüksek fiyatlarda satarak bu hissi vermek çok kolay.  Pahalıysa kalitelidir anlaşı hakim. Bazı markalar'ın bazı ürünleri için evet bu doğru olabilir fakat genellemek veya o markanın tüm ürünlerini bu şekilde sınıflandırmak yanlış. Tüm herşeyi bir sorgulamak gerek bence. Çevremizde sadece adı popüler diye gidip satın alınan veya beğenilen o kadar çok şey varki.

    Ülkemizde 3G bunlara örnektir herkez bir anda gidip aldı fakat işine yarayacağından değil sadaece o anki durumun etkisi bu.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SMYRNA
    SMYRNA's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ocak/2010
    Erkek

    Popülarite kazanılması zor , kaybedilmesi çok kolay bir olaydır...Popüler olabilmek için vasfınız o yoksa paranız o yoksa sponsorunuz o da yoksa başka desteklere ihtiyaç vardır...

    Örneğin george mıchael ı ele alalım adam tavan yapmıştı müzik dünyasında en pop isimlerdendi,şehvet kurbanı şevket olup wc de polise sarkınca popluk gitti topluk kaldı yadigar::))

    Şakası bir yana aslında her insan kendi çevresinde popülerdir,sadece koşulların oluşması gerekir...Sadakat ve kötü zamanlarda aranılan bir insan olmak da popülerliktir,yada çok esprili bir insan olup tüm toplantılara çağrılmak da...Ama bunlar yerel olduğundan çoğu insana bir şey ifade etmez...

     


    İzmirin denizi kız, kızı deniz Sokakları hem kız hem deniz kokar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ocak/2010
    Erkek

    her insanın bi popisi vardır evet.


    insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2008
    Erkek

    Popülizm mantıklı bir insanın nefret etmesi gereken bir şeymiş gibi gözüksede populizmi güçlendiren bu mantıklı insanlardır.Bir filmin fan sayfasının açılması popülerliğini artırır, t-shirtlerinin basılması popülizmi arttırır,takı vs. sini yapan arttırır ve bu filmde reklamını yayınlatan firmanın popülerliği arttırıcı çalışmaları olur.Popülizmin yanında bu popülistlikten faydalananlar da kazanır.

    Çoğu insan kendinden daha güçlü bir nesne veya kişiyle kendini özdeşleştirip içsel olarak mutlu olur.Bir ürün ya da hizmete karşı ödediği ücreti gözü görmez.Ve pahalılığından dolayı içten içe mutlu olur (: Hatta istenen kıvama gelinince o ürün veya hizmeti kendisi veriyormuş gibi davranmaya başlar.İşte ben buyum bu da benim kendimi ifade etme biçimim gibi.

    Tabi birşeyi sevmek, memnun kalmak popülizm demek değildir.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alacakaranlik
    alacakaranlik's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Temmuz/2005
    Erkek

    Bana kalırsa en başlıca olan şey . popülizm'de Şekil Görünüm , insanlardan birbirine taparcasına kolay kolay hayran olanı daha görmedım ama iş ki Tv yıldızı Holywood karekterleri ulaşılmaz oldukları için Belkide dediğin gibi Gözümüzde CAnlandırdığımız ppopülizmin'yansımasıdr . beğendiğim bir söz var " Umursamaz tavrımın hastası olunuz " her zaman koruyucu rolünü üstlenen kişi 1 adım öndedir kız arkadşalarımızla 1 çevrede olduğumuzu düşünelim mesala ünivercity kızlar Pıssırrık bir erkekten ziyade kendilerinini koruyabilecek dış etkenlere dayanaıklı erkeklerden hoşlanırlar , burada güçlü olan kazanıyor popülizmin , başka bi açısı pıssırık olan çocuk ise geri kalıyor , kısaca değerlendirmem gerekirse popülizm için bu zamanda uyarlanmış şeklini ele alırsak.

    Araba
    Uzun boy
    Para
    Para ve yine para..

    Not : Popülizm kelimesini yazmak için her defasında konu başlığından yardım aldım :)


    eskilerden kim kaldı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Ocak/2010
    Erkek

    eşşeğ'i haddinden fazla şımartırsan kendini yarış atı zannedermiş pardon popüler zannedermiş.


    Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckleduster
    knuckleduster's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Ekim/2008
    Erkek

    http://www.youtube.com/watch?v=xk5YfJOfbLI


    yüzyıllık "knuckleduster" teriminin, türkiye`de "muşta" olarak adlandırılarak piç edilmesine dur diyenlerin sesiyim. ayrıca elleri 7/24 terleyen şahısların, efsanevi fakat malesef paslanmaz çelikten yapılmamış "knuckleduster" cisimlerini 7/24 ellerinde taşıyarak adeta "58 yıllık, tamamı gümüş renginden ve paslanmaz çelikten oluşan bir seiko saate 7/24 bok kokan(çünkü boktan) uyduruk deri kayış takılması" ifadesindeki betimleme imgesine uygun bir faaliyet içinde olmaları da hoşuma gidiyor değil.
Toplam Hit: 1421 Toplam Mesaj: 9