Sert Filtre Kahve

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLYSeRo
    HoLYSeRo's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ocak/2010
    Erkek
    Ephesus bunu yazdı

    5) HoLYSeRo hocam french press kullanıyorsan internette biraz araştırırsan demleme tekniklerini bulabilirsin. Benim tavsiyem, kalın çekilmiş kahveni, her 12 gr için 200ml su ortalamasıyla demlemen.  Su çok kaynak olmamalı. Suyu kaynattıkan sonra 1-2 dakika bekle. 90-93 arası dereceler en iyi verimi verir. French presse kahveyi koyduktan sonra önce kahvenin üzerini kapatacak kadar az miktarda su koyarak bir kaşık yardımıyla karıştır. Kahve "blooming" adını verdiğimiz içindeki acı tada sebebiyet veren gazları dışarı bıraksın. 30 sn kadar bekle. Sonra 100 ml civarı bir su ekle tekrar karıştır bir 30 sn daha bekle, en son kalan suyu da doldurup 200e tamamla, kahvenin bir dakika kadar bu süreyi uzatmadan çöküşünü bekle ve dikkatlice pressle. Kahveyi ince şekilde havalandırarak fincanına doldur boca etme. Işığın açısını ayarladığında kahve fincanının üzerinde kahvenin yağının biriktiğini görebileceksin. Ayrıca ek bir tavsiye, içerken höpürdeterek içersen kahvenin aromalarına daha çok vakıf olursun :)

    hocam söylediğiniz şekilde yapıyorum kahveyi benim problemim tadı bildiğimiz ekşi kahve , markasından böyle oldu sanırım.
    biri 4 dk demle diyor biri 5-7 biri 8 diyor her kahveye göre değişiyor ya da sanırım. hocam aroma falan yok bu arada abv anisahın sakın almayın kahve dünyası bile bin kat iyi :D


    https://open.spotify.com/playlist/23XNoEDF9D23pojmlqnUWV?si=BiCIFFwARDW4egNxtWCSNw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Herbokolog
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    wh0 bunu yazdı
    KaptaN bunu yazdı

    Merhabalar arkadaşlar 

    Uzun süredir filtre kahve tüketiyorum kelin biri alıştırmıştı, neyse konuya döneyim bi ara taft denedim sarmadı sonra yeniden starbucks sumatraya döndüm sonra beşiktaşta just coffie var oradan esperanza aldım ama daha sert bir kahve arıyorum günde 2-3 bardak sumatra tüketiyorum ((frencpress)) ama uykum yine geliyor hatta kahve içip uykuya geçtiğim bile var bazen Starbuckstan buza ızun çekim 6 shotlu americano alıyorum o biraz daha güzel gbi ama ben evde yapmak istiyorum varmı önerisi olan?

    yakında vajinal travma ile birlikte kalpte çarpıntı konunu açarsin kaptan...

     

    bro yakında ölücez takılma o kadar :) 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek

    bazı detaylar çok ilginçmiş. keyfi düzenledim. 

    bir'de japon'ların Çay İçme seramonisi aklıma geldi. 

    Ephesus bunu yazdı

    Bir kahve sever, hobi olarak demler, kahve kovalar birey olarak, tavsiyelerim şunlar hocam. (Ayrıca diğer müridlerin de bazı soruları olmuş, elden geldiğince cevaplayalım)


    1) Kahveyi sadece Kafein için, uyku Açmak için içiyorsan içme hocam, bir noktadan sonra sana beklediğin faydayı vermez, vücudun Kafein Eşiği bellidir. Elbette vücud'a, iyi bir kahve dinçlik verir ,ancak Düzenli kahve Tüketiminde bu durum ziyadesiyle Azalacaktır.


    2) Yine de güzel kahve içmek istiyorsan, starbucksmuş tschiboymuş böyle Endüstriyel'lerden uzak durmanı tavsiye ederim. Bu adamlar tonlarca Çekirdek alıp hepsinde bir Stabilizasyon yakalamak için, bir ton işlem geçirtiyorlar Kahveye. Velhasıl kahvenin kahveliği kalmıyor. İçiriyorlar bir şey ama, ne olduğu belirsiz.

    3) İyi kahve içmek istersen ülkenin dört bir yanında Butik yahut Orta ölçekli Kavurucular var. Ortalama bir demleme tekniği ile hayatında içmediğin kahveleri içebilirsin. Ben de eskiden starbucks vs vs içerdim sık sık, filtre kahvelerin içine 3 espresso shot attırırdım. Mevzu o değilmiş. Şimdi bi yudum starbucks kahvesi içemiyorum zehir gibi leş bir şey içiyormuşum gibi geliyor.

    4) Örneğin ben ülkede Montag'ın kahvelerini düzenli takip etmekle birlikte (benzer orta ölçekli Petra ve KronoTrop da iyi denebilir, ancak ben pek tercih etmiyorum), daha ufak kahve evlerini tercih edebilirsin. ( Örneğin kadıköydeki Mambocino, Eskişehirdeki Keçi Geçti vb. internetten araştır bulursun birçoğunu)

    5) HoLYSeRo hocam French Press kullanıyorsan internette biraz araştırırsan Demleme Tekniklerini bulabilirsin.

    Benim tavsiyem, Kalın Çekilmiş kahveni, her 12gr için 200ml Su ortalamasıyla demlemen. 

    Su çok kaynamış ol'mamalı. Suyu kaynattıkan sonra 1-2 dakika bekle. 90-93 arası Dereceler en iyi verimi verir.

    French presse kahveyi koyduktan sonra, önce kahvenin üzerini kapatacak kadar, az miktarda su koyarak ,bir kaşık yardımıyla karıştır. Kahve "blooming(çiçeklenme demek ama bu)" adını verdiğimiz, içindeki Acı Tad'a sebebiyet veren, Gazları dışarı bıraksın.

    30 sn kadar bekle. Sonra 100ml civarı bir su ekle tekrar karıştır,

    bir 30 sn daha bekle, en son kalan suyu da doldurup 200e tamamla,

    kahvenin bir dakika kadar bu süreyi uzatmadan çöküşünü bekle, ve dikkatlice pressle.

    Kahveyi ince şekilde havalandırarak Fincanına doldur, boca etme.

    Işığın açısını ayarladığında kahve fincanının üzerinde kahvenin Yağının biriktiğini görebileceksin. (Höh ^^` )

    Ayrıca ek bir tavsiye, içerken Höpürdeterek içersen, kahvenin Aromalarına daha çok vakıf olursun :)


    6) KaptaN kahveyi Sert içmek istiyorsan yine de kendine zulm etmeni önermiyorum. Yukarıda HolySero hocamıza anlattığım oranlarda, atıyorum 200ml su için, 12 değil 15-17gram kahve kullanarak ,demleme yap.

    kahvenin Gövde yahut Aroması'nın azalmasına sebep olacaksın, ancak daha Kıvamlı bir kahve elde edeceksin. Ben de senin gibi severim bazen içmeyi.

    Kahve böyle Sulu değil, Ayranımsı bir kıvamda olacak, yoğunluğu damakta hissedilecek. İsteğini gramaj-su ayarıyla yapman daha randımanlı olacaktır :)

    7) İşin faşizmine karşıyım ama, kahvenin bence Sütsüz ve Şekersiz içilmesi gerekir :)

    Sorusu olan, kahve muhabbeti yapacak olan PM'leyebilir. Karşılıklı bilgi tavsiye alışverişi yaparız :)
    Saygı ve sevgilerle.

     


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

    bazı detaylar çok ilginçmiş. keyfi düzenledim. 

    bir'de japon'ların Çay İçme seramonisi aklıma geldi. 

    Ephesus bunu yazdı

    Bir kahve sever, hobi olarak demler, kahve kovalar birey olarak, tavsiyelerim şunlar hocam. (Ayrıca diğer müridlerin de bazı soruları olmuş, elden geldiğince cevaplayalım)


    1) Kahveyi sadece Kafein için, uyku Açmak için içiyorsan içme hocam, bir noktadan sonra sana beklediğin faydayı vermez, vücudun Kafein Eşiği bellidir. Elbette vücud'a, iyi bir kahve dinçlik verir ,ancak Düzenli kahve Tüketiminde bu durum ziyadesiyle Azalacaktır.


    2) Yine de güzel kahve içmek istiyorsan, starbucksmuş tschiboymuş böyle Endüstriyel'lerden uzak durmanı tavsiye ederim. Bu adamlar tonlarca Çekirdek alıp hepsinde bir Stabilizasyon yakalamak için, bir ton işlem geçirtiyorlar Kahveye. Velhasıl kahvenin kahveliği kalmıyor. İçiriyorlar bir şey ama, ne olduğu belirsiz.

    3) İyi kahve içmek istersen ülkenin dört bir yanında Butik yahut Orta ölçekli Kavurucular var. Ortalama bir demleme tekniği ile hayatında içmediğin kahveleri içebilirsin. Ben de eskiden starbucks vs vs içerdim sık sık, filtre kahvelerin içine 3 espresso shot attırırdım. Mevzu o değilmiş. Şimdi bi yudum starbucks kahvesi içemiyorum zehir gibi leş bir şey içiyormuşum gibi geliyor.

    4) Örneğin ben ülkede Montag'ın kahvelerini düzenli takip etmekle birlikte (benzer orta ölçekli Petra ve KronoTrop da iyi denebilir, ancak ben pek tercih etmiyorum), daha ufak kahve evlerini tercih edebilirsin. ( Örneğin kadıköydeki Mambocino, Eskişehirdeki Keçi Geçti vb. internetten araştır bulursun birçoğunu)

    5) HoLYSeRo hocam French Press kullanıyorsan internette biraz araştırırsan Demleme Tekniklerini bulabilirsin.

    Benim tavsiyem, Kalın Çekilmiş kahveni, her 12gr için 200ml Su ortalamasıyla demlemen. 

    Su çok kaynamış ol'mamalı. Suyu kaynattıkan sonra 1-2 dakika bekle. 90-93 arası Dereceler en iyi verimi verir.

    French presse kahveyi koyduktan sonra, önce kahvenin üzerini kapatacak kadar, az miktarda su koyarak ,bir kaşık yardımıyla karıştır. Kahve "blooming(çiçeklenme demek ama bu)" adını verdiğimiz, içindeki Acı Tad'a sebebiyet veren, Gazları dışarı bıraksın.

    30 sn kadar bekle. Sonra 100ml civarı bir su ekle tekrar karıştır,

    bir 30 sn daha bekle, en son kalan suyu da doldurup 200e tamamla,

    kahvenin bir dakika kadar bu süreyi uzatmadan çöküşünü bekle, ve dikkatlice pressle.

    Kahveyi ince şekilde havalandırarak Fincanına doldur, boca etme.

    Işığın açısını ayarladığında kahve fincanının üzerinde kahvenin Yağının biriktiğini görebileceksin. (Höh ^^` )

    Ayrıca ek bir tavsiye, içerken Höpürdeterek içersen, kahvenin Aromalarına daha çok vakıf olursun :)


    6) KaptaN kahveyi Sert içmek istiyorsan yine de kendine zulm etmeni önermiyorum. Yukarıda HolySero hocamıza anlattığım oranlarda, atıyorum 200ml su için, 12 değil 15-17gram kahve kullanarak ,demleme yap.

    kahvenin Gövde yahut Aroması'nın azalmasına sebep olacaksın, ancak daha Kıvamlı bir kahve elde edeceksin. Ben de senin gibi severim bazen içmeyi.

    Kahve böyle Sulu değil, Ayranımsı bir kıvamda olacak, yoğunluğu damakta hissedilecek. İsteğini gramaj-su ayarıyla yapman daha randımanlı olacaktır :)

    7) İşin faşizmine karşıyım ama, kahvenin bence Sütsüz ve Şekersiz içilmesi gerekir :)

    Sorusu olan, kahve muhabbeti yapacak olan PM'leyebilir. Karşılıklı bilgi tavsiye alışverişi yaparız :)
    Saygı ve sevgilerle.

     

    Evet hocam blooming en doğru tabir :) Özellikle V60 demlemelerinde kahveyi ilk blooming amaçlı ısladığında nefes alıp şişmeye başlayan kahve odacıklar yaratarak minik baloncuklar dışarıya atmaya başlar. 6-7 baloncuk dışarı çıktığında adeta bir papatyaya benzer görüntü. Sanırım bu yüzden blooming koymuşlar adını bilemiyorum o kadar :) (Not : görsel bence hatalı bir blooming örneği ama kabarcıkları anlatmak için ekledim. Kahvenin tamamını ıslamak gerekir :) ) 

     

     

    Ephesus tarafından 22/Kas/20 22:53 tarihinde düzenlenmiştir

    Avukat/Hukukçu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek
    HoLYSeRo bunu yazdı
    Ephesus bunu yazdı

    5) HoLYSeRo hocam french press kullanıyorsan internette biraz araştırırsan demleme tekniklerini bulabilirsin. Benim tavsiyem, kalın çekilmiş kahveni, her 12 gr için 200ml su ortalamasıyla demlemen.  Su çok kaynak olmamalı. Suyu kaynattıkan sonra 1-2 dakika bekle. 90-93 arası dereceler en iyi verimi verir. French presse kahveyi koyduktan sonra önce kahvenin üzerini kapatacak kadar az miktarda su koyarak bir kaşık yardımıyla karıştır. Kahve "blooming" adını verdiğimiz içindeki acı tada sebebiyet veren gazları dışarı bıraksın. 30 sn kadar bekle. Sonra 100 ml civarı bir su ekle tekrar karıştır bir 30 sn daha bekle, en son kalan suyu da doldurup 200e tamamla, kahvenin bir dakika kadar bu süreyi uzatmadan çöküşünü bekle ve dikkatlice pressle. Kahveyi ince şekilde havalandırarak fincanına doldur boca etme. Işığın açısını ayarladığında kahve fincanının üzerinde kahvenin yağının biriktiğini görebileceksin. Ayrıca ek bir tavsiye, içerken höpürdeterek içersen kahvenin aromalarına daha çok vakıf olursun :)

    hocam söylediğiniz şekilde yapıyorum kahveyi benim problemim tadı bildiğimiz ekşi kahve , markasından böyle oldu sanırım.
    biri 4 dk demle diyor biri 5-7 biri 8 diyor her kahveye göre değişiyor ya da sanırım. hocam aroma falan yok bu arada abv anisahın sakın almayın kahve dünyası bile bin kat iyi :D

    Hocam kahvenin ekşiliği bildiğim kadarıyla iki sebeptendir. Kanaatimce seninki ikincisi.
    1) Yüksek asiditeli kahveler genelde dilde ekşilik ve kuruluk yaratacak bir lezzete sahiptirler.
    2) Kahve esasen her içim öncesinde taze öğütülmesi gerektiğinden ( kahve öğütüldükten 3-4 dakika sonra bayatlamaya başlar.) günlük kullanımda öğütülmüş aldığımız kahvenin günlere yayılan tüketiminde perti çıkar. Kalitesiz kahveler çok fazla kimyasal işlem gördüğünden yahut kahvenin kötülüğü gizlenmek için yakana kadar kavrulduğundan da bu lezzet ortaya çıkabilir. İyi kahve sorunlarını çözer :)


    Avukat/Hukukçu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek
    Ephesus bunu yazdı
    HoLYSeRo bunu yazdı
    Ephesus bunu yazdı

    5) HoLYSeRo hocam french press kullanıyorsan internette biraz araştırırsan demleme tekniklerini bulabilirsin. Benim tavsiyem, kalın çekilmiş kahveni, her 12 gr için 200ml su ortalamasıyla demlemen.  Su çok kaynak olmamalı. Suyu kaynattıkan sonra 1-2 dakika bekle. 90-93 arası dereceler en iyi verimi verir. French presse kahveyi koyduktan sonra önce kahvenin üzerini kapatacak kadar az miktarda su koyarak bir kaşık yardımıyla karıştır. Kahve "blooming" adını verdiğimiz içindeki acı tada sebebiyet veren gazları dışarı bıraksın. 30 sn kadar bekle. Sonra 100 ml civarı bir su ekle tekrar karıştır bir 30 sn daha bekle, en son kalan suyu da doldurup 200e tamamla, kahvenin bir dakika kadar bu süreyi uzatmadan çöküşünü bekle ve dikkatlice pressle. Kahveyi ince şekilde havalandırarak fincanına doldur boca etme. Işığın açısını ayarladığında kahve fincanının üzerinde kahvenin yağının biriktiğini görebileceksin. Ayrıca ek bir tavsiye, içerken höpürdeterek içersen kahvenin aromalarına daha çok vakıf olursun :)

    hocam söylediğiniz şekilde yapıyorum kahveyi benim problemim tadı bildiğimiz ekşi kahve , markasından böyle oldu sanırım.
    biri 4 dk demle diyor biri 5-7 biri 8 diyor her kahveye göre değişiyor ya da sanırım. hocam aroma falan yok bu arada abv anisahın sakın almayın kahve dünyası bile bin kat iyi :D

    Hocam kahvenin ekşiliği bildiğim kadarıyla iki sebeptendir. Kanaatimce seninki ikincisi.
    1) Yüksek asiditeli kahveler genelde dilde ekşilik ve kuruluk yaratacak bir lezzete sahiptirler.
    2) Kahve esasen her içim öncesinde taze öğütülmesi gerektiğinden ( kahve öğütüldükten 3-4 dakika sonra bayatlamaya başlar.) günlük kullanımda öğütülmüş aldığımız kahvenin günlere yayılan tüketiminde perti çıkar. Kalitesiz kahveler çok fazla kimyasal işlem gördüğünden yahut kahvenin kötülüğü gizlenmek için yakana kadar kavrulduğundan da bu lezzet ortaya çıkabilir. İyi kahve sorunlarını çözer :)

    Metrogross market rioba 500 grlık çekirdek kahvelerini kullanıyorum ben özellikle Brezilya ve Etiyopya kahveleri çiçeksi aromaları nedeniyle hoşuma gidiyor. Evde delonghi kg79 kahve değirmeni var onunla öğütüp hemen demliyorum ama blooming vs yapmıyordum bir sonrakini öyle deneyeceğim. Rioba kahve çekirdekleri starbuckstan kat kat iyi ve daha az kavrulmuş oluyor, denemeni tavsiye ederim.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mayıs/2020
    Erkek

    How does caffeine keep us awake? - Hanan Qasim - YouTube

     

    Anlamayanlar alt yazıdan Türkçe'yi seçebilir.

    Özet:

    Uyku için uğraşıyorsan; ne kadar çok kafein alırsan al, vücut da ona karşı bağışıklık geliştiriyor.

    Yani zaman geçtikçe uykunu açmak için daha fazla kafein ihtiyacı duyuyorsun.

    Bunun önüne geçmek için bir süre ara vermen gerek.

     

    Sadece uyku için kahve içiyorsan, direk kafein alabilirsin.

    Zevk için içiyorsan ben de sumatra'yı tavsiye ederim. Gurme değilim.

    İlla sert kahve istiyorsan espresso içebilirsin. Ama bana zevk vermiyor :D


    Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    Ephesus bunu yazdı
    HoLYSeRo bunu yazdı
    Ephesus bunu yazdı

    5) HoLYSeRo hocam french press kullanıyorsan internette biraz araştırırsan demleme tekniklerini bulabilirsin. Benim tavsiyem, kalın çekilmiş kahveni, her 12 gr için 200ml su ortalamasıyla demlemen.  Su çok kaynak olmamalı. Suyu kaynattıkan sonra 1-2 dakika bekle. 90-93 arası dereceler en iyi verimi verir. French presse kahveyi koyduktan sonra önce kahvenin üzerini kapatacak kadar az miktarda su koyarak bir kaşık yardımıyla karıştır. Kahve "blooming" adını verdiğimiz içindeki acı tada sebebiyet veren gazları dışarı bıraksın. 30 sn kadar bekle. Sonra 100 ml civarı bir su ekle tekrar karıştır bir 30 sn daha bekle, en son kalan suyu da doldurup 200e tamamla, kahvenin bir dakika kadar bu süreyi uzatmadan çöküşünü bekle ve dikkatlice pressle. Kahveyi ince şekilde havalandırarak fincanına doldur boca etme. Işığın açısını ayarladığında kahve fincanının üzerinde kahvenin yağının biriktiğini görebileceksin. Ayrıca ek bir tavsiye, içerken höpürdeterek içersen kahvenin aromalarına daha çok vakıf olursun :)

    hocam söylediğiniz şekilde yapıyorum kahveyi benim problemim tadı bildiğimiz ekşi kahve , markasından böyle oldu sanırım.
    biri 4 dk demle diyor biri 5-7 biri 8 diyor her kahveye göre değişiyor ya da sanırım. hocam aroma falan yok bu arada abv anisahın sakın almayın kahve dünyası bile bin kat iyi :D

    Hocam kahvenin ekşiliği bildiğim kadarıyla iki sebeptendir. Kanaatimce seninki ikincisi.
    1) Yüksek asiditeli kahveler genelde dilde ekşilik ve kuruluk yaratacak bir lezzete sahiptirler.
    2) Kahve esasen her içim öncesinde taze öğütülmesi gerektiğinden ( kahve öğütüldükten 3-4 dakika sonra bayatlamaya başlar.) günlük kullanımda öğütülmüş aldığımız kahvenin günlere yayılan tüketiminde perti çıkar. Kalitesiz kahveler çok fazla kimyasal işlem gördüğünden yahut kahvenin kötülüğü gizlenmek için yakana kadar kavrulduğundan da bu lezzet ortaya çıkabilir. İyi kahve sorunlarını çözer :)

    Metrogross market rioba 500 grlık çekirdek kahvelerini kullanıyorum ben özellikle Brezilya ve Etiyopya kahveleri çiçeksi aromaları nedeniyle hoşuma gidiyor. Evde delonghi kg79 kahve değirmeni var onunla öğütüp hemen demliyorum ama blooming vs yapmıyordum bir sonrakini öyle deneyeceğim. Rioba kahve çekirdekleri starbuckstan kat kat iyi ve daha az kavrulmuş oluyor, denemeni tavsiye ederim.

    Hangi teknikle demliyorsun hocam v60 mı? Delonghi KG79 ben de kullandım bi ara emektar :) Fazla homojen öğütmüyor ama tozlaşması çok fazla gelmeye başladı. Ascaso i-mini kullanıyorum şu anda performansı daha iyi :)
    Deneyeceğim teşekkür ederim. Benim de sana tavsiyem kesinlikle market vb. yerlerden kahve alma pm gel birkaç yer ve tavsiye vereyim :)


    Avukat/Hukukçu
Toplam Hit: 3733 Toplam Mesaj: 39
kahve