.TR Alan Adı Kaydeden Var Mı ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2005
    Erkek
    csabanci bunu yazdı

    com.tr tarzı domainlerin eskiden alım prensibi belli standardı felan  vardı bilirsiniz. en baştan doğru olmasa bile insanlar böyle alıştı. örnek veriyorum; daha 2 gün önce 60 lı yaşlarda bi tanıdığımın ağzından ''com.tr ise güvenilirdir'' cümlesi cıktı ve pek göz önünde olmasada ufak tefek dolandırıcılıklar com.tr nin herkese açılmasıyla oldu malesef. bizim insanımız geç algılar geç öğrenir bu sistem hatalı bile olsa insanımız böyle gördü. com.tr yi görünce resmi sirket gov.tr yi görünce resmi kurum olarak baktı. bu yanlıştı bence..

    gel gelelim herkese açtılar alanlar oldu insanlar belki planlar yaptı siteler kurdu felan şimdi .tr yi talep görme adına açıyorlar onuda güzel jeneriklik adresleri sana bana yar edeceklerini sanmıyorum.

    com.tr yi nic.tr üzerinden yıllarca subdomain gibi kakaladılar millete iyi hatırlıyorum bu sitede 10 yıllar önce ciddi bi konusu açılmıştı.. isteyen parayı basıp alacak bekletmek secici davranmak nedir.. devletimizin bu tür bilişim ve yazılım alanındaki politikalarını anlamış değilim. tümden sacmalık.. neyse içimi dökesim gelmiş benim.

    bende de 2003 lerdi sanırım .org bu domain vardı. Herkes resmi kurum sanıyordu o zamanlar. Hoş .gen.tr yi de öyle sanıyorlardı.


    alektamovikmovik
Toplam Hit: 947 Toplam Mesaj: 12
.tr alan adları