11 Ay

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------
    amele_2 bunu yazdı:

ee? :)

sonuç olarak.?

hoşgeldin hoca :)

geçen senelerdede vardı bu konu.

hoşbulduk.

böyle konular tbt a her sene açılan ve kitlenin değişmesiyle yankı bulan konular

her sene aynı şeyi yazarım.

dini olarak kötü alma diye birşey söz konusu değildir.

din bi nefis mücadelesidir. senin nefsin güçlü onun nefsi zayıf olabilir.senin katlanabildiğin şeylere o katlanamaya bilir. ki katlanmak zorunda da değildir.ki herkes cehenneme kendi kömürüyle gidecek.

tatlı dille uyarınızı yaparsanız dayanamıyorsanız. ama genelleme yapmak çok yalnıştır. senin çevrende böle lavuklar var diye bunu tüm dünya müslümanlarına mal edemezsiniz.

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

söylediklerinde haklısın bende tasvip etmiyorum o tipleri ama şöyle bir nokta var diye düşünüyorum;

örneklemeleri çok severim o yüzden direk bir örnek ile giricem konuya:)

Misal psikiyatri doktoruna gittiniz sizi muayene etti ve X ilacını günde 1 defa Y ilacını sabah akşam günde iki defa alacaksın dedi. Şimdi mantık dediğimiz kavram bu adamın doktor olduğunu kabul eder ve Y ilacını günde 1 defa X ilacını günde 2 defa kullanmayı reddeder. Biz bilmeyiz ilaçların etkisinin ne olduğunu sadece kullanırız. kendi bildiğimize kafamıza göre 2 günde 1 defa kullanmanın bize bir yararı yoktur. 

Heh şimdi din mevzuuna gelelim "11 ay alkol al fuhuş yap bilmem ne yap ramazan da yapma ne anladım ben o işten" diyenlere bu sözüm. İnsan oğlu acizsin kabul etsende etmesende ACİZSİN!  Din e inanıyorsan zaten bu söylenenleri yapmalısın inanmıyorsan söyleyecek sözüm yok..

Ne biliyim ben hep böyle bakarım bu olaya:):)

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek
    şekilci bunlar hocam :} kendisi tutuyor diye herkesi tutmak zorunda sanıyorlar :} ahh ahh evliyalarım benm ramazan bayramından sonra görürüm sizi barda pubta ormanlık alanlarda :}

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Bu tip konular da hep artıyor ramazan ayında ya kardeşim size ne ya millet evliya kesiliyormuş şu oluyormuş bu oluyormuş bırakın herkes istediği gibi evliya olsun ya ramazan olmasaydı da 12 ay boyunca hep imansız olsaydı daha mı iyi olurdu relax olun biraz ya

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    Ramazan Ayı bazılar için islamişov ayına dönüşüyor Ne kadar şov yaparsam kar diye düşünüyor herlade ilahiyatçıgibi caaz vrenler oruç tutanlara artistlik yapmalar filan Dediğin gibi Allah biri geri kalan 11 ay Allahın adını ağzına almaz Ramazanda şovnunu yapan tipler vardır. Bunun için genellem yapmak hoş değil yanlız bilemeyiz sonuçta

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek
    Scofield bunu yazdı:

Milletin yediği bokun ucu bana dokunuyorya karışırım.

Herkesin dini kendini değil işte herkes birbirinin inançlarına ve yaşayış şekline saygısız.

GÖZÜM

Bahsettiğin insanların, yediği bokun sana nasıl bir etkisi var? madem konu açtın tam yaz derdini anlayalım ona göre hak verelim. Milletin dini inancı seni ne ilgilendiriyor? İslam dini namaz kılmayıp küfür edenlere demiyor ki oruç tutmayın ramazanda islam dinine saygı göstermeyin? Belki adamda nasıl biri olduğunun farkındadır ramazan ayında saygı icabı öyle davranıyordur belki düzelmek istiyordur. Sana batan nedir?

Sanırım milletin karşısında sigara içiyorsun birşeyler yiyorsun sana bön bön bakılmasından ve laflardan şikayetçi oluyorsun, e canım kardeşim saygı bekliyorsan sende saygı göstereceksin, oruçlu adamın karşısında bu davranışları yapmayacaksın.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Bir insana oruç tutuyor musun demek bile dinen caiz bir olay değil..

Soracaksın örneğin oruç tutuyormusun?

tutmuyorum diyecek

tutmuyorum dediği zaman allağın emrettiği bir şeyi :yapmıyorum diyerek diliyle tastik edecek.Allah yap dediğini dille inkar etmek dinde isyandır.Dolasıyla sizde bu yolla bir müslümanı bilerek-bilmeyek isyana teşfik etmiş oluyorsunuz.Tamamen yanlış bir haraket.

aynı konu namaz,zekat vs.. diğer ibadetlerdede geçerli.Özetle isyana sebep olmamak lazım

Konumu silenlere inat kürdüm
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MinervaL
    MinervaL's avatar
    Erkek

Scofield bunu yazdı:

amele_2 bunu yazdı:

iyide gözüm onların günahı içün sen mi yancan?

sanane milletin yediği boklardan, işlediği günahlardan?

herkesin dini kendine. haliyle yaşayış şeklide..

Herkesin dini kendini değil işte herkes birbirinin inançlarına ve yaşayış şekline saygısız.

GÖZÜM

gözünüz çıksın ya :D

Konumu silenlere inat kürdüm
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    put

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    SPY-CX5 bunu yazdı:
    Scofield bunu yazdı:

GÖZÜM

Bahsettiğin insanların, yediği bokun sana nasıl bir etkisi var? madem konu açtın tam yaz derdini anlayalım ona göre hak verelim. Milletin dini inancı seni ne ilgilendiriyor? İslam dini namaz kılmayıp küfür edenlere demiyor ki oruç tutmayın ramazanda islam dinine saygı göstermeyin? Belki adamda nasıl biri olduğunun farkındadır ramazan ayında saygı icabı öyle davranıyordur belki düzelmek istiyordur. Sana batan nedir?

Sanırım milletin karşısında sigara içiyorsun birşeyler yiyorsun sana bön bön bakılmasından ve laflardan şikayetçi oluyorsun, e canım kardeşim saygı bekliyorsan sende saygı göstereceksin, oruçlu adamın karşısında bu davranışları yapmayacaksın.

Bahsettiğim şey karşısını geçip sigara içmek veya ballandıra ballandıra yemek yemek değil.

Adam bana oruçlumusun diye sorduğunda yok tutmuyorum dediğimde bile aynı davranışları görüyorum.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
Toplam Hit: 4169 Toplam Mesaj: 31