15 Metre Usb Uzatma Kablosu
-
hocam sıkıntı şu rj45 olayını sonradan gördüm. hatlar çoktan çekildi ve işin kötüsü asma tavan içinden çekildi yani kablonun değişme şansı yok duvarlardan falan geçiyor
-
furkiak bunu yazdı
hocam sıkıntı şu rj45 olayını sonradan gördüm. hatlar çoktan çekildi ve işin kötüsü asma tavan içinden çekildi yani kablonun değişme şansı yok duvarlardan falan geçiyor
Kablonun sonuna USB hub al bir tane enerji beslemeli o zaman işini görür bence enerjisi yetmiyordur.
-
xxjokerxx bunu yazdıfurkiak bunu yazdı
Kablonun sonuna USB hub al bir tane enerji beslemeli o zaman işini görür bence enerjisi yetmiyordur.
ölçüm yaptım 3 volt geliyor. 1 e 1 adaptörlü usb hub varmı hocam ya bulamadım. birde aynı şeyi 5 voltluk adaptörle yapma şansım varmıdır
-
furkiak bunu yazdı
Bence elektrikçilerin yöntemini izle sıva içi kablo değişiyor adamlar tık diye ucuna bağla güzelce bantla kabloyu diğer taratan çek :) işe yarıycaktır hocam asma tavanda da işe yarar
-
Uzun mesafe USB kablo işi full sıkıntıdır. Usbde mesafe 2 metre bile olsa yazıcı için bile olsa denemeden kabloyu dolaştırmak, hatta aklınıza gelebilecek herhangi bir işi yapmak pişmanlıktır.
Yaklaşık 10 sene önce Cat6 ile 12.5-13 metreden USB wireless adaptörünü çalıştırmıştım. USB V+ için 4 adet, diğer usb uçları için 2şer adet kablo kullanmıştım canavar gibi çalışmıştı. Birde masaüstü bilgisayarların USB portları laptoplardan daha güçlü oluyorlar.
Senin durumunda ise "bu bağlantı çekildi artık mecburen bunu kullanacağım" diyorsan harici USB güçlendirici aletler var repeater görevi görüyorlar onlardan edinmen gerekiyor ki ucuz değildiler diye hatırlıyorum ve ekstradan adaptör kullanıyordular diye hatırlıyorum. Yani full sıkıntı..
-
Usb ile görüntü aktarımı ne alaka amk. Hdmi ile 10-15mt civarında çok rahat görüntü aktarımı yapılabiliyor (kablo tipine göre 50mt ye kadar çıkar). Yani daha baştan mühendislik olarak usb den bu işi yapmak mantıksızlık. Üstüne size 15mt usb kablosu veren adam demedi mi 15mt usb kablosu mu olur diye.
Neyse yapılan mühendislik hatalarını bir tarafa bırakırsak yapabileceğin şeylerden biri müritlerden birinin dediği gibi kablonun ucuna sağlam bir şekilde atıyorum cat 6 bağlayıp diğer taraftan çekerek sıva altından diğer tarafa gelmesini sağlamak. Adaptörlü usb hub bile alsan voltajı tutturman birşeyi değiştirmeyebilir, çünkü o mesafede data sinyali de büyük ihtimal cortluyordur kayıplardan dolayı.
Ya da paraya kıyıp küfrederek o usb kablosunun dışarı çıkan kısımlarını kesip içerde unutacak ve wireless görüntü aktarma çözümlerine para akıtacaksınız. iki cihaz arasındaki mesafe ve engellere göre chromecast, firetv stick vs.
torpedo_XL tarafından 17/Haz/17 13:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Kabloyla hiç uğraşmayın bence daha önce kullandığım şu ürüne bakabilirsiniz:
EZCast

Televizyonun HDMI girişine takıyorsunuz bunu ve güç alması için usb bağlantısını da yapıyorsunuz. Aynı zamanda programı var onu indirip kurduktan sonra bilgisayardan veya akıllı telefonunuz üzerinden gayet canlı bir görüntü aktarımı sağlıyor.
n11 linkini paylaştım ama daha uygun fiyata da bulabilirsiniz.
ekinalp tarafından 17/Haz/17 13:59 tarihinde düzenlenmiştir -
ben 40 metre usb kullanıyorum usb uçunda güçlendiri varmı kendiliğinden. Kullandığım marka digitus active extension cable sounruz verim alınıyor.
-
frekaze bunu yazdı
ben 40 metre usb kullanıyorum usb uçunda güçlendiri varmı kendiliğinden. Kullandığım marka digitus active extension cable sounruz verim alınıyor.
var abi ya da televizyonun usb gücü yetersiz kalıyor sanırım 5v 0.5 amper
-
furkiak bunu yazdıfrekaze bunu yazdı
var abi ya da televizyonun usb gücü yetersiz kalıyor sanırım 5v 0.5 amper
Markası ne ve tam olarak ne yapmak istiyorsun.