folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 15 Metre Usb Uzatma Kablosu

15 Metre Usb Uzatma Kablosu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

hocam sıkıntı şu rj45 olayını sonradan gördüm. hatlar çoktan çekildi ve işin kötüsü asma tavan içinden çekildi yani kablonun değişme şansı yok duvarlardan falan geçiyor

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

hocam sıkıntı şu rj45 olayını sonradan gördüm. hatlar çoktan çekildi ve işin kötüsü asma tavan içinden çekildi yani kablonun değişme şansı yok duvarlardan falan geçiyor

Kablonun sonuna USB hub al bir tane enerji beslemeli o zaman işini görür bence enerjisi yetmiyordur.

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    xxjokerxx bunu yazdı
    furkiak bunu yazdı

Kablonun sonuna USB hub al bir tane enerji beslemeli o zaman işini görür bence enerjisi yetmiyordur.

ölçüm yaptım 3 volt geliyor. 1 e 1 adaptörlü usb hub varmı hocam ya bulamadım. birde aynı şeyi 5 voltluk adaptörle yapma şansım varmıdır

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bamboocha
    bamboocha's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

Bence elektrikçilerin yöntemini izle sıva içi kablo değişiyor adamlar tık diye ucuna bağla güzelce bantla kabloyu diğer taratan çek :) işe yarıycaktır hocam asma tavanda da işe yarar

kızgın mermi namluda, azgın pipi donda durmazmış.derviş dervişe sırayla binermiş.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Uzun mesafe USB kablo işi full sıkıntıdır. Usbde mesafe 2 metre bile olsa yazıcı için bile olsa denemeden kabloyu dolaştırmak, hatta aklınıza gelebilecek herhangi bir işi yapmak pişmanlıktır.

Yaklaşık 10 sene önce Cat6 ile 12.5-13 metreden USB wireless adaptörünü çalıştırmıştım. USB V+ için 4 adet, diğer usb uçları için 2şer adet kablo kullanmıştım canavar gibi çalışmıştı. Birde masaüstü bilgisayarların USB portları laptoplardan daha güçlü oluyorlar.

Senin durumunda ise "bu bağlantı çekildi artık mecburen bunu kullanacağım" diyorsan harici USB güçlendirici aletler var repeater görevi görüyorlar onlardan edinmen gerekiyor ki ucuz değildiler diye hatırlıyorum ve ekstradan adaptör kullanıyordular diye hatırlıyorum. Yani full sıkıntı..

Sadece bi imza..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Usb ile görüntü aktarımı ne alaka amk. Hdmi ile 10-15mt civarında çok rahat görüntü aktarımı yapılabiliyor (kablo tipine göre 50mt ye kadar çıkar). Yani daha baştan mühendislik olarak usb den bu işi yapmak mantıksızlık. Üstüne size 15mt usb kablosu veren adam demedi mi 15mt usb kablosu mu olur diye.

Neyse yapılan mühendislik hatalarını bir tarafa bırakırsak yapabileceğin şeylerden biri müritlerden birinin dediği gibi kablonun ucuna sağlam bir şekilde atıyorum cat 6 bağlayıp diğer taraftan çekerek sıva altından diğer tarafa gelmesini sağlamak. Adaptörlü usb hub bile alsan voltajı tutturman birşeyi değiştirmeyebilir, çünkü o mesafede data sinyali de büyük ihtimal cortluyordur kayıplardan dolayı.

Ya da paraya kıyıp küfrederek o usb kablosunun dışarı çıkan kısımlarını kesip içerde unutacak ve wireless görüntü aktarma çözümlerine para akıtacaksınız. iki cihaz arasındaki mesafe ve engellere göre chromecast, firetv stick vs.

torpedo_XL tarafından 17/Haz/17 13:29 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ekinalp
    ekinalp's avatar
    Erkek

Kabloyla hiç uğraşmayın bence daha önce kullandığım şu ürüne bakabilirsiniz:

EZCast

http://bit.ly/2sJAtBM

Televizyonun HDMI girişine takıyorsunuz bunu ve güç alması için usb bağlantısını da yapıyorsunuz. Aynı zamanda programı var onu indirip kurduktan sonra bilgisayardan veya akıllı telefonunuz üzerinden gayet canlı bir görüntü aktarımı sağlıyor.

n11 linkini paylaştım ama daha uygun fiyata da bulabilirsiniz.

ekinalp tarafından 17/Haz/17 13:59 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek

ben 40 metre usb kullanıyorum usb uçunda güçlendiri varmı kendiliğinden. Kullandığım marka digitus active extension cable sounruz verim alınıyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    frekaze bunu yazdı

ben 40 metre usb kullanıyorum usb uçunda güçlendiri varmı kendiliğinden. Kullandığım marka digitus active extension cable sounruz verim alınıyor.

var abi ya da televizyonun usb gücü yetersiz kalıyor sanırım 5v 0.5 amper 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    frekaze
    frekaze's avatar
    Erkek
    furkiak bunu yazdı
    frekaze bunu yazdı

var abi ya da televizyonun usb gücü yetersiz kalıyor sanırım 5v 0.5 amper 

Markası ne ve tam olarak ne yapmak istiyorsun. 

Toplam Hit: 4565 Toplam Mesaj: 23
usb uzatm