folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 2009-2010 Katkı Payları (Harçlar)



2009-2010 Katkı Payları (Harçlar)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    livane bunu yazdı:
    -----------------------------

    ikinci öğretimiz diye okumayalım mı yani şimdi.fark zaten var aramızda  biz sizin en az 2-3 katınız para ödüyorduk.çok ön

    plana çıkmak istiyorsan fark yaratacak şeyler yap.şimdi sen sınava girmeden önce dersaney gitmişsindir belki ama ben

    gitmedim.Evde ablamdan kalan çözülmüş kitapları çözüyodum bu haldeyken kazanabildiğime sevinirken iki buçuk bin tl

    harç ne demek biliyo musun sen.benim babamın 5 aylık maaşı demek bu para. sen rahatça ödeyebilirsin belki parayı ama

    biz ödeyemiyoruz.bi de iyi olmuş diyosun dalga mı geçiyosun sen.kimseyi küçümsemeye hakkın yok


    -----------------------------

    Demek ki dersaneye gidecek maddi durumun yoktu. Hatta kitap alacak maddi durumun bile yoktu.

    Peki bu kadar maddi yetersizlikler içinde nasıl 2. öğretim bir bölümü yazıp okuyabildin? Vallahi ben düşünüyorum 2. öğretim okusam her halde aşırı maddi sıkıntı çekerdim.

    Dersaneye de gittim. 1.5 milyar para verdim. Bir senelik harç parası değil mi? Sen bunu 4-5 sene ödüyeceksin. Sende dersaneye gidip (ki giderek kazanacağını düşünüyorsan) bir senelik harç parasını vermektense normal öğretim bir yeri kazansaydın?

    Benim burda hükümeti savunduğum düşünülerek bana karşı geliniyor. Allah aşkına bi objektif bakın olaya (: Hükümeti savunuyo vurun gavura muamelesi yapmayın.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    4eye
    4eye's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Kasım/2008
    Erkek

    4eye bunu yazdı:
    -----------------------------

    Hocam şimdi ben 2 yıllık Bilgisayar Programlama okuyacam inş. 2.öğrenim yazcam ne kadar vercem yani :S


    -----------------------------

     

     Up ! 


  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dumanemre
    dumanemre's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2008
    Erkek
    bu sene bende üniversiteye girecem nasipse ama bence para 2.sırada üniversitede okuyorsak   eğer eğitimi gerçekten istiyorsak sorun olmaz..he benim gibi üniversiteye yeni gireceklere geçmiş olsun derim ben her türlü girecek..ama üniverste okuyanlara bence o kadar dokunmamalı bu zamlar!!!

    .İnilmeyince kuyuya çıkılmıyor taht-ı Mısıra.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mayıs/2007
    Erkek

    hükümet yanlısı olduğunu söylemiyorum ama iyi olmuş diyosun .senin orda dersaneler  1500 l olabilir ama burda 3000 tl

    den başlıyo ayrıca 951 tl vermiştim ilk sene harç parasından da hiç şikayetçi değildim.ama mantıklı düşün 2 426 tl diyor

    resmen bırak okulu demek bu.sana tepki gösteriyoruz çünkü iyi olmuş diyosun hayvan nickli arkadaşım  :)

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mayıs/2007
    Erkek

    edit...

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2008
    Erkek
    yuh ya el-insaf manyak mı bunlar devletin parasını öğrenci mi vericek gitsinler zenginlerden alsınlar amk adamlarda dünyanın parası var öğrenciden dünyanın parasını alıolar hayvan sana artık kelimeler kifayetsiz ne demek oh iyi olmuş ödesin milletin durumunu bilmiosunki...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    ███████▄ BASIN BİLDİRİSİ & PROTESTO GÖSTERİSİNE DAVET ▄███████
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    Tarih: 12 Temmuz Pazar
    Yer : Beşiktaş Meydanı (Demokrasi Anıtının olduğu yer)
    Saat: 13:00

    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    ▓▓▒░ PARASI OLMAYAN OKUMASIN!

    ░░ Para girdiği yeri kirletiyor.
    Üniversiteye ve eğitime giren paranın ise bir ülkenin gününü ve geleceğini nasıl tahrip ettiğini gün ve gün daha vahim bir şekilde yaşıyoruz.

    ░░░ Üniversiteye giren para hepimizi bir çözümsüzlüğün ortasına itiyor. Dershanelerle, “katkı paylarıyla” (Harç=Haraç), ders kitaplarıyla, özel yemekhane ve kantinleriyle, ulaşım ve barınma sorunlarıyla, özel okullarıyla, kısacası bir kördüğümle cebelleşip duruyoruz.

    ░░░ Sonunda bu kördüğümün ve çözümsüzlüğün bir parçası olmak zorunda kalıyoruz. Ya bu kaosun ortasında para hırsıyla kişiliğini kaybetmiş, topluma yabancılaşmış, kendine burada bir yer edinmeye çalışan insanlar olup çıkıyoruz ya da işi ve aşı olmayan “böyle gelmiş, böyle gider” diyen milyonların arasına karışıyoruz. Sonrada bizi bu kaosa sokanlar “ekonomik krizi fırsata çevirebiliriz” diyerek bizimle dalga geçiyorlar. Ardından bizim kanıksayışımızdan cesaret alıp, bu içine düştüğümüz durumu “fırsata” çeviriyorlar.

    ░░░ 12 Eylül 1980’ den sonra kurulan ve ilk icraatını yüksek öğretimi paralı hale getirerek çalışmalarına başlayan YÖK, 2009 yılında “parası olmayan üniversiteye gitmesin!” diyor. 1982 yılında bir paket sigara parasıyla başlatılan harç ücretleri günümüzde asgari ücretle geçinen bir ailenin iki aylık maaşına denk geliyor.

    ░░░ YÖK başkanı Yusuf Ziya ÖZCAN’ nın “eğitim paralı olacak, herkesin üniversiteye gitmesine gerek yok” şeklinde yaptığı açıklamalar bugün meyvelerini vermeye başlamış ve 07.07.2009 tarihinde alınan karar ile üniversite harçlarına yüzde yüz zam yapılmıştır.

    ░░░ Her gün yeni bir özel üniversitenin açıldığı, devlet üniversitelerinin her geçen gün özelleştiği, eğitim modeli olarak ABD’nin eğitim modelinin örnek alındığı bu durumun Türkçesi şudur;

    ░░░ Parası olmayan okumasın!

    ░░░ Hiç kimse kurusa bakmasın ama bizler “devlet büyüklerinin” çocukları gibi Amerikalarda, Avrupalarda okuyacak kadar para bulamıyoruz! Biz üniversiteden mezun olduğumuzda babamız bize ne “tavuk çiftliği” açabiliyor, ne “mısır ticaretinin kralı” yapabiliyor ne de bir “gemicik” alabiliyor.

    ░░░ Peki biz kim miyiz?
    ░░░ Biz, yüksek harç ücretlerini ödemek için zaman zaman çalışmak zorunda kalan üniversite öğrencileriyiz!(Biriside BEN)
    ░░░ Biz, herkesin insanca yaşama uygun, eşit, parasız, bilimsel eğitim hakkına sahip olduğunu düşünüyoruz.
    ░░░ Yapılan zamlara karşı, demokratik hakkımızı kullanarak, zamları protesto ediyoruz! Bunun için 12 Temmuz Pazar günü saat 13.00 da şarkılarımızla, türkülerimizle, ıslıklarımızla Beşiktaş Meydanı’ nda (Demokrasi Anıtının olduğu yer) buluşuyoruz.

    ░░░ Canı, yapılan bu zamlardan yanan, eğitimin parasız olması gerektiğini düşünen herkesi basın açıklamamıza davet ediyoruz.

    SORMAK GEREK NEDEN BU ZAMMI ÖĞRENİM ZAMANINDA YAPMADINIZDA TATİLE GİRİLDİĞİNDE YAPTINIZ ÇOKMU KORKTUNUZ ÖĞRENCİLERDEN ? SUSTURMAK İÇİN NEDE OLSA OKUL BAŞLADIĞINDA EŞŞEK GİBİ ÖDEYECEKLER DİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    bari savunmayı dershane sistemini savunarak yapmayın, okullardaki aciz eğitimin yetersizliği karşınızda...

    herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    4 senedir çektiğim sıkıntı bi yana şimdi de bu zam üstüne tuz biber oldu..

    arkadaş seçimlerde dağıtılan beyaz eşyayın, ötv indirminin yada bilmem neyin faturası niye hep vatandaşa(öğrencilerde vatandaş) kesiliyor..

    kimse neden mantıklı düşünmüyor.. her üniversite öğrencisinin cebinde kredi kartı var neden ? çünkü geçinemiyorlar ve gençler.. (gerçi benim çok şükür borcum yok).. insanlar üstüne başına giysi alamazken birde bu zamlarla neyi ispat etmeye çalışıyorlar.. 80 de babalarınıza yerleştirdik şimdi sıra sizde demek bu.. benim aklıma başka birşey gelmiyor.. sanırım kredi kartını bu sefer bu iş için kullanacağım ve geri ödeyemeceğim bu sayede benide dışa bağımlı hale getirecekler :| gelecekte ki kazançlarımıza bile böylelikle el koyuyorlar.. 

    bu ülkede üniversitede okuyanların %90 ı çalışmak zorunda.. benim yazın güneşin altında ne sıkıntılarla çalıştığımı görmek zorunda değil tabi kimse fakat eğitim hakkımı bu yollarla engellemek hangi kanun maddesinde yazıyor diğer konuya da yazdım ama artık cidden okulu bırakasım var..

    öğretim görevlilerine araştırma için verilen paraların nasıl çarçur edildiğini birazcık araştırsalar bizim yakamıza bu kadar yapışmak zorunda kalmazlar.. bence eğer hakkatten eğitim için birşeyler yapılacaksa ve kaynak gerekiyorsa bunu KİMLİĞİNDE KIDEM OLAN GERİ ZEKALILARIN maaşlarından, ödeneklerinden(zaten ortada yapılan bi gelişme yok) ve haksız yere birbirlerinin işlerini gören işlerine geldiği gibi davranan ceylan derisi koltuk sahibi olan insanlardan keserek yapmalılar.. şimdi niye taş atıyosun diyenler olabilir niye mi atıyorum çünkü onları oraya biz oturtuk fakat iyi oturtamamışız belli ki..

    artık yaşamak için sabr edemiyorum.. bi gün gelicek ki benim gibi düşünen bi siyaset bilimi öğrencisi o koltuklara oturacak, bi gün gelecek ben ve arkadaşlarım bu ülkede seri olarak otomobil üretimi yapacağız, bir gün gelecek engelli kardeşim iyi şartlarda eğitim görecek, iyi geçinecek miktarda maaş alabilecek ve en önemlisi bir insan olduğunu hissedebilecek, bi gün gelecek görme engelli öğrenciler tiyatro gösterisinde birilerinin gemiciğini eleştirdi diye soruşturmaya maruz kalmayacak..

    bi gün gelecek ve benim olumsuz giden şeyleri görmek istememek için gözlerimi kapatmak istememe gerek kalmayacak.. :|

    bi gün gelecek ki bunların hesabı sorulacak bu kanla da olsa biliyorum sorulacak.. 


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Nisan/2008
    Erkek

    2009-2010 akademik yılı ikinci öğretim için veteriner fakülteleri bin 976 TL'den 5 bin 276 TL'ye

     

    oha oha özeldemi okuyoruz oha


    http://yanduvar.blogspot.com/
Toplam Hit: 7832 Toplam Mesaj: 41