3. Yol
-
Dark_Lord bunu yazdı
Güzel yorumlar geliyor valla, açıkçası istifade ediyorum. Lakin bir noktada @Florenzi 'ye katılmıyorum. Leyla ile mecnun hikayesindeki mecnun dozunda aşık olan birisi, eğer kurtulmak istersen ne yapmalı üçüncü yola bakan birisiyim.
Bu çok değişken bir durum bana göre. Kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor. Kurtulmak istemekten ziyade zamana bırakmak daha iyi gibi sanki. Kurtulmak isteyince insanın aklına daha da çok takılıyor. Uzun soluklu bir ilişkiden yaralanan olarak çıkarsan, bunu atlatmak çok zor. Kimse de kolay kolay atlamaz ama uzun bir dönem sonra eğer hak etmediğin bir durumu yaşamışsan, insanın içi doluyor ve istemsizce gözden yaşlar geliyor. İşte ilk olay anında gelen gözyaşları değil de, dolmuşluğun verdiği gözyaşları bunu atlatmaya bir nebze de olsa büyük bir adım oluyor. Zaten birini çok sevdiysen böyle bir durum oluşuyor, diğer türlü ne gözyaşı dökeceğiz sanki.
-
absconder bunu yazdıDark_Lord bunu yazdı
Güzel yorumlar geliyor valla, açıkçası istifade ediyorum. Lakin bir noktada @Florenzi 'ye katılmıyorum. Leyla ile mecnun hikayesindeki mecnun dozunda aşık olan birisi, eğer kurtulmak istersen ne yapmalı üçüncü yola bakan birisiyim.
Bu çok değişken bir durum bana göre. Kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor. Kurtulmak istemekten ziyade zamana bırakmak daha iyi gibi sanki. Kurtulmak isteyince insanın aklına daha da çok takılıyor. Uzun soluklu bir ilişkiden yaralanan olarak çıkarsan, bunu atlatmak çok zor. Kimse de kolay kolay atlamaz ama uzun bir dönem sonra eğer hak etmediğin bir durumu yaşamışsan, insanın içi doluyor ve istemsizce gözden yaşlar geliyor. İşte ilk olay anında gelen gözyaşları değil de, dolmuşluğun verdiği gözyaşları bunu atlatmaya bir nebze de olsa büyük bir adım oluyor. Zaten birini çok sevdiysen böyle bir durum oluşuyor, diğer türlü ne gözyaşı dökeceğiz sanki.
Makul ve içten geldi bana bu mesaj.
-
Dark_Lord bunu yazdıabsconder bunu yazdıDark_Lord bunu yazdı
Makul ve içten geldi bana bu mesaj.
Uzun bir ilişkiden sonra üzücü bir olay yaşamıştım yakın zamanlarda. Yakın dediğimde 5-6 ayı geçmiştir belki. Etkisi hâlâ devam edince insan bazı şeyleri daha iyi anlıyor ve kimseyi istemiyor gibi oluyor. En güzeli gerçekten ilişki öncesinde de, ilişki sonrasında da hoşlandığının kişinin sende hâlâ aynı etkileri yaratması. Onun haricinde belli bir döneme kadar ilişki olmaması daha iyi geliyor. Sadece arkadaşın olduğu ve konuşabildiğin bir kadının olması daha hoş bir durum. :)
-
Dark_Lord bunu yazdımasteryoda bunu yazdı
kitap güzelce söylemiş işte öldü kabul edeceksin.
Kendin öldürmelisin yoksa öldü kabul etmenin işe yarar yanı yok !
Kendin karşında ki kişiyi öldüreceksin buna hakkın varmı - Yok, bunun sana faydası varmı - yok
kendini öldüreceksin- buna hakkın varmı tartışılır (tavsiye edilmez), bunun sana faydası varmı - yok
bu ikisini yapan insan sayısı çok gazetelerin 3. sayfalarında bolca örnek var
aklıma nasrettin hocanın fıkrası geldi
Nasreddin Hoca'ya sormuşlar:
- "Kıyamet ne zaman kopacak ?"
- "Karım ölürse küçük kıyamet, ben ölürsem büyük kıyamet kopacak," demiş.
3. Yol kabullenmek, alışmak olabilir zira diğer türlü insan nufusunun bu yere gelemeyeceği kanısındayım.
ne demiş can yücel "Sevgi emekmis, Emek ise vazgeçmeyecek kadar, ama özgür birakacak kadar sevmekmis."
Kitabı bilmiyorum ama orada fiziki manada birini öldürmek fiilini anlatığını düşünmüyorum. -
Dark_Lord bunu yazdı
Selamlar arkadaşlar, bir kitap okuyordum ve aşkı öldürmek için sadece iki yol olduğundan bahsediyordu. Bunlar aşıka ulaşmak(vuslat diğer bir tabirle) ya da aşık olduğunu öldürmek. Sizce üçüncü yol var mıdır ?
Iki yol yok ki aslinda, ucuncusu olsun. Asik olan ve olunan ikisi de aslinda tek bir varlikta(asikta) degil mi? Ask asiktadir. Aslinda tek bir yol bile yok. Asik olan adam zaten olmustur, yanmistir.
Bu arada kitap leyla mecnun hikayesiyle mi alakali?
Khayyam tarafından 29/Nis/17 06:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Dark_Lord bunu yazdıİsim black, istek black.
Dertleşek bro, pm me plss
Esmersen favla hocam ASDFGHJKL
şaka bi yana bir ara ciddi ciddi ulan ne uğraşıyorum ibne oliyim kurtuliyim diyodum.
-
Seveni sikerler, sikeni severler diyeceğim fakat "oysa herkes öldürür sevdiğini" değil mi?
Zaman. Yeterli miktarda zaman herşeyi geçirir.
-
Kimse unutulmaz değil, her zaman daha iyisi çıkabilir.
Bir süre sonra bağımlısı oluyorsun sadece, sigara bağımlısı gibi bırakabiliyorsan bırak. :)
-
mürid 30 nisandan beri giriş yapmamış.
varmı bir haber
-
Telefonu da kapalı. Zile bastım, açanda yok.