4S Almayı Düşünenlere
-
Dün annem 4s aldı (biraz ikna yöntemimle) ve eski telefonunu (iphone 4) bana verdi.Tabi ilk apple ürünüm oldu falanf ilan.
--
Neyse hemen mıncıklamaya başladım tabi.Kamerası çok sağlam, gerikalan (2. gününde anladığım kadarıyla) iphone 4'ten farklı birşey değil.
Siri var ki , demolara güvendim.Apple ipnelik ypamış demolarda hayvan gibi kasmışlar, gerçek siri çok aptal ve ses tanıma sistemi problemli.Şöyle söyliyim : yazılı hale geçirsek tarcanbot daha zeki kalır.TarcanBot projesine tam gaz devam etmeye karar verdim (chrome ses özelliği sağlıyor).
Kısa bir yazıdan sonra 4s alacaklara ;
1- İphone 4'ünüz yoksa ve almayı düşünüyorsanız ;
alın.Kamerası güzel, ve bir apple ürünü.Rahat edersiniz, iyi olur.
2- iphone 4 varsa : bence hiç mıncıklamayın.Kalsın.Ben kamera delisyim , turkcell ile anlaşmam bitti 4s almayı düşünüyorum, eskisini satarım falan diye düşünüyorsanız alabilirsiniz.Fakat ben tavsiye etmem.Niye ? kamera dışında fark yok donanımsal olarak.
Hee nasıl var ? A5 çip ile baya bi kastı herifler.Daha hızlı (grafik işlemleri 7 kata kadardı galba) falan filan.Sağlam 4s
--
Açıkçası iphone'un sürekli XS çıkartacağı belli oldu.Linux dünyasını stabil sürümü gibi S'lerde donanım konusunda yada şikayetler konusunda geliştiriliyor.
"bana kalırsa" iphone almayı düşünüyorsanız s lere takılın.Hiç yoksa 4S alın, 5S'e kadar bekleyin (alacaksanız)..Yani sürekli s ler ile gidin.Daha sorunsuz.
-
Fiyatı ?? Turkcell ile anlaşmalıydı.Turkcell de (paket ve konuşma seçimine göre) 2 senelik ayda 99 ile 230 arasında değişen fiyatlar mevcut.
Arkadaşlar sormuştu forumda alayım mı diye.Apple dünyası farklı bir dünya illa alıcam diyorsanız yukarda yazdım.Tabi sizle alakalı, yaptıklarınızla, işinizle, yaşam tarzınızla...
Bir sürü değişken var.Ben kendime göre yorumladım.Ben 4 varken 4s almazdım.5'te almaz iyice bekleyip 5S alırdım.
-
kesinlikle katılıyorum hocam siri bok gibi aptala bağlıyor sövüncede düzgün konuş diyor 4 ten artısı sol alttaki çizgiye parmak koyunca sinyal gitmiyor ve kamerası .işlemci falan fark ettirmiyor henüz.
-
düzenleme: 4s almayı düşünenler içinmiş bu konu yanlışlık oldu.
-
Hocam yazılarını dikkatlice okudum.Tabi kişisel tercihlerdir ama şahsen bi telefona 2.000 TL vermem.Sonuçta telefon yani :D uçan süpürge değil.Hıı illa yok fotograf tutkun varsa 500 tl ye orta direk bir telefon + 1.500 tl ye 2.el yada sıfır DSLR makine alırım çatır çatırda fotograf çekerim.Bende mesela Nikon D90+18*200 objektif+SB700 flaş olan bir makine var.İnsana çekerken zevk veriyor şevk alıyorsun.Ama ben arkadaşımın iphone ile çektim o zevki alamadım seçim alan kişinindir tabii
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------lanet olsun iphone a da apple da kapalı kutu bildiğin kapalı kutu, son kullanıcı için her şey. Bir iki şey yapmaya çalıştınmı izin vermiyor saçma sapan bir şey yahu 3g geçti elime güç ve home tuşu bozuk nedeninide bilmiyorum dealden yedek parça alıp değiştireceğim jailbreak ta yapamadım ipod gibi kullanıyorum. İphone mu ben almayayım zira diğerlerinde de değişen bir şey yok.
-----------------------------iphone 4s almayı düşünenlere dedim zaten.Kararsızlar vardı.Alayım mı almayayım mı durum nedir diye.
Kapalı işler , baştan sona kontrolün elinde olması hizmet kalitesi için tartışılmayacak derecede önemlidir.
Apple alırken ürün almıyorsunuz.Ürün almak istiyorsanız gidin 1100 alın, türkcell 11 alın vs..Eğer yaşam tarzı ve hizmet almak istiyorsanız apple.Bu anlatılacak birşey değil.
o yüzden konuyu apple vs X firma'ya çekmeyin.Denediğin 3g ilk çıkan iphone.Hani şu teknolojide devrim yaratan var ya ?? işte o.üstüne 3 telefon daha çıkarttı apple.
3g'den önce telefonlar neye benziyordu, internete nasıl giriyordun git bak bakalım.
-
galaxy s2 akar iphone 2 işimi görür hala skdfl
-
hoca birde mesaj sesinde takılma problemi var dırıt yapıcaksa dırırırırır dırıt ve baya sinir bozucu iphone u kapayıp açınca düzeliyor fakat sonradan yine başlıyor araştırdım tek bende olmuyormuş genel bir sorunmuş ios 5.01 de var bu sorun sanırsam
-
senin tarcan botda tahribatın bitmeyen hikayesindeki ayşe gibi oldu folloş ettiler
-
siri aptal mı? bence sizin aksanınız hatalı beyler..
1 sayfa not yazdırdım çok da güzel anladı yazdı
-
EcHoLL bunu yazdı:
-----------------------------senin tarcan botda tahribatın bitmeyen hikayesindeki ayşe gibi oldu folloş ettiler
-----------------------------
:D :D
baya bildiğin sesli güldüm :D :D
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------siri aptal mı? bence sizin aksanınız hatalı beyler..
1 sayfa not yazdırdım çok da güzel anladı yazdı
-----------------------------her aksanı anlıyordu hani :) annem çopk sağlam konuşur ingilizceyi onda bile fos.Life is sucks is in it diyorum brightness falan anlıyor
@ EcHoLL yok yeniden geliyor.Hele siri'yi görünce...Yakında ses komut özeliğini android ve iphone'da çıkartırlar (belki vardır bile) daha sağlam olur.