Access Database Yolu
-
merhaba
accessde bi uygulama yazdım. uygulama bir form ve forma girilen bilgilerin tutulduğu bir data.mdb dosyasından oluşuyor. ama database in yani data.mdb nin dizinini değiştiremiyorum. farklı bir dizine koyup formu ordaki database e yönlendiremiyorum. nasıl yapabilirim?
teşekkürler
-
Set baglanti=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
baglanti.Open "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("../database/db.mdb")
gibi olur aancak
olay buradan kaynaklanıyor editle olur
("../database/db.mdb")
-
NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------Set baglanti=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
baglanti.Open "Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("../database/db.mdb")
gibi olur aancak
-----------------------------
ha unutmadan artık bazı serverler bir alt klasörden veri çağırmayı desteklemiyor..
mesela ../database/db.mdb
hata verebilir..
../ kullanma derim -
snnyk bunu yazdı:
NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------Set baglanti=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
gibi olur aancak
ha unutmadan artık bazı serverler bir alt klasörden veri çağırmayı desteklemiyor..
mesela ../database/db.mdb
hata verebilir..
../ kullanma derim
evet hata veriyor ben free hostlarda takılıyom ondan sorun yok hem artık ilgilenmiyorum. -
saolun. ama ben bu mdb yi internet üzerinden okutmuyorum. bu yazdıklarınız sanırım asp kodları. ben bilgisayar üzerinden direkt access le çalıştırıyorum.
-
cekilmeyeninsan bunu yazdı:
-----------------------------saolun. ama ben bu mdb yi internet üzerinden okutmuyorum. bu yazdıklarınız sanırım asp kodları. ben bilgisayar üzerinden direkt access le çalıştırıyorum.
bu anlattığımız asp sayfalarda geçerlidir senin demek istediğin farklı onun için bişi diyemem. -
anladım saolasın yine de. access te kurcaladım epey ama bulamadım bi bilen varsa yardımı çok hayra geçer.
-
arkadaşlar sorunu hala halledemedim. yardımcı olacak birileri varsa çok iyi olacak.
-
kardes hangi dilde yapiyorsun onu soyle c# mi kullaniyorsun ?
-
hocam formları basic le yapıyorum.
-
kardes basic bilmiyorum ama
c# ta
string constr = "Provider=Microsoft.Jet.Oledb.4.0;" + "data source=" + Server.MapPath("") + @"\data\arizalardatabase.mdb";
projenin oldugu klasore data diye klasor olusturup veritabanini icine atarsan yukaridaki kod yer
sonra projeni istedigin klasore tasiyabilirsin sorun olmaz yoksa openfiledialog kullanarak database yerini gosterip alabilirsin