folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Adi Ortaklık Kurulumu

Adi Ortaklık Kurulumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Aress
    Aress's avatar
    Erkek

Hayırlı olsun

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    huniman
    huniman's avatar
    Erkek

750 ilk kurulum ücreti verdim. yaklaşık 2 senedir açık bir işletmeyim. Ajans faaliyeti yürütüyorum. 150 TL aylık muhasebeci masrafım var birde hiç fatura kesmezsen 35TL damga pulu vergisi alıyor devlet. Kestiğin faturalardan %18 KDV + %20 Gelir Vergisi kesiyor. Bir işten 1000TL kazanmak istiyorsan faturalı iş olacaksa %18 + %20 ekstra üstüne koyman gerek ve 1380 TL tutarında fatura kes ki sen yine kazanacağını kazan. Fatura giriş varsa çokta sorun değil dengeli gitmeye çalışmak lazım. Güvenlik kameralarında fatura girişin olur ancak web tasarımda çok zor domain ve hosting faturası girdi gösterebilirsin. 29 yaş altına 8000 TL altı faturalarda %20 gelir vergisini kesecekler diye duydum araştırabilirsin. 

750 TL ilk kurulum

35 TL damga pulu vergisi

150-200 TL muhasebeci ücreti

Yıllık 250-300 Tl gibi noter tasdik ücreti

Ödersen 400-500 TL gibi aylık bağkur borcu

Evinden yapacaksan işi kira yok

Adına kayıtlı tüm araba - elektrik - su - doğalgaz - telefon - internet borçlarını vergiden düşebiliyorsun.

Şahıs işletmesi olursan bunlar karşına çıkacaktır. Gelirinle bunları karşılayabileceğini düşünebiliyorsan hiç durma. Olmadığı yerde kapatıp gitmen 1 gün sürer. Limited Şirketinde yıllar sürer.

derdini anlatamayan adam
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

muhasebe işlerini bilmiyorsan kendi defterini tutmaya kalkma. şahıs firmalarında 1 beyanname vermeme cezası 2015 te 660 tl idi.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    bugrahan45 bunu yazdı

muhasebe işlerini bilmiyorsan kendi defterini tutmaya kalkma. şahıs firmalarında 1 beyanname vermeme cezası 2015 te 660 tl idi.

Bu noktada muhasebeci tutmakta yetmiyor hocam malesef oldugu kadar kontrolu birakmamak lazim. Muhasebecinin yaptigi bir hatadan dolayi sirket bir dolu ceza odeyebilir muhasebeci hic bir sekilde sorumlu tutulmuyor. Devlet baba kontrol etseydin birader diyip sana kesiyo acimiyo

since 2005 // tbt
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sonsabah27
    sonsabah27's avatar
    Erkek

Neden şirket ve üstelik tek başına olacaksın... 

işletme aç. sermaye istemez. 300-500 kurarken masrafın olur. (noter ve muhasebe) 

işler yolunda gitmediğinde terk etmen en kolay seçenek yine  işletme olacaktır. 

adi ortaklık için arkdaşlar gerekli açıklamayı yapmış zaten... tek başına olmaz en iki kişi noter onaylı sözleşme ile başlamalıdır...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek
    sonsabah27 bunu yazdı

Neden şirket ve üstelik tek başına olacaksın... 

işletme aç. sermaye istemez. 300-500 kurarken masrafın olur. (noter ve muhasebe) 

işler yolunda gitmediğinde terk etmen en kolay seçenek yine  işletme olacaktır. 

adi ortaklık için arkdaşlar gerekli açıklamayı yapmış zaten... tek başına olmaz en iki kişi noter onaylı sözleşme ile başlamalıdır...

arkadaşın kafa karışık zaten. bi adi ortaklık demiş bi şirket demiş. bi tek ortaklı demiş :)

anladığım kadarı ile tek başına şahıs firması kurmak istiyor. 

bu da açılışta taş çatlasın 500 tl ye mal olur.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

Yapacağın en mantıklı is şahıs firması kurmak evinin bi odasında büro gibi dizayn edip( masa sandalye pc yazıcı vs şeklinde ) işyeri olarak orayı göstermek

Adi ortaklık şirket vs uğraşma bi SMMM olarak doğrusu budur burdan yüru 

Masraflar arkadaşlar solemiş uç aşağı beş yukarı

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    taekwondo bunu yazdı

Yapacağın en mantıklı is şahıs firması kurmak evinin bi odasında büro gibi dizayn edip( masa sandalye pc yazıcı vs şeklinde ) işyeri olarak orayı göstermek

Adi ortaklık şirket vs uğraşma bi SMMM olarak doğrusu budur burdan yüru 

Masraflar arkadaşlar solemiş uç aşağı beş yukarı

aynen katılıyorum , zaten homeofis olacak demişsin , hiç kaşınma adi ortaklık diye , şahıs şirketi kur , açılması da  kolay , işler kötü giderse kapanması da kolay ,

işini büyüttüğün zaman vergi açısından avantaj sağlayacak şekilde şirkete dönüştürülür  .

Mali Müşavirim   ( İstanbul da )    yardımcı olabilirim .

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek
    manyaki bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

1 yılda hiç bir şey yapmadan 2.000TL minumum masrafın olur

Nasıl oluyor hocam o ben de o kadar az giderle yapayım bu işi :) Benim de şahıs şirketim var, hiç bir iş yapmadığımı var sayarak konuşuyorum her ay 440 lira bağ-kur ödemem var, 200 lira muhasebeci ücretim var, 35 lira da damga vergisi veriyorum. Düz hesap 700 desen yıllık 8.400TL giderim var hiç birşey yapmadan. Bunun içine kurulum ücretini, her yıl başında muhasebeciye ekstradan verdiğimiz defterdarlık ücretini ya da ofis kirasının stopajlarını vs. katmıyorum bir de.

edit: hocam konuya dönüp cevap verecek olursam, öyle ahım şahım bir şey gerekmiyor neredeyse gidip nüfus cüzdanınla açabiliyorsun. Devletten bir kaç belge (adli sicil, ikametgah vs.) noterden bir imza sirküleri, parayı da muhasebeciye veriyorsun gerekenleri yapıyor 1 haftaya kalmadan da açılıyor şirket, bir de bir bankadan ticari bir hesap açmanı önerecektir muhasebecin, yukarıda unutmuşum yıllık 70 küsür de onun gideri var :)  Yalnız ofis şart, memur gelip kontrolünü falan yapıyor ofisin bu aralar naylon fatura olayı için çok şirket açıldığından. Tabi burası Türkiye diyip susuyorum anlayan anladı :) sonuç olarak özellikle bir de şahıs şirketi kuracaksan süreç çok kısa ve basit. Ancak açarken iki kere düşün şirketi açmak işin en kolay kısmı, içeride işler hiç bir zaman dışarıdan göründüğü gibi yürümüyor. Ben de bu işlere dalınca gördüm bunu malesef, tabi bu dediğimi şevkin kırılsın diye demiyorum hazırlıklı ol daha güçlü dur diyorum. Umarım istediğin yerlere gelirsin.

ben hali hazırda ssklı çalıştığım için bağkuru katmadım, 200 lira neden veriyorsun muhasebeciye

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek
    Nautilus bunu yazdı
    manyaki bunu yazdı
    Nautilus bunu yazdı

1 yılda hiç bir şey yapmadan 2.000TL minumum masrafın olur

Nasıl oluyor hocam o ben de o kadar az giderle yapayım bu işi :) Benim de şahıs şirketim var, hiç bir iş yapmadığımı var sayarak konuşuyorum her ay 440 lira bağ-kur ödemem var, 200 lira muhasebeci ücretim var, 35 lira da damga vergisi veriyorum. Düz hesap 700 desen yıllık 8.400TL giderim var hiç birşey yapmadan. Bunun içine kurulum ücretini, her yıl başında muhasebeciye ekstradan verdiğimiz defterdarlık ücretini ya da ofis kirasının stopajlarını vs. katmıyorum bir de.

edit: hocam konuya dönüp cevap verecek olursam, öyle ahım şahım bir şey gerekmiyor neredeyse gidip nüfus cüzdanınla açabiliyorsun. Devletten bir kaç belge (adli sicil, ikametgah vs.) noterden bir imza sirküleri, parayı da muhasebeciye veriyorsun gerekenleri yapıyor 1 haftaya kalmadan da açılıyor şirket, bir de bir bankadan ticari bir hesap açmanı önerecektir muhasebecin, yukarıda unutmuşum yıllık 70 küsür de onun gideri var :)  Yalnız ofis şart, memur gelip kontrolünü falan yapıyor ofisin bu aralar naylon fatura olayı için çok şirket açıldığından. Tabi burası Türkiye diyip susuyorum anlayan anladı :) sonuç olarak özellikle bir de şahıs şirketi kuracaksan süreç çok kısa ve basit. Ancak açarken iki kere düşün şirketi açmak işin en kolay kısmı, içeride işler hiç bir zaman dışarıdan göründüğü gibi yürümüyor. Ben de bu işlere dalınca gördüm bunu malesef, tabi bu dediğimi şevkin kırılsın diye demiyorum hazırlıklı ol daha güçlü dur diyorum. Umarım istediğin yerlere gelirsin.

ben hali hazırda ssklı çalıştığım için bağkuru katmadım, 200 lira neden veriyorsun muhasebeciye

muhasebe ücreti hocam ?

since 2005 // tbt
Toplam Hit: 3092 Toplam Mesaj: 21
adi ortaklık kurma şirket kurulumu