AKP Okulları Da Satıyor
-
Memleleket Bunların babasının malı sanki iyice çiftlik bellediler miras paylaşımı yapıyorlar
-
itü maçka kampüsüde birkaç seneye otel olacak :|
-
o parayıda kömüre yatırırlarsa epey bi kalırlar başımızda =) aslında bizim halkımıza müstahak biraz da olan arada bize oluyor.
-
En başa dönüyoruz...
Osmanlı'nın son dönemini hatırlarsınız.Emperyal sömürücü devletler kredi verip ödeyemediğimizde devletimde özel okullar kurdular,liman ve ulaşım hizmeti yapan unsurları ele geçirdiler,her şey yabancı sermayenin eline geçmiş sömürü sisteminin unsurları ülkemizin tüm unsurlarına el uzatmışları iş sadece fiili işgale kalmıştı.
Şu an aynı durumdayız.Tüm limanlarımız değişik adlar altında satıldı.Tüpraş yok pahasına satıldı.Mâli değeri olan tüm unsurları elden çıkarılmak için ellerinden geleni yaptılar.O zaman da olduğu gibi kürt sorunu 1980 lerde peyda oldu.Mîllî hiçbir üretim faaliyetimiz kalmadı.Artık eğitimi bile yabancılara satar bunlar.Devletin elinde bulunan tigem denilen çiftlikler özelleştirildi.Denizli Acıpayam'da Avrupa'nın en büyük çiftliği vardı tigem'in 99 yıllığına kime kiralanmış bir bakın.(Tayyib'in kayın pederi +bir türk+amerikalı)
Özelleştirmelerin altında bulunan nedenlere bir baksanıza.Neymiş efendim zarar ediyormuş.Başkasına satınca kâr edilmiş.Bu doğru kâr edildi.Ama sen devlet başkanı olarak bir kişinin yapacağı işi 3 kişiye yaptırmazsan devletin çiftliğindeki hayvanlara sahip çıkarsan, parayı har vurup harman savurmazsan,fabrikatörden vergi kaçırtmazsan, ekonominde düzelir iş de bulunur,terör belası da kalmaz.Satmak kolay ama onlar yılların emeği.Nereye satıyorsun efendi.Bunların hepsini yüce divanda fitil fitil ödeyecek.
Öyle Davoslarda one minute demeyle ona buna efelik yapmakla devlet yönetilmez.İnsanlarla oturup konuşmadan insanları dinlemeden kendi bildiği gibi davranıyor.Bak tekel işçilerine bakın eczacılara, bunlar yakında başbakanlığı,bakanlığı basar haberiniz olsun.Harbi darbenin hasretini çeker olduk.
Velhasıl bu gidişat ya durmalı yada durdurulmalı artık...
-
özelleştirilmek iyidir benim memurun işini bilir olayı biyere kadar.
-
Peki özelleştirmeyi yaptıktan sonra piyasaya nasıl hâkim olacaksın?Piyasayı nasıl denetleyeceksin.Al tüpraşı sattın petrol fiyatını istediğin değere bi müddet de olsa nasıl çekeceksin?
Yahu bu adamlar malboroya bile kızdı ya biz fiyatı artırıyoruz sen indiriyorsun diye.Daha ne diyeyim herşey ayan beyan ortada.
-
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------
anasını da satar yakında :|
-----------------------------satcak birşey kalmayınca satar merak etme :)
-
tam monopoly'e döndü aq onu sat bunu sat :|
-
sLeymN bunu yazdı:
-----------------------------
anasını da satar yakında :|
-----------------------------geç bile kaldı : )
-
Eğer bu hükümet okullarıda satarsa,
ve hükümetin 8 yılda neredeyse vatandaşının bedeni hariç herşeyini sattığını gören yandaşları varsa
buna rağmende hala ' destekliyorum ' derse - ben o adamların parmaklarını havada görmek istiyorum :)
Hadi kaldırın bakalım parmakları minik satılmışlar :)