Akp Yine İktidar Olacak
-
Türkiye'de uygulanan laiklikle tabikide müslüman olunmaz.bunda gocunacak ne var ? nasıl müslüman olucam kardeşim Allah 5 vakit namaz kıl demiş.bi kamu kuruluşunda çalışsam namazlarımı kılamıcam.kız kardeşim başını örtüp okula gidemeyecek.doktor, mühendis, avukat, yargıç, hakim vs. olamayacak.temel hakları olan eğitim hakkını alabilmek için müslümanlığın ritüellerinden olan baş kapamayı yapmaması lazım insanların.cumhuriyetin ilk yıllarında farz olan hacca gidişlerde sıkıntı yaşatılması, kuran kurslarının yasaklanması, arapça kuranların kaldırılması vs.vs. nasıl olacaksın hem laik hem müslüman ? bana biri şunun açıklamasını yapsın.
Türkiye'dekinin sadece adı laikliktir.kimse kendini kandırmasın.gerçek laiklikle uzaktan yakından alakası yok.isim benzerliği sadece.ayrıca 1 milyon oyum olsun birinide chp'ye vermem.gerekirse bdp'ye veririm yine chp'ye vermem.adamlar en azından alttan alttan vurmuyor.biz o.ç'uyuz diye açık açık hareket ediyorlar.chp gibi tam 90 senedir mustafa kemalin, kemalizmin, 6 okun, cumhuriyetin arkasına saklanarak her türlü haltı yemiyorlar.ayrıca bdp'nin ve kürt hareketinin bu kadar sivrilmesinin sebebi akp değildir.yine bizzat bu chp zihniyetidir.dersim olayları, diyarbakır cezaevinde yaşananlar vs.vs. dersim olaylarında iktidar kimdi dönün bakın.
-
EWELANCHE
akp 'nin nasıl her defasında iktidara geldiğini aziz nesin 'in söylemlerinden biraz daha farklı bir tabirde anlatmaya çalıştım konu başlığını görüyorsun umarım . ayrıca gülünç olan, laf olsun diye mesaj yazan sensin ben değil (: -
Seçimler yaklaştı bende çok düşündüm en mantıklı akp ye oy vermek geldi sabah ilk sırada olucam akp ye oy atmak için.
-
Bu ülkede koalisyon olursa hiç bir iş tam olarak yürüyemez.. Zaten baktığımızda Koalisyon hükümetlerinin değil, İktidar hükümetlerinin daha iyi icraatlarının bulunduğunu görüyoruz. Koalisyon olacağına akp tek başına iktidar olsun daha iyi.. ha chp tek başına geçerse o daha iyi olur :D
-
senin dediğin gibi olacak kardeşim bende seninle ayın fikirdeyim geçen senede chp atmıştım pişman da değilim bunlara tek rakip olacak parti gene sanırım chpdir diye düşünüorum herkes gözünün önün baksın türkiye ne durumda diye.düşünsün taşınsınsın en sağlıklı kararı böyle verebilirz diye düşünüyorum. inş bunlar başımızdan giderde kurtuluruz.
-
1903 bunu yazdı:
-----------------------------
Türkiye'de uygulanan laiklikle tabikide müslüman olunmaz.bunda gocunacak ne var ? nasıl müslüman olucam kardeşim Allah 5 vakit namaz kıl demiş.bi kamu kuruluşunda çalışsam namazlarımı kılamıcam.kız kardeşim başını örtüp okula gidemeyecek.doktor, mühendis, avukat, yargıç, hakim vs. olamayacak.temel hakları olan eğitim hakkını alabilmek için müslümanlığın ritüellerinden olan baş kapamayı yapmaması lazım insanların.cumhuriyetin ilk yıllarında farz olan hacca gidişlerde sıkıntı yaşatılması, kuran kurslarının yasaklanması, arapça kuranların kaldırılması vs.vs. nasıl olacaksın hem laik hem müslüman ? bana biri şunun açıklamasını yapsın.
Türkiye'dekinin sadece adı laikliktir.kimse kendini kandırmasın.gerçek laiklikle uzaktan yakından alakası yok.isim benzerliği sadece.ayrıca 1 milyon oyum olsun birinide chp'ye vermem.gerekirse bdp'ye veririm yine chp'ye vermem.adamlar en azından alttan alttan vurmuyor.biz o.ç'uyuz diye açık açık hareket ediyorlar.chp gibi tam 90 senedir mustafa kemalin, kemalizmin, 6 okun, cumhuriyetin arkasına saklanarak her türlü haltı yemiyorlar.ayrıca bdp'nin ve kürt hareketinin bu kadar sivrilmesinin sebebi akp değildir.yine bizzat bu chp zihniyetidir.dersim olayları, diyarbakır cezaevinde yaşananlar vs.vs. dersim olaylarında iktidar kimdi dönün bakın.
-----------------------------konudan bağımsız olacak ama islamda başörtüsü yoktur. bunu gösteren herhangi bir ayette yoktur. Geleneksel fıkhın kabullerine baktığında örtünmenin din emri olmadığı da görülebilir. çarptırılan ayet türkçeleştirilirken ne yazık ki yorum yapılmaktadır. Bununla ilgili çok fazla bilgi edinebilirsin.
takılan örtü arap geleneğidir ne yazık ki. Hz. Muhammet'in ölümünün ardından ne yazık ki din ve arap örfü iç içe girdi. Bir bez parçası senin inancını sınamaz. Kadını 2. sınıf vatandaş konumuna dönüştürür. Ayrıca peygamberimiz ölmeden önceki son sözlerinden biri de kadına iyi davranmamız gerektiği idir.
Ayrıca günümüz Kur'an kurslarında sadece arapçayı okumayı öğreniyorsun ki bu da sana pek bir fayda sağlamaz. Kur'an insanlara rehberlik etmesi için indirilmiş bir kitaptır. Yani oradan nasıl davranacağını neyin iyi neyin kötü olabileceğini öğreneceksin ve çarptırılmadan dinimiz tümüyle akıl ilkelerinin tümüne uymaktadır. İlk inen ayet "OKU" dur unutmayalım. Düzgün bir türkçe ile tüm anlamların bulunabileceği bir çeviri ne yazik ki yok henüz. Çok çekimli bir dil arapça.
Laiklik din ve devlet işlerinin ayrılması bilindiği gibi. Yani ülkeyi hocaların, tarikatların yönetmesine engeldir. Ki çok doğru bir ilkedir. İnsanlara din diye neler yaptırıyorlar. Cahil insanlar ise pek bir bilgi birikimi veya bilgiyi edinme yöntemleri olmadıkları için bunlara inanıyorlar.
-
aslında chp we mhp tmm çok ayrı düşüncedeler ama sadece şu partiyi tek başına iktidar yapmamak için oylarını birleştirseler en azından onları düşürene kadar ya da halkı örgütleseler sadece 2 paryiye yüksek oy oranı çıkarttırsalar o zaman bunlar tek başına iktidar olamazlar
-
irwa bunu yazdı:
aslında chp we mhp tmm çok ayrı düşüncedeler ama sadece şu partiyi tek başına iktidar yapmamak için oylarını birleştirseler en azından onları düşürene kadar ya da halkı örgütleseler sadece 2 paryiye yüksek oy oranı çıkarttırsalar o zaman bunlar tek başına iktidar olamazlar
-----------------------------belki koalisyon. sanmıyorum yinede
-
Thelordmax bunu yazdı:
xxx bunu yazdı:
Thelordmax bunu yazdı:
Ne kadar saçma bir eylem bu böyle ? Barajı geçemeyen partilerin seçmenleri bile yinede kendi ideolojilerini düşüncelerini değiştirmeden kendi partilerine oy verebiliyorlar .
Senin "düz mantık" anlayışına göre gidersek bu akşam fener şampiyon olmasın diye bucasporu destekleyelim gibi basit bir olaya dönüyor. :)
Ayrıca "deyil" diye birşey yok, "değil"dir o.
-----------------------------kimin ki düz mantık olduğu belli. % 10 barajını aşamayacak partiye verilen oylar nereye gidiyor sanıyorsun?
-----------------------------Barajın altındaki oylar eşit şekilde çocuk esirgeme kurumları, huzur evleri, kanarya sevenler derneğine mi gidiyor ? Nereye gidiyor açıkça söylede hikaye kurgunu çözeyim.
-----------------------------keşke o oylar para olsada oralara gitse:) gerçekten bilmiyorsun ki konuyu açan arkadaşın dediğini anlamakta zorlanıyorsun.
%10 Barajını geçemeyecek partilere verilecek oylar o seçim bölgesinde ve ülke genelinde en çok oyu alacak partiye gidiyor. hal böyleyken senin yazmış olduğun mesajın "Barajı geçemeyen partilerin seçmenleri bile yinede kendi ideolojilerini düşüncelerini değiştirmeden kendi partilerine oy verebiliyorlar . " komik kalıyor.akp'de %10 barajından gayet memnum kalır tabi..
-
angels_demos bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
-----------------------------belki koalisyon. sanmıyorum yinede
-----------------------------kardeşim irwa öyle demek istemedi sanırım.mhpnin oranı daha düşük olduğundan oylarının bir kısmını chpye atmalarını söylüyo. ya gidipte mhp ve chp beraber olsun demiyo bunlar zıt birbirine zaten oylar chp biriksin koalisyon akp ve chp arasında olsun gibisinden. mhpninde menfaatlerini düşünerek tabi :D irwa yanlışsa söylede rezil olmuyak de editleyeyim :d