Alevilik
-
Hoca Hangi devirde yaşıyoruz ya???
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------alp bunu yazdı:
----------------------------- Alevilik'in de çeşitleri var... Alevilerin peygamberi Hz. Ali'dir, hatta bazı çeşit Aleviler ona tapar, HEPSİ DEĞİL...
Alevilik'in asıl tanımında ise Hz. Ali'ye taparlar ve ibadetleri yoktur.amaz, hac, oruç vs. (3 farklı din hocası + 1 imam söyledi)..buna rağmen ben Alevi olup da 12 gün oruç tutan birisi ile tanışmıştım..sanırım 12 idi tam hatırlayamadım ama on'lu bişeydi :) -----------------------------Alp kac yasindasin ?
-----------------------------
ne kadar emin bir sekilde konusuyorsun. yazdiklarin SAFSATADAN OTE BIR BILGI DEGIL. kulaktan dolma bilgilerle gelip buraya yazmazsan sevinirim.
bak yazdığım şeylerde duyduklarımı yazdığımı söyledim...Ayrıca tanıştığım kişi de alevi idi ve bizim gibi oruçları yoktu.. Hz. Ali'ye taptıklarını falan da duyduğum için yazdım ve sonuna eklemişim..Sanki size ayet iniyo amk, herkes duyduğunu gördüğünü yazıyo.. Yarın kesin bilgilerle geleceğimi de diğer mesajımda söyledim, haksız da olabilirim, duyduklarım doğru da olabilir..
Ben alevileri kötülemedim ki ne bu şiddet ? Yanlışsa düzeltirsin.. -
underzero arkdasım sana katılıyorum..
-
renegadealien bunu yazdı:
----------------------------- Hoca Hangi devirde yaşıyoruz ya??? -----------------------------cahiliye devri
sebep:
1. ailelerin aska sevgiye degilde mezhebi onde tutmalari
2. alp in 3 farklı din hocasi + 1 imam soyledigi SAFSATA VE BAGNAZ dusuncelerine inanan insanlarin oldugunu gormekseven insan herseyi yapar mezhep mis, farkli dinmis, zenciymis hic farketmez ama gercek seven
-
Tamam amk bişe duyduk da yazdık ya sixty sene underzero'nun dilinden düşmez..
-
arkdasım tamam..senın bı arkdasın vardı oruc tutmuodu camıye gıtmıodu..
a.k yerınde bız ne kadar yapıyoruz bunları.. neyse sen arastır ogren gel...ok
-
duyudugn seyı yanına yaz kardesım ben boyle duymustum dıye..hemen bılıomus gıbı yazma oraya sırf yazmak olsun dıye ok...
-
alp bunu yazdı:
bak yazdığım şeylerde duyduklarımı yazdığımı söyledim...Ayrıca tanıştığım kişi de alevi idi ve bizim gibi oruçları yoktu.. Hz. Ali'ye taptıklarını falan da duyduğum için yazdım ve sonuna eklemişim..Sanki size ayet iniyo amk, herkes duyduğunu gördüğünü yazıyo.. Yarın kesin bilgilerle geleceğimi de diğer mesajımda söyledim, haksız da olabilirim, duyduklarım doğru da olabilir..Ben alevileri kötülemedim ki ne bu şiddet ? Yanlışsa düzeltirsin..
-----------------------------
duyduklarina mi inaniyorsun. gidip arastirmak zor geliyorsa duyduklarini yazma. bende alp icin neler duydum ama inanipta yazmiyorum. gercek oldugunu bilmiyorum cunku.
birde piskin piskin duyduklarimi yaziyorum diyorsun. Alp kardesim duyduklarini yazma rica ediyorum senden.
yanlisini duzeltecek bi tarafi yok safsatanin neresini duzelteyim. ilk once o 3 farkli din hocan + o 1 imam dan o yazdiklarini anlatan zihniyetin ORUMCEK beyinlerinden opuyorum.
-
Lan amk duyduğumu söylemişim ya zaten..3 farklı din hocası ve 1 imamdan duydum, bilmiyorlarsa ben n'apiyim amk? onların da amk o zaman..Ayrıca ibadet olayına gelince;
12 gün oruç tutarlar, ramazan ayında değil, muharrem ayında oruç tutarlar. orucu bir ay boyunca tutmazlar.ibadetlerini gece ve özellikle kışın yaparlar.
Bunun sebebini de Rum süresi 7 ve 20. ayetinde geçen "rabbin senin gecenin üçte ikisinde, bazen de gecenin yarısında, bazen de üçte birinde seninle beraber bulunan bir toplulukla birlikte ibadet ettiğini bilir. çünkü senin gündüz uzun uzun işlerin vardır" ile açıklarlar -
Wiki'den ve çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgilere göre alevilik le sünnilik arasında pek bi fark olmasa gerek?
ve birde söz konusu mezhepte dil,DİN,ırk ayrımı yapılmıyormuş.
bunlar reelde gördüklerimle nasılda çelişiyor. alevi ile sünni evlenemiyor.sini izin verse alevi izin vermiyor yada tam tersi.
ben oruç tutanını da gördüm namaz kılanını da (caferi olduğunu da söylüyordu)ortak şeyler var zannedersem 12 imam fln tam olarak bilmiyorum.
ama genel olarak etrafımdaki aleviler evinin duvarına Hz.Ali resmi asıp boynuna zülfikar asıp camiye gitmeden oruç tutmadan namaz kılmadan gusl etmeden geziyorlar.
(bunu kendileri söylediler (en azından 1 kaçı))
nasıl bir iştir anlayamadım
umarım ibrahimeren burdadır ve önceden konuştuğumuz gibi bu konu hakkında görüşlerini ve bilgilerini anlatır.
kavga etmeden dövüşmek dileğiyle : ))