Altın Hesabı Bilgisi Olan

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

Selam hocalar internette biraz okudum araştırma yaptım fakat tam anlamıyla çözemedim..

elimizde bir kaç bilezik ve belli bir miktarda altınımız var. Çalınmasına karşılık, bunları bankaya koyup güvence altına almak isyoruz. Fakat vade falan düşünmüyoruz. Bu yüzden vadesiz altın hesabı açabiliceğimiz, düşük hesap işlem ücreti kesen bankalar hangileridir ? 

Vadeli altın hesabının anlamı nedir ? Ne işe yarar ?

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

KuveytTürk de yıllardır altın hesabım var ve kesinti yapmıyorlar , vadeli altın hesabı değilde farklı sistemleri var kar payı adı altında çok cüzi miktarda para veriyorlar tabi istersen

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

Sistem nasıl hocam ? Kaç para kesiyorlar hesap işletim olarak ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kiralık kasaya koyun hocam ?

mkyb tarafından 15/Eki/16 20:01 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Hacı benim halk bankta altın hesabım vardı. Bekarken her maaşımdan internet bankacılığı aracılığı ile grm hesabı altın alıyordum her ay. Arttımı altın satıyordum bankaya düştümü alıyordum. Altın uzun vadede sana kazanç sağlar. Geçen sene bu günlerde altın 110 civarlarındaydı şimdi 124 tl o zaman alsaydın 500 gr altın 500*110=55,000 şimdi satsan 500*124=+62,000 62000-55,000=7,000 gibi bir karın var ama 2014 de altın 82 tl kadar düşmüştü. Garanti bankası da altın hesabı var altınınıo götürüyorsun kaç gramsa sana banka hesabına gram olarak giriyor. Sen internet yada banka şubesinden alabilirsin. Bide dikkat etmen gereken birşeyi arz edeyim. Hafta sonları ve mesai saatleri dışında da altın alabiliyorsun ama alırken çook yüksek fiyattan satarken de çoook düüşük fiyattan satıyorlar bu yüzden mesai saatlerinin açılmasını bekle. Altın öyle bişi ki bir bakıyorsun bir günde sana 1 tl kar elde ettiriyor. Ama birde düştümü bekle ki çıksın altın. 

x-files tarafından 15/Eki/16 20:13 tarihinde düzenlenmiştir

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

Buda mantıklı hocam aklıma gelmemişti. Ziraat iyimidir ?

@x-files 

hocam sağolasın açıklama için göz önünde bulundurayım

Ransack tarafından 15/Eki/16 20:17 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek

altın hesabı kiralık kasa'dan farklıdır.  önce fiziksel altını kuyumcudan bozdurup TL olarak altın hesap işlemi yapan bir bankada altın hesabı açılır ve gram altın olarak alınabilir. herhangi komisyon veya vergi masrafı yoktur. gram altın fiyatı aşağıdaki şekilde hesaplanır.

1 ons altın fiyatı: 1255 USD / 31,1 =40,36 USD

40,36 USD x 3,09 USDTRY = 124,7 TL 24 ayar saf altın satış kuru

https://twitter.com/ElliotticianRB
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

çok düşünmeye gerek yok hocam kuveytten ac rahat rahat kesintisiz sana fiziki altın olarak bile veriolar istersen atm den 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı

çok düşünmeye gerek yok hocam kuveytten ac rahat rahat kesintisiz sana fiziki altın olarak bile veriolar istersen atm den 

ihlas finans olayından sonra bu tür katılım bankalarının riskine dikkat ediniz. banka seçimi çok önemlidir. büyük mevduatlı hesaplar için devlet bankalarını tercih ediniz. şu anki ekonomide bunlar görmezden gelinemez.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kuveyt Türk'e kolay kolay bi şey olacağını sanmam. Zira ortaklık yapısında en büyük paya sahip firma Kuveyt'in en büyük bankalarından biri.

Ha altın hesabı bence sürekli altın alıp satanlara göre. Mesala Enpara'nınkini kullanıyorum atıyorum şuan çeyrek altın alırsam o altını somut olarak bankadan alamıyorum. Sadece rakam olarak gözüküyor hesapta. Üstüne birde altın düşerse veya artarsa hesaptaki parada azalıp artabiliyor. Yani büyük oynayıp altın ucuzken alıp zamlanınca satıp voleyi vuracaksanız güzel. Yoksa tırt. Bir nevi borsada hisse alıp satıyormuş gibi düşünün. Bu biraz daha basit.

---------------------

Bu arada senin için en mantıklısı kiralık kasa hocam. Dış kasa anahtarı bankada duruyor sana kutunun anahtarını veriyorlar. Kasayı ziyaret edeceğin zaman banka görevlisi ve güvenlik oda girersiniz memur dış kasayı açar, kutuyu verip dışarı çıkıp seni yalnız bırakır. Sendeki anahtarı kaybetme zira 150 lira gibi bi çilingir parası alıyorlar anahtar değişimi için. Kopyası kimsede yok yani. Bu olaydaki tek kötü taraf kasada ne olduğunu bankaya beyan vermiyorsun. Yani bi şey olursa bankayı suçlayamazsın. 

mkyb tarafından 15/Eki/16 20:55 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanacasta
    sanacasta's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Kuveyt Türk'e kolay kolay bi şey olacağını sanmam. Zira ortaklık yapısında en büyük paya sahip firma Kuveyt'in en büyük bankalarından biri.

Ha altın hesabı bence sürekli altın alıp satanlara göre. Mesala Enpara'nınkini kullanıyorum atıyorum şuan çeyrek altın alırsam o altını somut olarak bankadan alamıyorum. Sadece rakam olarak gözüküyor hesapta. Üstüne birde altın düşerse veya artarsa hesaptaki parada azalıp artabiliyor. Yani büyük oynayıp altın ucuzken alıp zamlanınca satıp voleyi vuracaksanız güzel. Yoksa tırt.

ihlas finans 2000'li yılların başında katılım bankalarının en büyüğü idi. Halk onu yıkılmaz bir kale olarak görüyordu. Sonuçta ekonomik krizde devlet, tüm bankalarda batan paraları ödedi ama ihlas finans hala ödenmedi. Devlet şu anda 50.000 TL'ye kadar bankalara garanti veriyor.  Büyük bir kriz gelirse bankalar açısından çok büyük sürprizler olacaktır. 

Toplam Hit: 2590 Toplam Mesaj: 27
banka hesap altın