Android Programlama.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SiyahBeyaz
    SiyahBeyaz's avatar
    Erkek

Arkadaşlar android'de çalışacak bir program yapmak istiyorum.Bu programı C# ile kodlamak istiyorum böyle birşey mümkün mü ve nasıl yapabilirim ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

mono for droid. Ancak pahalı ve ücretli

:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SiyahBeyaz
    SiyahBeyaz's avatar
    Erkek

Crack mevcut mu ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

yaparsin arkadasin dedigi gibi mono ile ama pek saglikli degil. En mantiklisi Java ile native yapmak veya PhoneGap seklinde yapmak.

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SiyahBeyaz
    SiyahBeyaz's avatar
    Erkek

Java bilgim yok malesef.Ben c# ile yapabilirmiyim diye düşünmüştüm.Öğrenmek isterim javayı fakat pek vaktim olmuyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

rakkoc un dediği gibi uğraşma hocam c#ile. java bilmene çok da gerek yok. sonuçta bunlar %100 oop dilleri. Sadece iş yapmak istediğin

classları/kütüphaleri öğreneceksin o kadar.  bir de event oluşturma olayı az buçuk farklı. onun dışında bir sıkıntı yok. zaten android in kendi sdk si

var. Genelde onu kullanacaksın. ingilizcen varsa sana kaynak tavsiyesinde bulunbilirim, çok çabuk ilerlersin. ben mono nun yaptığı hiç bir işe

alışamadım. Sırf laf olsun diye yapıyor gibi geliyor bana. hani c# da ortamdan bağımsız bir dil olduğunu kanıtlamaya yönelik çalışıyor gibi

düşünüyorum hep. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

@unbalanced, hocam suana kadar hic bir programlama dili bilgim yok yalnizca asp - php asinaligim var.

İngilizcem de iyidir, bana kaynak onerebilir misin ve kolay midir, hic dil bilmeyen biri de hizla ilerleyebilir mi?

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SiyahBeyaz
    SiyahBeyaz's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

rakkoc un dediği gibi uğraşma hocam c#ile. java bilmene çok da gerek yok. sonuçta bunlar %100 oop dilleri. Sadece iş yapmak istediğin

classları/kütüphaleri öğreneceksin o kadar.  bir de event oluşturma olayı az buçuk farklı. onun dışında bir sıkıntı yok. zaten android in kendi sdk si

var. Genelde onu kullanacaksın. ingilizcen varsa sana kaynak tavsiyesinde bulunbilirim, çok çabuk ilerlersin. ben mono nun yaptığı hiç bir işe

alışamadım. Sırf laf olsun diye yapıyor gibi geliyor bana. hani c# da ortamdan bağımsız bir dil olduğunu kanıtlamaya yönelik çalışıyor gibi

düşünüyorum hep. 

İnglizce dökümanı paylaşırsan sevinirim :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

c#la linux ortamında bile çalışmak mümkün..Tabikide win ortamı kadar performanslı olacağını bende düşünmüyorum pek ama mümkün. Mono project ortamdan bağımsız olması için oluşturulmuş bi proje ama android için olanı paralı ve crack falan yok diye biliyorum.

:)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

video olarak the new boston grubu var, çok hoş :) eleman biraz yılışık ama yine de güzel yapmışlar seti beğenmiştim

http://thenewboston.org/list.php?cat=6

kitap olarak da zamanında piyasadaki tüm kitapları inceleyerek benim için en uygununu buldum. genelde wrox un bir kitabı tavsiye edilyor ama benim hoşuma gitmedi.  aşağıdaki kitabı tavsiye ediyorum. mümkünse yazıcıdan da çıkarttırabilirsiniz. epub olanı telefonunuz için indirin. diğeri pdf karıştırmayın :)

Mark Murphy, "Android Programming Tutorials, 3rd Edition" 
    2010 | ISBN-10: 0981678041 | EPUB, PDF | 434 pages | 7,1 + 14,8 MB

Android Programming Tutorials show you what you can do with Android, through a series of 40 individual exercises. Android Programming Tutorials gives you hands-on instruction in how to build sophisticated Android applications, using many of the technologies outlined in CommonsWare's other Android books. These exercises lead you through the basics of creating Android applications, all the way through many fun Android features like Internet access, location tracking, maps, integrated WebKit browsers, cameras, accelerometers, home screen widgets, and much more. Full source code to all the exercise answers is available, to help you if you get stuck. Android Programming Tutorials makes an excellent companion volume to more traditional Android books that merely tell you what is possible.

EPUB

PDF

unbalanced tarafından 01/Eki/12 19:12 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    Noneyim bunu yazdı

@unbalanced, hocam suana kadar hic bir programlama dili bilgim yok yalnizca asp - php asinaligim var.

İngilizcem de iyidir, bana kaynak onerebilir misin ve kolay midir, hic dil bilmeyen biri de hizla ilerleyebilir mi?

hocam korkacak bir şey yok. ingilizcen iyiyse hiiç problem olmaz. oturup çalışırsan üstesinden gelirsin. ben inanmıyorum millet bir sürü şey zırvalıyor. yok onu bilecek yok bunu bileceksin yok şu olacak. çalışırsan olur. kitap insanın sistemli ilerlemesini sağlar, disiplinden kopmazsın. O yüzden kesinlikle bir kitapla çalışmak senin yararına olur. hevesin kırılmadan çalışırsan bu işi halledersin. sürekli sorgulama yap. bu neden böyle şöyle olsa nasıl sonuç çıkar gibi kendince düşün ve bunu koda dök, eski bilgilerini kullanarak yapmaya çalış.

android i linux  da geliştir, windowsa göre daha performanslı oluyor. eclipse IDE sini kullan. tasarım tarafını xml de yapıyorsun. işleyiş tarafını da java da yapıyorsun. biraz aşinalıkla her şey olur. biraz ilerledikten sonra ve iyi bir tasarım gerekli olduğu zaman işler az karışacak. ekran boyutları önemli, ona uygun layoutlar kullanman lazım. android verisyonu ilerledikçe bazı layoutlar deprecate (yürürlükten kalkıyor) oluyor. 

tasarım için droid draw ı öneririm. http://www.droiddraw.org/ ama yeni başladığın için şimdliik kafa karıştırmaktan başka bir iş yapmaz. ilerleyen zamanlarda hem işini kolaylaştırmak ve dha iyi tasarım çıkarmak adına kullanabilirsin. win, linux ve macos sürümleri mevcuttur

Toplam Hit: 2726 Toplam Mesaj: 17