Apple Iphone X Uzun Kullanım Testi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Konuyu daha erken açacaktım fakat talihsizlikten dolayı  ( konu içerisine yazacağım ) daha geç yazmak durumunda kaldım.

    Not : bu konu özendirme amaçlı değil tamamen yeni bir cihaz alacak olan kişinin alsın mı almasın mı veya mevcut elindeki modeli güncellesi mi sorusuna cevap bulması amaçlıdır. 

     

    Cihazı 1 ay önce turkcell deki yılbaşı indirimiyle 5.500 TL ye aldım piyasada 6.100 TL iken 5.500 ye buldugum için hemen sipariş etmek istedim ve enpara.com kredisi kullanıp tek çekim olarak ödemeyi yaptım , 12 taksit şeklinde kredi ödeyeceğim şuanda 10 taksiti kaldı. ( ilk taksiti erken ödedim ) 

    X i anlatmadan önce cihaz geçmişimi anlatmak istiyorum , androidi ilk kullanışım samsung s3 2 yıl kullandıktan sonra da iphone 6 çıkışıyle birlikte iphone 6 ya geçiş yapıp ekonomik sebeplerden ötürü ip6 yı satıp general mobile gm5 plus , ardından onu satarak iphone 6 plus onu satıp LG V20 ye , LG v20 den motorola e4plus a  ordan da iphone X e geçiş yaptım. Yani son 3-4 yıl içinde tüm işletim sistemlerini ve sürümlerini ve farklı markaları test etmiş oldum. 

     

    iphone x almasaydım note 8 veya huawei mate 10 pro alacaktım ancak android tercih etmek istemediğim için X i seçtim. diğer cihazlar ile değilde daha çok apple cihazları ile kıyas edeceğim. 

    EKRAN 

    Ekran olarak diğer apple cihazları ile görüntü kalitesi olarak gerçekten büyük bir fark yok , yani android tarafındaki OLED vs LCD farkı apple cihazlarında yok belki de tüm yeni cihazlarında truetone display özelliği olduğu için veya oled ekranın renk paleti ile samsung kadar oynamadığı için olabilir burada oynamaktan kastım samsung cihazlarda renklerin daha canlı fakat apple cihazlarda gerçeğe daha yakın olmasını kastediyorum eğer apple daha ince bir cihaz yapmak zorunda kalmasaydı çerçeve ve çentik bu tasarımı kullanmak zorunda olmasaydı sanmıyorum ki oled ekrana görüntü kalitesi için geçmek istemezlerdi en azından benim görüşüm bu yönde çünki  kız arkadaşımda iphone 8 plus var onun ekranına birde X ekranına baktığım zaman neredeyse tamamen aynı panel varmış gibi hissediyor insan. 

    Ekran çerçeve olayına geçelim , evet ios 11 ile birlikte bir çok büyük uygulama bu çentikli tasarıma destek veriyor youtube netflix vb. gibi fakat  puhutv gibi türkiye de milyonların kullandıgı bir uyglama veya turkcell tv plus gibi belli bir kesimin çok fazla kullandıgı bazı uygulamalar hala güncellenmediği için herşeyi tam ekran izleyemiyorsunuz , hatırlarsanız samsung s8 ilk çıktıgında ekran oranı uyumsuz oldugu içi cihazın kendisi görüntüyü ekrana sığdırabiliyordu bir şekilde  , ios da ise uygulama desteklemiyorsa yapabileceğiniz birşey yok daha küçük bir ekran da izlemek zorunda kalıyorsunuz aynısı oyunlar içinde geçerli eğer oyun çentikli tasarım için güncelleme almadıysa tam ekran olmuyor malesef köşelerden görüntü kaybınız oluşuyor. 

    bu çok çok büyük bir problem değil ve dünyanın en çok kullanılan uygulamaları yukarıda yazdıgım gibi günllendi bile bazı desteksiz uygulamalar ise zamanla güncellenecektir türkiye de kullanılan ama tam ekran çalışmayan benim gördüğüm uygulamalar ziraat bankası , deniz bank , puhutv ve turkcell tv plus.

    bazı problemler olsada iphone plus serisi kadar büyük bir telefonu uzun süre kullandıgınızda eliniz artık ağrımaya başlıyor ve telefonu tek elle kullanmak baya bir sıkıntı çıkartıyor elleri büyük biri olarak söylüyorum bunu X gerçekten tam ideal bir boyda tıpluı samsung s8 de oldugu gibi.  Note serisi de olması gerekenden büyük şuanda / bunu büyük ekran seven biri olarak söylüyorum)

    Kamera 

    Kamera konusunda çok çok uzun konuşmak veya buraya çektiklerimi koymak istemiyorum zira internette milyon tane bulursunuz. fotoların ne kadar iyi çıktıgını söylemeye gerek yok tıpki iphone 8plus ve note 8 gibi piyasadaki en iyi kameraya sahip asıl fark her zaman yazılım donanım uyumluğunda oraya çıkıyor , OİS gerçekten çok iyi çalışıyor titreme çok az etkileniyor foto ve video tarafında bazı denemelerim oldu titreme konusunda tek rakibi note 8 çünki mate 10 pro da okadar iyi çalışmıyor.

    selfy portre modu ise yine gerçekten çok çok iyi , selfi çekmeyi çok sevmeyen biri olarak söylüyorum sadece buyüzden bile tercih sebebi olabilir belli bir kesim için. 

    Batarya  

    iphone 8 plus a yakın bir batarya performansı var ondan küçük olmasına ragmen daha tasarruflu ekranına bağlıyorum bunu , iphone 8 veya s8 de batarya konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz  s8 plus note 8 ve iphone  x   küçük modellere göre daha güçlü

     

    Herşey iyide kötü şeyler yokmu ? 

    yaşadığım sıkıntılara geçelim öncelikle cihazı aldıktan 2 hafta sonra FACE ID beni tanımamaya başladı , ekran da sanki içerisine mavi mürekkep dökülmüş gibi masmavi bir ekran oluştu ertesi gün de kendi kendine reset atmaya başladı sadece reset atsa iyi , apple logosunda kalıyor 30dk sonra açılıyordu cihaz ve ne bir çizik ne bir darbe tamamen kendi kendine oldu bu olay. Servise gönderdim 4-5 günde sıfırı ile değiştirdiler ancak kendiminki dahil daha ilk ayında bozulan bu gördüğüm 7. iphone X  kendi müşterimde de oldu aynısı  ön kamera ve face ID bozulmuştu ondada. Sanıyorum ki apple X satışlarını en çok satışın oldugu noel dönemine yetiştirmek istediği için parça tedairiği henüz istediği kaliteye ulaşmadan üretime girişti ve cihazların belli bir bölümü düşük kalitede yapıldı buyüzden de neredeyse tüm arıza çıkaran X lerde sıkıntı ekrandan yada çentik kısmındaki sensörlerden problem çıkartıyor. 

    Yazılımsal problemler. 

    yukarıda yazdıgım güncelleme almayan yani tam ekran olmayan oyun ve uygulamaların dışında zaman zaman tam ekran modunda sıkıntısız çalışan youtube veya netflix gibi uygulamalarda da problemler yaşıyorsunuz mesela uygulamayı kapatacağım ancak o alttaki ince çentik kısmından çekiyorum uygulama alta gitmiyor bunu bazen günde 1-2 defa bazen de hiç yaşamıyorum belli olmuyor. 

     

    velhasıl kelam iphone x eğer bir iphone 7  7 plus 8 veya 8 plus sahibi biri için geçiş yapılacak bir cihaz değil , evet ekran kasa oranıyla büyük ekranı tek elle kullanmak gerçekten güzel ama  mevcut 7 plus u olan birinin tekrar para vermesine deyecek kadar özellik farkı yok. 

    fakat ben iphone 6 6s  samsung s6  note 5 kullanıyorum diyorsanız veya daha önceki cihazlardan biri , X e gönül rahatlığı ile geçebilirsiniz  , yani yeni bir cihaza ihtiyacınız varsa 2 nesil önceden geliyorsanız alın. 

    8 plus mu yoksa X mi derseniz kız arkadaşım X de sırf home butonu olmadıgı ve tasarımını sevmediği için X yerine 8 Plus aldı ( birde X de gold rengibib olmaması olayı da var 8 plus da golf gerçekten tatlı bir ton olmuş ) 

    Tek kamera olayı yüzünden kimseye 7-8 serisini öneremem portre modu her telefonda olması gereken bir özellik , ancak ben hem tek elle rahat rahat kullanmak istiyorum hem büyük ekran istiyorum hemde çift kamera istiyorum diyorsanız samsung da şuan X in rakibi bir cihaz yok  s8 i saymıyorum çünki s8 de ne önde ne arkada portre moduna destek yok.

     

    sormak isteyen olursa tüm sorularını tarafsız olarak yanıtlamaya hazırım.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    X ile 8 plus arasın da kaldım abd deyken geri 8 plus aldım memmunum,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 20/Ocak/2003
    Erkek

    Guzel yazi olmus eline saglik


    pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Ben kredi çekip ayfon alma kısmına takıldım. Panx oğlum, sevgili çocuğum, sebebi neydi ki :D

    Şaka bir yana, 4s den beri (belki 5 ler de dahil edilebilinir) iphone premium olma özelliğini kaybetmişti. Çok sıradanlaşmıştı. Elime aldığımda o eski premium etkisini yarattı telefon. Ha saçma salak bir kullanımı var, orası ayrı. 

    Ancak telefon gerçekten pahalı arkadaşlar. 6000 tl peşin gibi bir fiyatı var. Bu gerçekten pahalı ve olması gerekende o aslında. Bir iphone 8 i 3500-4000 bandında alabiliyorken bütçesi çok da uygun olmayan arkadaşlar bunun peşinde koşmasın. 8 ile arasında performans olarak çok bir fark yok yani. Git al 8 ini paşa paşa kullan. Panx masrafsız bir kredi bulmuş ve ucuz da yakalamış. Zaten telefon manyağı onu tenzi tutuyorum. 

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2010
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

    X ile 8 plus arasın da kaldım abd deyken geri 8 plus aldım memmunum,

    sen zengin adamsın birde x alsın dursun köşede


    Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek
    DevilKingtr bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

    X ile 8 plus arasın da kaldım abd deyken geri 8 plus aldım memmunum,

    sen zengin adamsın birde x alsın dursun köşede

    Benim niye aklıma gelmedi bu, sağol deha kardeş,


    Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Apple X'in üretimini yazın durduracak dedikodusu var. Eğer üretim durursa X tıpkı iphone 5C gibi ara model olarak kalacak ve ikinci el piyasası ciddi düşüş yaşayacak.

    OIS konusunda ise sadece bu videoyu paylaşmayı yeterli buluyorum : https://twitter.com/evanrodgers/status/943967860061364225

    X'i yurtdışındada pahalı buldu kullanıcılar o yüzden iphone 8 tercih edildi genelde. Aslında şuan iphone alacak olsam Plus alırdım ama Plus modeli gereksiz büyük. Huawei Mate 10 Pro bile daha büyük ekrana rağmen daha ufak : https://www.phonearena.com/phones/size/Samsung-Galaxy-Note-8,Huawei-Mate-10-Pro/phones/10478,10662#/phones/size/Huawei-Mate-10-Pro,Apple-iPhone-8-Plus/phones/10662,10411

    Çentik meselesi ise kabul etmek lazım dünyanın en saçma tasarımı. Büyük markaların uzaktan bakınca bile kendini belli eden tasarım dilleri vardır. Mesala bir Samsung'a uzaktan bakınca ne görürsünüz ? Altta uçları yuvarlatılmış dikdörtgen home tuşu. Artık çerçeveler azaltıldığı için Apple bu yolu tercih etmiş ama saçma olmuş.

    Bir diğer hususta iphone 8 ve X'te arka kapağın onarımını yapmıyor Apple. Kırarsanız yarı fiyatını ver sıfırını verelim diyorlar. Tonla para verdiğiniz cihazın haftası dolmadan arka kapağının kırıldığını düşünün ? iphone X için bu rakam 2.330 TL. Ekranı 1.180 TL yahu ?

    Toparlayacak olursak hiç bir telefona 3.000 liradan fazla para verilmez. Bütçeniz olsun veya olmasın ederinden fazla ödeye ödeye firmaları tepemize çıkardık. Seneye 10.000 lirayada satar bunlar bu gidişle. Dünyada artık eskisi kadar amiral gemilerine para verilmiyor. Orta seviye denen segment tercih edilmeye başlandı. Eskiden orta seviye telefonlar dendi mi dandik ekranlı tost makinesi gibi fotoğraflar çeken cihazlar gelirdi akla. Çin markaları sağolsun büyük markaları bu konuda adam etti. Samsung'un A serisi mesala çok iyi. Hatta çok tercih edilip S ve Note serisinin satışlarını etkilediği için A 2018'in fiyatını aşırı tuzlu yaptılar. Orta seviye ile amiral gemisi cihazlar arasındaki iki fark var şuan. Ekran ve kamera. Ekran konusunda zaten 1080p artık standart oluyor. Amiral gemilerindeki 2K ekran çokta önemli değil. Kamerada ise aslında aynı sensör kullanıyorlar ama yazılımla cihazın kaliteli fotoğraf çekmesini engelliyorlar.

    Gelecekte insanlar Çin modellerini daha fazla tercih edecek. 2010 ve sonrası Çin'in yükselişi olacak. Çin aynı Japonya'nın yolundan gidiyor. Japonlarda en başta dandik ürünler ürete ürete kaliteli ürün nasıl üretilir onu çözdüler. 80'ler ve 90'lar Japon markalarının, 2000'den günümüzde kadar Kore markalarının, günümüz ise Çin markalarının revaçta olduğu bir zaman. Apple ileride Çin markalarıyla rekabet edebilmek için orta seviye iphone çıkartacaktır şüphesiz.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mayıs/2010
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

    Apple X'in üretimini yazın durduracak dedikodusu var. Eğer üretim durursa X tıpkı iphone 5C gibi ara model olarak kalacak ve ikinci el piyasası ciddi düşüş yaşayacak.

     

     

    kaynak ? 


    Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Bir de bu X de klonlama problemi var filan diyorlar. O ne ayak ?

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2010
    Erkek

    bende 1 aydır kullanıyorum gayet güzel bir telefon kullanımıda zor değil 2 günde alışıyorsun. Kamera konusundada gayet iyi olduğunu düşünüyorum.


    Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    DevilKingtr bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

    Apple X'in üretimini yazın durduracak dedikodusu var. Eğer üretim durursa X tıpkı iphone 5C gibi ara model olarak kalacak ve ikinci el piyasası ciddi düşüş yaşayacak.

    kaynak ? 

    https://www.cnnturk.com/bilim-teknoloji/teknoloji/iphone-x-uretimi-durduruluyor

     


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 3048 Toplam Mesaj: 13
apple iphone iphone apple samsung s8 iphone x