Asp Da Çoklu Tema

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    s.a. arkadaşlar , çoğu sitede vardır,çoklu tema özelliği filan bunu nasıı yapcaz  bu işi 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek
    Çoklu tema derken neden bahsediyosun kullanıcının temayı kendi değiştirmesi mi?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    evet , hani oluyoya default.asp olduğu gibi duruyo ama paso tem adğeiştiriyon , smf forumda görmüştüm bi kerede onlarda yapmış aynı zımbırtıyı

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hoca benim blog scripti

    http://aspindir.com/Goster/4859

    indir kodları incele session la çoklu tema örneğim var içinde  

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı:
    -----------------------------

    hoca benim blog scripti

    http://aspindir.com/Goster/4859

    indir kodları incele session la çoklu tema örneğim var içinde  
    -----------------------------
    Evet aynısı dicektim bende... yapmasıda çok basit ayrıca :)

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2003
    Erkek

    2 yöntemi var

    1. eşşekce olan : her resmi bi değişkene atarsın, resim isimlerini db den alıp resimleri değiştririsin...

    2. profesyonel olanı : bütün siteyi css yaparsın, css yi değiştirirsin...

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek
    işte bende onu diyom rene , o prof olan yöntemde , csss yi nasıl değiştitcem pesimistin bloguna baktım , baktım , baktım :) yarına çözerim galiba :D
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam bak ben butonla yaptım 3 tane buton isimleri sitilreq value olarak tema isimlerini girdim..

    butonlardan adam istediği renge tıklayınca değer sayfaya post ediliyor..

    post edilen değeride

     

     

    if request("sitilreq")="" then ' eğer gelen post boşsa

    session("tema")="" ' sessionu boşa ataki default seçtiğin teman görünsün

    else ' ama adam tema seçmişse

    session("tema")= request("sitilreq") ' adamın seçtiği temayı sessiona ata

    end if ' tamam

     

     

    if session("tema")="" then ' eğer session boşsa

    sitil="siyah" ' siyah renkli tema gelsin

    else ' boş değilse

    sitil=session("tema") ' adamın tıkladığı butondaki değer gelsin

    end if ' tamam

     

    daha sonra <%=sitil%> ile tema yolunu belirtmiş olcan..

    /kırmızı/

    /mavi/

     

    gibi 

     

     

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Mart/2007
    Erkek
    Ben Bişey anlamadım daha acık yazarsanız sevınırım
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    bir tane seçim ekranı

    <select name="temamiz">
                <option value="tema1" selected>Tema1</option>
                <option value="tema2">Tema2</option>
                <option value="tema3">Tema3</option>
              </select>

     Burda selected yazan yer otomatik seçilir.Form koyarsın butanda ayarlarsın

    tema = request.form("temamiz")

    Daha sonra bunu dbye kaydettirirsin bir tabloya.veritabani.asp gibi bir asp sayfasında veri tabanı bağlantısı yaparsın misal

    <%
    database = Server.MapPath("dbadresin.mdb")
    Set Connection = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
    Connection.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & database
    %>

    Bunu yaparsın include edip

    <!--#include file="veritabani.asp"-->

    burdan sürkeli temayı seçersin WHERE Tema=" & sessiyon("uyeadi") & ""

    Böyle çeke bilirsin session uye adını girişte atayacaksın yanlız :) girişte kaydediyor ya.

    Yada daha abasiti girişte session("tema")= dersin dbden tema tablosunu çekersin(üye nickine göre).Daha sonra her yerde bunu kullanırsın.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turunc4u
    turunc4u's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek

    Db'nde bi tabloya mesela defaulttema die bi sutun aç. Aşağıdaki kodları anasayfana include et mesela <!-- #include file="inc/include.asp" -->

    <%
    if session("tema")="" and request.form("sitilreq")="" then
    session("tema")="turuncu"
    elseif session("tema")="" and request.form("sitilreq")="default" then
    session("tema")="default"
    elseif session("tema")="" and request.form("sitilreq")="turuncu" then
    session("tema")="turuncu"
    elseif session("tema")<>"" and request.form("sitilreq")="turuncu" then
    session("tema")="turuncu"
    elseif session("tema")<>"" and request.form("sitilreq")="default" then
    session("tema")="default"
    elseif session("tema")<>"" and request.form("sitilreq")="yaprak" then
    session("tema")="yaprak"
    end if
    'tabloyu açıp değerlere atıyoruz tema olayı hallediliyo...
    Uzone = "SELECT * FROM Login" 'Login defaulttema'nın oldugu tablo ben oraya ekledim...
    Set rs=Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
    rs.open Uzone, baglanti, 1, 3
    if session("tema")="" then
    sitil=defaulttema
    else
    sitil=session("tema")
    end if
    %>


    Default.asp'ye Logonun altına bi yere alttaki formu ekliyosun...

    <form action="default.asp"  method="post">
    <input style="border: 1px dashed gray; width:15; background-color: #B8DB46; color: #B8DB46; font-size: 1px; height:15" type="submit" value="turuncu" name="sitilreq">
    <input style="border: 1px dashed gray; width:15; background-color: #E4CE48; color: #E4CE48; font-size: 1px; height:15" type="submit" value="yaprak" name="sitilreq">
    <input style="border: 1px dashed gray; width:15; background-color: #ffffff; color: #ffffff; font-size: 1px; height:15" type="submit" value="default" name="sitilreq">
    </form

    Default.asp head'daki css'i şu hale getir. <link href="css/<%=sitil%>.css" rel="stylesheet" type="text/css">

    'Bütün değişkenleri kendine göre değiştirebilirsin. Bu kadar... pesimistzombie'nin kodlarıyla anlatılmıştır Kendisine teşekkür ederiz :)

Toplam Hit: 1603 Toplam Mesaj: 11