Asus Zenfone 5

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Erkek

İki gün önce teknosadan 700 liraya satın aldım.

Bu telefondan önce Discovery kullanıyordum ona göre çok daha kaliteli durduğunu söyleyebiilirim.

Görüşlerim

-İlk Olarak ekranı görüntü kalitesi olarak çok iyi ve dokunmatik kullanımı gayet güzel parmak izi daha az kalıyor.

-Kamera Görüntü alarak iyi sayılır ama biraz yavaş çalışıyor.

-Güç ve ses tuşlarıbirazcık sert

-Bir çok program yüklememe rağmen telefon gayet hızlı ama bi kaç defa program durdu hatası aldım.

-Telefonda Hala İngilizce olan bölümler var

-Biraz Iphone tarzında bir teması var . telefon tasarım olarak ta güzel çok adi bi malzeme kullanılmamış sanki.

-Benim görüşüm Discovery Almaktansa Asus zenfone bu sınıfta daha güzel bu fiyata bu performans iyi gibi.

Hakkında

Ekran görüntüsü Güç ve ses tuşuna aynı anda basılarak alınıyor.

Uyku Modunda iken ses tuşlarından birisine iki defa basılınca kamera açılıyor.

Not: Kullandıkça gördüklerimi olumlu olumzuz yazarım.

#....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Tasarım yaramaz fakat donanım güzel.Ayrıca batarya yetmiyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Kullandığım telefonlar

5800,s,s2,s3,s4,s5,discovery,g2,g3

Zenfone5 konusunu ben açmayı düşünüyorum, dh deki arkadaşlardan izin alacaktım alıntı yapacaktım sunum felan arkadaş açmış olsun ben yazıyım genede

Telefonu babam hiç yoktan aldı sürpriz oldu açıkçası

İlk olarak telefonun güncellemesin yaptım ve kullanmaya başladım

İyi Yanları

Saydığım telefonlarda çoğunda iyi bir ekrana sahip , okuma modu özellikle çok hoşuma gitti

Telefon 2 gb rami en büyük özelliği zaten, intel işleci ciddi manada ısınmayı engelliyor

Tasarımı S2 gibi yani oval değil fazla bende seviyorum böyle tasarımları

Ekşi yönleri

Batarya 2 günü çıkarmaz g2 g3 gibi. Ama samsunglardan daha az harcıyor o kesin. Genelde 1 gün+ 5-6 saat götürüyor

Tavsiyelerim

Chrome kullanmayı. İşlemciyi çok yoruyor batarya canavarı

Root yapması kolay. Hani öyle sorumluluk kabul etmem ama cidden çok kolay.root yaptıktan sonra belli uygulamaları kapatma bataryanın daha çok hatta nerdeyse 2 kat gitmesini şağlıyor

Bataryanın çok gitmesinin sebebi arkadan hava durum felan baya uygulamanın çalışması bunlarında root olmadan kapanmaması

Dipnotlar

Kitkat ekim başı gibi gelecek, geldiğinde büyük ihtimal fiyatıda artacak diyorlar. Batarya kitkat beraber daha iyiye gider büyük bir ihtimal .

Sayın: Gladiotürk arkadaşımızın  http://www.bunudainceledik.com/ alıntı yapılmıştır

Telefona Firmware Güncellemeleri Geldi Arkadaşlar. Yüklemek için sırasıyla

Önemli Not: Şarzınızın enaz %50  olduğundan emin olun.

1: http://www.asus.com/tr/supportonly/ASUS%20ZenFone%205/HelpDesk_Download/     Adresine girip İS bölümünden ''Android'' seçin.

2: Açılan Menüde Firmware bölümüne tıklayın ve en üstteki 676.84 MBytes ASUS ZenFone 5(T00F/T00J) software Image: V1.18.40.9 for WW SKU only* İsimli dosyayı bilgisayarınıza indirin.

3: Bilgisayarınıza inen zip dosyasının içerisinde bulunan 2. zip dosyasını  telefonunuzun içerisine atın ve usb kabloyu çıkarın. Telefon ekranında ''Güncelleme var'' diye bir uyarı gelecek OK deyip işlemi bitirin.

4: Yükleme yardımcısı PDF'inden aşamaları görebilirsiniz.    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/ZenFone/A500CG/Software_Update_SOP_140718.pdf

Root Yöntemi:

ÖNEMLİ NOT : ZENFONE 6 İÇİN DEĞİLDİR! SADECE ZENFONE 5 MODELİNDE ÇALIŞIR. OLABİLECEK HERHANGİ BİR SORUNDA MESULİYET KABUL ETMİYORUM. SORUMLULUĞU ÜSTÜNE ALABİLECEK HERKES YAPABİLİR...

Önce bu linkten root apk yi indirin :

http://www.asus-zenfone.com/2014/09/rootzenfone-144r-apk.html

Ardından apk yi kurun. Kurulum işleminden sonra wi-fi ve mobil verinizi kapatın. Cihazı uçak moduna alın. Sonra uygulamayı acın ve ilk seçenek olan superuser chainfire seçeneğini seçin. Kısa bir yükleme süresi olacak. Ardından cihazı yeniden başlatmanız için bir uyarı verecek ^ plase reboot^ gibi. Cihazı yeniden başlatın. Cihaz kendini güncellemeye alıp açılacak.. cihazınız root olmuştur.. artık menünüzde süperuser uygulamasıni goreceksiniz. Yinede root kontrolü yapmak isterseniz marketten root checker uygulamasını indirin ve denetleyin... Kolay gelsin....

ÖNEMLİ NOT - 2 : ROOTTAN SONRA XPOSED FRAMEWORK YUKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. ZENFONELAR DESTEKLEMİYOR. CİHAZINIZ SOFT BRİCK OLABİLİR...

FM Radyo Aktif Etmek

Roottan sonra titanium backup uygulamasını kurun. YEDEKLEME-GERİ YÜKLEME seçeneğine girin. Oradan uygulamaları aşağı doğru sürükleyerek alfabetik sıraya göre f kısmında Fm Radyo uygulamasını göreceksiniz. Dondurulmuş olacak. Uygulamanın üstüne basın. Ve hemen yukarıda Çöz yazan yere basın. İşlem bu kadar. Artık Menüde radyo uygulaması gözükecektir. Güle güle kullanın :)

@..scream.. 'den alıntıdır

TELEFONU DEMO MODA' GEÇENLER

Muhtemelen cihaza root atmaya çalıştınız, atamadınız. Cihazda kilitleyip kendini demo moda aldı. Sol üst koşede mavi simge çıkar, asus offline demo diye.. Hatta rehbere girin saçma sapan kişilerlen dolu olduğunu göreceksiniz. Eğer root yaparken olmadıysa başka ne yapmış olabileceğinizi bilmiyorum açıkcası. Ama söylediğiniz olay root işlemi bitmeden ekranda çıkan kutulara müdehale etmekten kaynaklanıyor.

ÇÖZÜM

----------------------------------------------------------------------

Cihazı sıfırlamaktan başka çözümü malesef yok.

Cihazı sıfırlamak içinde yapmanız gerekenler.

- Demo mode çalışmaya başlıyor, ekran video gelecek bekleyin. Video gelince ekranın ortasına dokunun, web sayfası benzeri bir ekran açılacak ZF tanıtımı yapan.

- Bu ekranda 10 saniye kadar geri tuşuna basılı tutun.

- Bir kod girmenizi isteyen ekran gelecek karşınıza

- 741603 giriyorsunuz. Cihaz kendini sıfırlayıp resetliyor, ilk aldığınız gibi kurulum sihirbazı ile yeniden açılıyor. ordan sonrasını da yaparsınız artık.

2smoke 'den alıntıdır..

Atakan tarafından 27/Eyl/14 23:28 tarihinde düzenlenmiştir

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

batarya durumu nedir ?

Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

hocam batarya durumunu da söyler misiniz? Bi arkadaşım almayı düşünüyor

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Erkek

Hocalar açıkçası bataryası bence çok iyi değil gece şarja taktım sabah 9 da aldım şarjdan.

internet açıktı an itibarı ile %2 şarj

Edit: 30-40 civarında uygulama yükledim :D bunların etkisi olabilir arkaplanda çalışan çok kasmıyo ama telefon hiç :)

risk53 tarafından 24/Eyl/14 21:36 tarihinde düzenlenmiştir

#....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek
    risk53 bunu yazdı

Hocalar açıkçası bataryası bence çok iyi değil gece şarja taktım sabah 9 da aldım şarjdan.

internet açıktı an itibarı ile %2 şarj

Edit: 30-40 civarında uygulama yükledim :D bunların etkisi olabilir arkaplanda çalışan çok kasmıyo ama telefon hiç :)

https://yadi.sk/i/ZusUU2ypbeHt2

https://yadi.sk/i/CY0IJMYtbeKu2

https://yadi.sk/i/W6ZuqZWubeKuA

dostum bende böyle, bugun 2-3 defa telefonun uygulamalarını açıp güncelledim kapadım açtım yükledim sildim kameradan çekim yaptım felan, root önemli birşey

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Erkek

Antutu da böyle çıktı bende

#....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

23408 çıktı benimde . Arkadaşın dediği gibi discovery almaktansa bu telefonu almak daha mantıklı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

bizim pederde var malzemesi aynı fiyat aralığındaki telefonlara göre kaliteli.

Ekran gerçekten iyi.

Kamerası bende discovery var ondan daha iyi özellikle çekim modları çok hoşuma gitti

1080p video kayıt var

akıllı ekran var uyumlu flipcoverla

Arayüz ve asus uygulamaları benim hoşuma gitti. kolay mod diye birşey var onda telefon iphone gibi menüler kullanıyor.

Isınma diye bir sorun yok. Bende discovery var ısınmıyor diyorum ama bu ondan da iyi

eldiven modu, okuma modu gibi ince güzel detaylar var

bildirim ışıgı var

gps performansı çooookkk iyi. Mobil veri ve wifi açık değilken 1 dk dan az sürdü. (diğer kullandığım lg ve gm lerden kat ve kat iyi)

Kötü bikaç yanı ise nadirde olsa türçe çeviri sıkıntısı

altta bulunan 3 android tuşu (geri,anasayfa ve pencere geçiş,) aydınlatmasız. yani elinizin alışması lazım

otg yokmuş(çokta tınnnn)

bataryası değişmiyor ama 2100 lük batarya ortalama bir kullanıcıyı günlük çıkarır.

merak ettiğiniz sorulara bende yanıt vereblirim

kukunku tarafından 24/Eyl/14 23:22 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Hocam son güncelle neden önceki güncelleme ile Otg geldi. Son güncelleme beraber çeviri hatası gelan kalmadı.

Toplam Hit: 6344 Toplam Mesaj: 37