Atatürkçülük Ve İslam
-
//Atatürkçülüğü ve İslam"ı yan yana getirip tartışmak her ne kadar saçma olsada günümüzün en büyük sorunlarından birisi haline gelmiştir.Atatürkçü ve İslam dinine bağlı bir kişi olarak son derece hassas bir konuda yorum yaptığım için özen gösterdim.Eğer yanlış anlaşılma yaratacak cümle kurduysam özürdilerim.Yapılan yorumlar aşırı tabir edilen kesime yöneltilmekte olup herkesin üstüne alınmamasını temenni ederim.//
Ne Atatürk"ü ne İslam"ı anlayanların ortaya çıkarttığı,ülkemizi yangın gibi etkisi altına alan bu mevzu günden güne ülkemize zarar vermeye devam etmektedir.Ülkemizde iki uç kesim gözükmektedir.Atatürkçüler ve Dinciler diye tabir edilen kesim.Fakat Atatürkçülük bir din değildirki? İslamın gereklerini sadece namaz ve oruçtan ibaret sanan yobazların Atatürk adına düzenledikleri karalama kampanyalarının bir sonucudur bu.Diğer yandan Atatürk"ü anlamadan aşırı milliyetçilik adına Atatürkçülüğü abartıp Atatürk"ü peygamber gibi gören kesimde bunun ortaya çıkmasında katkı sağlamıştır.Türkiye Cumhuriyeti"nin her bireyi Mustafa Kemal Atatürk"e saygı duymak ve ilkelerini yerine getirmek zorundadır.İslam dinini seçen herkeste dininin gereklerini.Herşeyin fazlası zarar derler.Aynısı bu durum içinde geçerlidir.Atatürkçülüğü abartan kesim dini konuları savsaklamakta aşırı islamcı dediğimiz kesimde Atatürk"ün bu ülkeye yaptıklarını,onun getirdiği yönetim şeklini ve inkilaplarını yok görmektedir.Aşırı islamcı kesim Atatürkçülere ateist gözüyle bakmakta ve daha da ileriye gidip Atamız hakkında yalan yanlış şeyler uydurmaktadır.Atatürk herşeyin yanında din konusunada büyük önem vermiştir.Fakat bazıları bundan rahatsız olmaktadır.Osmanlı devletinin yobazlarının uzantısı günümüze dayanmaktadır.Çanakkale savaşında çıkan bilmem kaç bin sarıklı vs hikayeler buna somut örnektir.Bunun yanında kendini Atatürkçü tanımlayan ve İslam"ın gereklerini yok sayanlarda az değildir.Bir insan hem Atatürkçülüğe hemde İslam dinine bağlı kalabilir.Ama gerçek anlamda Atatürk"ü anlayanlardan bahsediyorum.Aslında iki konuda birbirinden alakasızdır ne Atatürkçülüğün dinle alakası nede İslam"ın Atatürkçülükle bir alakası vardır.Hem Atatürk"ün hemde İslam"ın yanlış yorumlanması bunların ortaya çıkmasına sebep oldu.Atatürkçülük bir din değil.İslamda yobazlık değildir.Ülkemizde insanların Atatürk ilke ve inkilaplarını yerine getiren modern görünümlü İslamın gereklerini uygulayan kişiler olması gerekirken yanlış düşünceler kopukluk yaratmıştır.İslam arap kültürüne göre uygulanmak zorunda değildir.Sarık takmak,sakal bırakmak,cübbe giymek,karaçarşaf altına girmek İslamı değil arap kültürünü tanımlar.Arapların günümüz şartlarına ayak uyduramaması ve yüzyıl geriden gelmesi bazı akıldan noksanlarından bunları örnek alması bunlara sebep olmuştur.Atatürkçülüğü ve İslamı doğru anlayalım insanlarıda ona göre yönlendirelim.Unutmayın günümüzdeki sakallı,cübbeli Atatürk karşıtı yobazlar Osmanlı devletinde şeriatı savunan yobazların uzantısıdır gelecek nesilede biz şekil vereceğiz.Saygılarımla.. -
Abi Laiklik bu konuda herşeyi açıklıyor kanımca çünkü Laiklik nedir? ilk okul 1. 2. sınıf çocugu bunu din ve dvlet işlerinin birbirinden ayrılması olarak öğrenir nitekimde dogrudur.. bırakalım herkes kendi işini yapsın... Atatürk ne gidip cami'lere karıştı n dediki bunlar kapanacak şu olacak bu olacakdedi hiç bişi yapmadı adam tam aksine geçmişini savundu ama karşıt görüşlüler bu yapılan iyilikleri yobazlarla gösterdiler... diyecek söz yok...
-
laikligi kabul edemeyip ataturke kufur eden ınsanlar bile gördüm bunlar yobaz kısıma gırıyo işte ülkerleri gidecek yerleri bellidir ya gitsinler irana onların yönetim şekliyle yaşasınlar yada buna ayak uydursunlar.
Ataturkculerin gercek islamı savunanları yobaz olarak görmesi ne kadar yanlışsa islama baglı kisilerinde ataturkculeri ateist olarak gormesi yanlış.Hem ataturkcu hem dinine baglı insanlar olunabilir bu konu hakkında ucurum yaratılmaya calışılmamalı ülkemizde.
Yalnız şöyle bişey var islama baglı olmayan türk olabilir ama atatürk ilke inkilaplarını saymayana ben türk gözüyle bakmam.
laiklik zaten herşeye izin veriyo rahatlıkla -
Düzeltmeden geçemeyeceğim,sakal bırakmak,sarık takmak Arap kültürü değil,sünnettir...İyi güzel yazıyorsunda,sıkılamalar olmasın,fikirlerine saygı duyuyorum fakat yanlış yazmışsın,biraz araştırılsın,ha sen çok mu biliyorsun dersen,evet biliyorum,eğitimini alıyorum
-
eger insanlar ırksız ve dinsiz olsaydı hiç bir sorunumuz olmazdı..bazen avusturalyaya gidip aborjinlere katılasım gelio ama vize param yok...sorduklarında nerelisin diye dünyalıyım derdim
-
Morportakal gonderim seni aborjinlerin oraya masraflari ben karsilarim :)
-
islamda aşırı diye birşey yoktur asıl şu anda Türkiyedeki islam eksiktir bile çünkü dinimiz sadece namaz kılmaktan veya oruç tutmaktan ibaret değil bizim yolumuz ehli sünnettir.. ama asla yobazlık değildir karatahta arkadasın dediği gibi sünnet olan şeyler şimdi yobazlık olarak gösterilmeye basladı inkilaplara uyacağız tabi bu inkilaplar bu ülkeyi fikirleriyle stratejileriyle kurtaran başbuğ Atatürkün inkilapları dinimizde önemli olan başı kapatmak sarık olur takke olur şapka olur kapansın yeterki.. ! Atatürk zamanında minberde vaaz vermiş bi insandır..sonuçta ikisi birbirinden farklı düşünceler neden din ile kemalizm aynı kefede tartısılıor anlasılır gibi değil..
-
tum sorum ısmet ınonu ınsanlar ısmetın yaptıklarını ataturk yaptı sanıp ataturke yuklendı
-
ibrahim_c+10
-
Arkadaşlar Soner Yalçın'ın Efendi kitaplarını okudukta sonra bu konular üzerinde tekrar düşünelim.
Size söylemek istediğim şey şu daha öncede yazmıştım
1- Atatürk atatürkçü müydü ?
2- Atatürkçülük atatürk öldükten sonra ortaya çıkan bir şey değil mi ?
3- Bunu HAngi parti benimsedi ilk olarak ? ( CHP dediğinizi duyuyorum)
4- (Bunu daha öncede söylemiştim.) Atatürk ismet inönünün istifasını istemişti.İsmet inönü istifa etmişti.Atatürk ölünce bir şekilde cumhurbaşkanı olmuştu.CHPliler İSmet inönüye bağlılıklarını belirtmişti.Onu hatta CHPnin milli şefi mi öyle bişey yapmışlardı.Ve atatürkçülük bu dönem ortaya çıkmıştı.
BU işte bi gariplik yok mu ?
Bu ülkeden belli tabular ortaya atılıyor.BAzı partiler bu tabuları benimseyerek oy topluyorlar fakat aslında bu tabularla alakaları yok.
ÖRneğin AKP dini kullanıyor.İnsan düşünüyo o zaman tüm Akpli vekiller dindar olmalı.Ama bakıyoruz Cüneyt Zapsu'ya Kürt BEdirhan Ailesine mensup bu bedirhanlar yahudi.Zapsu dönme sabetaycı.Bunun karısı Kadın erkek cuma namazı kılanların arasında ve hatta Amerikadaki EMine Vadud denen kadının yaptığının aynısını TÜrkiyede yapmayı teklif etmiş bir insan.Ve bakıyoruz AKP hükümetinin yaptıklarına bunlar dine yarar değil zarar veriyorlar.
MEB lığı onaylı bir ders kitabında abdest suyu içmek sağlığa yararlıdır tarzı bir ibare var.BEn bunların islamı kullanarak iktidara gelen din düşmanları olduğunu düşünüyorum.Ama Tayyipteki sırrı çözemiyorum ben bu adamın tasavvufi tarikatlara üye olduğunu biliyorum ama bir gariplik var çözemiyorum.
BEn bu tabuların ülkeyi bölmek isteyenlerin ortaya attığını düşünüyorum.Mesela aşırı dinciler Atatürk içki içiyomuş falan derler acaba atatürk'ün ölümü sırf bu tabuyu güçlendirmek amaçlı mı ? Belki atatürk bir şekilde öldürüldü ( Bİ kitap var orada okudum.Öldürülmüş olabilir diyolar.Zaten yıllarca bu geyik nette dolaşıyodu ama gerçeklik payı olabilir.) ve Atatürk içkicidir tabusunu güçlendirmek amacı ile Sİrozdan öldü diyolar.Bu şekilde ne olacak dindar kesim atatürk içkiciymiş ezanı türkçeleştirmiş vs diyerek atatürkçülükten uzaklaşacak.VE bu şekilde 2 grup oluşacak.Bu ülkede Atatürkçülük kolay kolay yıpranmaz ve yok olmaz. Atatürk soy ismi bile belki toplumda bir psikolojik baskı yaratma amacıyladır.(çünkü türkler atalarına saygılıdır.Biz türk olduğumuza göre atamız atatürktür gibi) Bu iki cepheden sizce hangisi zarar görüyor.Tabiki müslümanlık ve ne hikmetse şuanki hükümet bile yaptıkları ile bi şekilde islma dinini bağnaz,gerici bir din olarak göstermeye çalışıyor.O abdest suyu içilir olayının orjinali farklıdır ve açıkılaması çok mantıklıdır. -
Burada yaslı bi amca var baya yaslı halo diyolar yani hoca :)
Adam anlatıyo Atatürk köye geldi ne kadar şeyh vs. varsa dar agacına astırdı o adam dinsiz falan filan sölüyo ne kadar doğru bilemem ama Atatürk'ün bunları yapacagına ben inanmıyorum.
Atatürkçülük ve İslam sonucta Atatürk'te müslüman bi ailenin evladı TBMM cuma namazından cıkıpta actı.Kendi el yazısı ile yazdıgı kuran var.Adama sadece laik devlet istedi.Bunuda çok yanlıs anladılar.
Toplam Hit: 3961 Toplam Mesaj: 26