Bağlama Konusunda Bilgisi Olan Arkadaslar ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    Bugün bağlama kursuna basladim ve ilk dersimi aldim..Baglamanin nasil tutulacagi konusunda..
    Konuyu acmakta ki sebebim.Baglama dersi almis,baglamada usta olan arkadaslarin fikirlerini ogrenmek ve yol gostermelerini istememdir..Veya kullandigi ders kitabi,videosu vs vs. var ise paylasirsa sevinirim..Saygilar..İyi calismalar..

    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cevik
    cevik's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ağustos/2005
    Erkek
    hoja süper bir tercih yapmışsın bravo.
    ben çalamam ama dinlemekten müthiş keyif alırım özelliklede şelpe dinletilerine hastayım.
    sende en kısa süre içinde öğren bi çalışmanı upload et dinleyelim..

    başarılar sana..

    Parlayan bizi paylar...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    Valla hoca iyi yaptın.İnşallah bizde bu cumartesi başlayacağız.Artık birlikte çalışırız msnde :)) Video falan varsa valla iyi olur

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    Zaman nasil olsa akıp gidiyor..Yogun bir sekilde..Bari farkli bir ugras yapalim diye dusundum ve bugun basladi..Hayirlisi olsun..Sabır işi :)) ve cok emek istiyor.. Hic bilgim yok daha..Sıfırdan basladim.. Umarim guzel bir calisma olur.. Temennileriniz icin tesekkurler.Ertan tabi ki paylasiriz bildiklerimizi msn den.. Kaynak olusturmaya,fikir edinmeye calisiyorum..Eminim aramizda anlayan ustalar vardir..Saygilar.İyi calismalar..

    ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Taso Pezevengi
    iso
    iso's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2003
    Erkek
    çok basit bi çalgı aleti çocuk yaşta başlamıştım 1 sene çaldım sonra bi siniri krizi ile ( ozamanlar sinir hastaydım ) sazı parçaladım 5belki 6 sene oluo elime almayalı ilkokul 5 e giderken çalıodum ama 1 yıl gitsen her haltı çalarsın çok basit son zamanlarda dinlediğim türküleri notasız çalabiliodum nese keşke gitar örenseydim karizma alet:D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    armagedon
    armagedon's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    E Bilene Kolay..Kulağı Sağlam Olan da Kısa Zamanda Öğrenir ( Ben ), Kursa Gitmen Kısa Zamanda ve Usulüne Göre Öğrenmeni Sağlayacak Ama Yetenek Tabi O da Bi Yerde :)

    Güzel Enstrman Seçmişsin Tebrik Ederim Saz Aşığı Olarak..

    İnsan Gibi Yaşa...Adam Gibi öL..! Ekmeğini Böl.. Vatanını Böldürme..!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gundabaz
    Gundabaz's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Kasım/2005
    Erkek
    hocam öncelikle bağlama derslerinde başarılar dilerim.
    Bağlama ama öyle göründüğü gibi kolay bir müzik aleti değildir ben şahsen 7 seneyi aşkın bir süredir bağlama çalıyorum paltalk ta arada sırada girer canlı çalar söylerimde zamanında etüt dersleri de aldım. Bir hocamın sözünü hiç unutmam "bağlamayı 1 gün çalmazsan 11 gün geri kalırsın" derdi. öyle 3-5 sene çalmayıp ta tekrar eline aldığın zaman sadece kendi kendini bir kısım tatmin edebilirsin o kadar.aldığın bağlamanın öncelikle yapıldığı ağaç da önemlidir piyasada ki en çok tavsiye edilenler ardıç ve vengi ağacından yapılanlardır.Bu işi yapıcam diyorsan çok çalış hocam mümkünse de notası ile öğrenmeye çalış.Ses kulağın varsa parçaları kendin az çok çıkarabiliyorsan yetenek de vardır zaten sende kendinde bunu farkedersin.

    Dokunmayın yetime Parmak sokar Sütüne !!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    Paylasim ve oneriniz icin tesekkur ederim..Farkli fikirlerde olucaktir..Bekliyorum..Saygilar..İyi calismalar..

    ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GolgeleR
    GolgeleR's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek
    kardes ilk önce kutlarım cok güzel bi secim...
    şimdi bak eğer adam gibi bağlama calmak istiyosan ilk başta hırs-yetenek-müzik sevgisi-bağlama sevgisi... ben ilk başladıımda günde en az 7 saat felam calısırdım valla ama önemli olan rasgele calısmak değil sana hocan bazı alıstırmalar verekcek onları hızlıca değilde yavas yavas calısman mesela ilk alıstırma la-si-do-si ...birde ellerin cok ağrıcak yeri gelince mesela la-si-do-re-mi-re-do-si-la bu alıstırmada serce parmağını kullanacaksın ama serfce parmağını dik ve olduunca sert basacaksın bu bağlama işinde serce parmak asırı derecede önemli ilk başta hız önemli deil bastıın yerden adam gibi ses cıksın anlasılsın yeter gelecekte hızlanacaksın..mızrapı bir aşağı bi yukarı vuracaksın ilk alıstırmalarda sonra parcalarda mızrap vurusları değişecek ve olabildiğince türkü tarzı dinle ( cetin akdeniz başalarda cok tavsiye edilir...) yüzük parmağı serceden sonra gelen önemli parmaktır...o parmağı dik basacaksın perdeye ve kuvvetli nota ritimlerini iyi öğren mesele ilk ayak calıstırırız biz ayağın aşağıya vurup kalkması bir vurustur mesela bu tür calısmaları iyi yap nota ile öğrenmen senin icin cok büyük avantaj olacaktır... soracakların olursa golgeler_34@hotmail.com...
    ÜSTADLARA SAYGI....!!!!

    BAN
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GolgeleR
    GolgeleR's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ekim/2005
    Erkek
    SuNNeTcHi_eFhEnDy
    kardes kafan göre cal mantıına katılmıyorum yıllardır calıorum bu enstürmanı ve hergün içindeyim işim gereğince verilen egzersizlere gereğince calısmak her zaman daha sağlıklıdır bağlamaya başladıysan 1 ay hiç parca calmaya uğrasma :) zararı olur diyeyim baştan :)

    BAN
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ciğerci
    hakanS
    hakanS's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    Paylasimlariniz,fikirleriniz icin cok tesekkur ederim..daha ilk gunden sadece nasil tutulacagini öğrendim :) sol elimin işaret parmagi feci ağrıyor.Butun mesele hakimiyet sanirim..Sonrasi notalar vs vs..Bakalim hayirlisi olsun..Notalarin yerlerini filan tam bilmiyorum daha.. Yavas yavas öğrenicem artik.. Tekrar tesekkur ederim.. Saygilar.İyi calismalar..

    ...
Toplam Hit: 1767 Toplam Mesaj: 14