Ben Bu İşi Nasıl Yaparım
-
C++ veya Pascal'la başlaması hayırlıdır . Sort mantıklarını görür , Binary dosyalama mantığını görür bunlar zaten herşeyin temelleridir.Bence bir programcı yeni başlayacak ise her zaman dos'tan başlamalıdır.İşin en ilkel halini görüp daha sonra daha gelişmiş dillere geçerek mevzunun her noktasında bilgi sahibi olmalıdır.Bu arada ilkel derken c++ 'a ilkel demiyorum tabiki :D görsel açıdan söylüyorum yanlış anlaşılmasın.
-
sokoban bunu yazdı:
-----------------------------
C++ veya Pascal'la başlaması hayırlıdır . Sort mantıklarını görür , Binary dosyalama mantığını görür bunlar zaten herşeyin temelleridir.Bence bir programcı yeni başlayacak ise her zaman dos'tan başlamalıdır.İşin en ilkel halini görüp daha sonra daha gelişmiş dillere geçerek mevzunun her noktasında bilgi sahibi olmalıdır.Bu arada ilkel derken c++ 'a ilkel demiyorum tabiki :D görsel açıdan söylüyorum yanlış anlaşılmasın.
bunu bende daha önceki benzer konu açan arkadaşlara sölemiştim .bana kalırsada başlangıç yapısal programlamayla yapılmalı. fakat bazı arkadaşlar yok onlar tarih eser,yok onlar öğrenilirmi,yok onlarla zaman kaybetmeye değmez.
fakat şu unutulmamalıdırki sağlam bina sağlam temeller üstüne kurulu olmalı :| -
phyton çalış hocam sen.. valla.. böyle ne yapayım nerden gireyim bide buna bakayım bide şuna bakayımla yaşlanırsın yeminlenn :D :D
phyton konuları açıldıydı bi ara burda o zaman pek canım çektiydide vaktim yoktu javadan ötürü, bana getiriside yoktu o yüzden başlayamadıydım sen başla bari :)
ama artık birine başla :) -
Programmer bunu yazdı:
asiminnesli bunu yazdı:
hocam ben biraz biraz as3 yazıyorum eğer başlarsan elimden geldiğince yardım ederim parasıda iyi ama ne yapıp ne yapamayacağını bilmekten geçiyr as3 nette harikadır ama içine kolay kolay bilgi eklenmez ama kesinlikle çok eğlenirsin yazarken tam olarak insan aklı gibi çalışıyor kodların kullanım alanı sınırlı değil
-----------------------------nedir hocam bu as3 biraz bilgi verirmisn
-----------------------------2 aydır programlama öğreniyom diyon as3 neyin kısaltmasıdır daha onu bilmiyon
-
FCN bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
bunu bende daha önceki benzer konu açan arkadaşlara sölemiştim .bana kalırsada başlangıç yapısal programlamayla yapılmalı. fakat bazı arkadaşlar yok onlar tarih eser,yok onlar öğrenilirmi,yok onlarla zaman kaybetmeye değmez.
fakat şu unutulmamalıdırki sağlam bina sağlam temeller üstüne kurulu olmalı :|
-----------------------------Çok doğru söyledin hocam bir kere c++'a tarihi eser demek büyük bir ayıptır bana göre.C++'ta öğrenilen en basit şey bile faydalıdır çünkü en komplike işleri yapabilecek dillerden biridir c++ ama bahsettiğin gibi dos ortamında çalışması yeni öğrenenleri kendine pek bağlayamıyor.Tam tersi bende dos ortamında yapılan programlardan çok haz alıyorum linux'taki midnight commander'a hastayım mesela :D
-
sokoban bunu yazdı:
FCN bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
fakat şu unutulmamalıdırki sağlam bina sağlam temeller üstüne kurulu olmalı :|
-----------------------------Çok doğru söyledin hocam bir kere c++'a tarihi eser demek büyük bir ayıptır bana göre.C++'ta öğrenilen en basit şey bile faydalıdır çünkü en komplike işleri yapabilecek dillerden biridir c++ ama bahsettiğin gibi dos ortamında çalışması yeni öğrenenleri kendine pek bağlayamıyor.Tam tersi bende dos ortamında yapılan programlardan çok haz alıyorum linux'taki midnight commander'a hastayım mesela :D
-----------------------------tarihi eserler kıymetlidir demek istiyorum c++ ı beğenmeyen arkadaşlara :D
-
Bu işi yapamayacağını söyleyen arkadaşlarına katılıyorum. En azından forumda gördüklerim kadarıyla fikrim bu yönde.
-
buna benzer bir konun daha vardı, orada da söylemistim artık konu acmayı bırak icraat yap diye.
dilden dile atladım diyorsun, actionscript'ten bihabersin.
bi ara vb ile stok programı yazdıgını söyledin, onunla ilgili de konular actın, ne oldu sonunda ?
bu kadar soruyla konu acmakla bir sey ögrenemezsin, önünde google gibi bi arama motoru, bir sürü kaynak var.
-
Andrei bunu yazdı:
buna benzer bir konun daha vardı, orada da söylemistim artık konu acmayı bırak icraat yap diye.
dilden dile atladım diyorsun, actionscript'ten bihabersin.
bi ara vb ile stok programı yazdıgını söyledin, onunla ilgili de konular actın, ne oldu sonunda ?
bu kadar soruyla konu acmakla bir sey ögrenemezsin, önünde google gibi bi arama motoru, bir sürü kaynak var.
-----------------------------Bide programlama konusunda Türkiyede artık 3 sene öncesinden kat kat daha fazla döküman var.Son bir kaç senedir programlama dökümanları,dersleri havalarda uçuyor.Yani Türkçe kaynak bulamayacağın bir dil artık çok zor (andorid programalama,Html5 falan dısında ).
-
Programlamayı ögrenmek komutladı ve kod kalıplarını ögrenmek değildir.Sen bir türlü mantıgı oluşturamıyorsun daha doğrusu oluşturmaktan kaçıyorsun.Sen benden yardım istediginde sana verdigim bir soru vardı hatırlıyor musun?1'den 100'e kadar asal sayıları sıralıcak yazılım.Yaptın mı hayır bunun yerine gittin işte bu çözülemez felan filan diye google'da okuduklarını bana söyledin ama gercekten yapmak isteseydin aslında 1'den 100'e kadar olan asal sayıların bulunabilinecegini görürdün.Hemde sadece bildiklerinle değişkenler,diziler,döngüler ve if'le yapılabiliyordu.Yaptın mı ugraştın mı ?Onun yerine sürekli kısa yol arıyorsun.Kısa bir yol yok.