Biz Kimiz ?
-
Yıllardır düşündüğüm , tv programlarında psikoloklar ile iyice deşilen bir kaç sorum var..
- Mutlu muyum ? Değilim.Dünyada o kadar aç, benden kötü o kadar insan varken ve sağlıklıyken ; iğrenç bir biçimde mutlu değilim.Fakat mutsuzda değilim.
- Hangi konuda iyiyim ? En iyi olduğum konu bilgisayar fakat onda bile yeterli biri değilim.
----
Bu iki konu son günlerde aklımı sık sık kurcalamaya, canımı sıkmaya başladı.Mutsuz değilim ama mutlu değilim.Öte yandan kendime güvenim yok.Kendime güvenim olması için tahminen bir konuda iyi olmam lazım.Fakat iyi olduğum bir konu yok.En iyi olduğum konuda bile iyi değilim.
İnsan olarak çoğumuzda böyledir.Arkadaş çevrem böyle, tanıdığım insanların çoğu böyle.En kötüsü şu kendine güvenim gelmiyor.
Yakışıklı adamın kendine güveni vardr, çünkü yakışıklıdır.Zengin adamın kendine güveni vardır, çünkü zengindir.Mevki sahibi adamın kendine güveni vardır çünkü X şirketininin müdürü falandır.Fakat benim kendime güvenim yok.
İşin kötü kısmı ise, nasıl mutlu olacağımı yada hiç bir özelliğim yokken, nasıl güvenimin yerine geleceğini bilmiyorum.Canımı sıkıyor, hayattan uzaklaştırıyor, insanlardan soğutuyor..
Çok iğrenç bir durumdayım.Psikoloji kitabı okudum, bir sürü psikoloji forumunda yazdım takıldım yok.Güvenim gelmedi, mutlu değilim.Mutsuz değilim...Nasıl bir hayat yaşıyorum :-/ Ciddi anlamda psikolojik yardım almayı düşünüyorum.FAkat bu yardım asla ama asla aa bak kaç insandan iyisin şeklinde olmamalı.İyiyim biliyorum ama bu beni mutlu ve kendine güvenen biri olmam için etken olmuyor.
Kaçınız bu durumda ? Yada bu salakça durumdan nasıl kurtulabilinir ? Sizlerede danışayım, dertleşelim dedim.Üstüne üstük hayatta en çok korktuğum şey aptal bir insan olmaktır.Yine kendi tezime göre insan ilerleyen zamanda neden korkuyorsa başına gelir.
Deliriyorum sanırım...
-
Fight Club'a çok abanıyosun bu ara farkındayım, azalt biraz onu içindeki yaşama sevincini bitirdi mk :D
-
mutsuz değilsin ama halinden şikayetçisin
mmm... bakalım elimde sana göre ne var :P
bi kere artık mutlu olmayı düşünceksin endeksleyeceksin kendini mutlu olmaya
her şeyden zevk almaya bakacaksın ondan sonra pc başında harcadığın zamanı arkadaşlarınla beraber geçirerek azalt
biraz daha yüksek sesle gül ve daha çok dinle
asosyal olmaktan kaçın
ve tabiii bol bol nil karaibrahimgil ve candan abla dinle
kib by :P
-
yalnız değilsin gerçekten.. belki bi işin olsa.. eline para geçse . hayatına plan koysan.. bekli mutsuz olmayı bi nevze olsun azaltabilirsin.. o zaman olumlu bakıp hayatın aslında senin için olmadığını yada ne bilim herşeyi olması gibi kabullenmen gerektiğini bilirsin.. gerçi benimde hayat tecrübem yok.. aklımdakileri yazıyorum sadece.. ama bende düşündüklerine katılıyorum.. hiç bi işte çok iyi olamamak kötü bi durum.. :| öyle işte..
-
knuckle bunu yazdı:
-----------------------------
Fight Club'a çok abanıyosun bu ara farkındayım, azalt biraz onu içindeki yaşama sevincini bitirdi mk :D
-----------------------------:D:D tyler yaşasın..Hoca geyik bi yanada cidden mutsuz ve kendine güvenim yok.
ExcellencE
arkadaş ortamında geyik, muhabbet sohbet on numara...Fakat diğer insanlarla uyumsuzluğum var.Bazen insanlardan tiksiniyorum.Bilmiyorum..Cidden canımı sıkan duruma girmeye başladım.
- kim olduğunuzu ne işiniz belirler, nede bankanızda ne kadar paranız olduğu.Ne kullandığınız araba, nede cüzdanınızın içindekiler.siz iç çamaşırı değilsiniz...Dünyanın dans edip, şarkı söyleyen pisliklerisiniz (fight club)
-
Sen galiba Kıbrıs'tasın hala. Sınavlarını falan ver bi git memleketine. 10 gün 15 gün artık Allah ne verdiyse bi 3-4 ay daha başının ağrımayacağı kadar toparlarsın kafayı, kendine gelirsin. Bu sanrılar düşündükçe büyüyen şeyler. Fazlaca düşünmek psikolojik durumlarda doğruları bulmaktan ziyade iyice kendindeki yamukları görmene sebebiyet veriyor. Savur gitsin, fazla düşünme.
-
evet kardeşim yanlız deilsin inan aynı düşünceleri bende yaşıyorum ...
nolacak bizim sonumuz..
-
zumsuk bunu yazdı:
Yıllardır düşündüğüm , tv programlarında psikoloklar ile iyice deşilen bir kaç sorum var..
- Mutlu muyum ? Değilim.Dünyada o kadar aç, benden kötü o kadar insan varken ve sağlıklıyken ; iğrenç bir biçimde mutlu değilim.Fakat mutsuzda değilim.
- Hangi konuda iyiyim ? En iyi olduğum konu bilgisayar fakat onda bile yeterli biri değilim.
----
Bu iki konu son günlerde aklımı sık sık kurcalamaya, canımı sıkmaya başladı.Mutsuz değilim ama mutlu değilim.Öte yandan kendime güvenim yok.Kendime güvenim olması için tahminen bir konuda iyi olmam lazım.Fakat iyi olduğum bir konu yok.En iyi olduğum konuda bile iyi değilim.
İnsan olarak çoğumuzda böyledir.Arkadaş çevrem böyle, tanıdığım insanların çoğu böyle.En kötüsü şu kendine güvenim gelmiyor.
Yakışıklı adamın kendine güveni vardr, çünkü yakışıklıdır.Zengin adamın kendine güveni vardır, çünkü zengindir.Mevki sahibi adamın kendine güveni vardır çünkü X şirketininin müdürü falandır.Fakat benim kendime güvenim yok.
İşin kötü kısmı ise, nasıl mutlu olacağımı yada hiç bir özelliğim yokken, nasıl güvenimin yerine geleceğini bilmiyorum.Canımı sıkıyor, hayattan uzaklaştırıyor, insanlardan soğutuyor..
Çok iğrenç bir durumdayım.Psikoloji kitabı okudum, bir sürü psikoloji forumunda yazdım takıldım yok.Güvenim gelmedi, mutlu değilim.Mutsuz değilim...Nasıl bir hayat yaşıyorum :-/ Ciddi anlamda psikolojik yardım almayı düşünüyorum.FAkat bu yardım asla ama asla aa bak kaç insandan iyisin şeklinde olmamalı.İyiyim biliyorum ama bu beni mutlu ve kendine güvenen biri olmam için etken olmuyor.
Kaçınız bu durumda ? Yada bu salakça durumdan nasıl kurtulabilinir ? Sizlerede danışayım, dertleşelim dedim.Üstüne üstük hayatta en çok korktuğum şey aptal bir insan olmaktır.Yine kendi tezime göre insan ilerleyen zamanda neden korkuyorsa başına gelir.
Deliriyorum sanırım...
-----------------------------daha öncede benzer bi konuda söylemiştim, mutlu olmak şikayet etmekle kesinlikle elde edilemeyecek bişeydir.. Depresif-melankolik takılmak gibi bişey, bunun tek iyi yanı vardır, o da kalem tutmaya bişiler yazmaya meraklıysanız kaleminizi güçlendirir, başkadabi b.ka yaramaz.. yanlış anlaşılmasın , derdi tasası hakaten çoktur kalemine sarılmıştır o ayrı..
kendine güven kısmına gelince, usta bi' kere en azından kendini eleştirecek kadar ve kendine yaptığın eleştiriyi bizlerle paylaşıcak kadar bi özgüvenin var, bunu yapamayan kamyon dolusu insan var bu ülkede.. bırak insanlarla bunu paylaşmayı, kendine 2 satır laf söylemeyen-söyleyemeyen-söyletmeyen bi dünya insan var. bu kadar kafanı takma güven mevzusuna, kendine güvenmek için bişeylerde çok iyi olmanda gerekmez, bişeylerde iyi olman sadece o konuda kendine güvenmeni sağlar, bu da genele vurmaz. hangi işe el atarsan at, ne yapar ne ederim yaparım diyosan kendine güven budur.
mutlu olmak istiyorsan mutlu olucaksın bu kadar basit.. birşeyler olsunda beni mutlu etsin,mutlu olayım diye beklersen hep beklersin. ufak şeylerden mutlu olmaya çalış, saçma gelir başta kendini kandırıyormuş gibi gelir belki ama sonra farketmişsin ki hakkaten mutlu olmayı becermişsindir.son cümlemide yine belirttiğim o benzer konudaki gibi yazıyorum.. kapanış diyelim :)
bu kadar yazıyı okuamayacaklar için özetliyim; şükretmeyi bilmek gerek :p -
Yakın zamanda bir olay yaşamış ve bundan etkilenmiş birinin psikolojisi bu.Biri gururunu,egonu,kendine olan saygını çöpe atmış.Olmak istediğin kişi olmadığını sanmaya başlamışsın,kavga et.Hasmın suratını dağıt,kim olduğu önemli değil.O gözlerde korkuyu gör.Yoksa kendini avutacak bir şeyler bulur oyalanır ardından sorun tekrar nükseder.Kısır bir döngüdür.Bu yüzden herşeyi olduğu gibi kabul etme,birisini haşat et.Aradığın savaşcıyı,mücadeleci ruhu orada bulacaksın.Çünkü bu birazda çaresizlik kokuyor.Kabul etmek içe çökertir çünkü affetmek korkakların,şükretmek aptalların erdemidir.
-
knuckle bunu yazdı:
Sen galiba Kıbrıs'tasın hala. Sınavlarını falan ver bi git memleketine. 10 gün 15 gün artık Allah ne verdiyse bi 3-4 ay daha başının ağrımayacağı kadar toparlarsın kafayı, kendine gelirsin. Bu sanrılar düşündükçe büyüyen şeyler. Fazlaca düşünmek psikolojik durumlarda doğruları bulmaktan ziyade iyice kendindeki yamukları görmene sebebiyet veriyor. Savur gitsin, fazla düşünme.
-----------------------------final haftasındayım.birazda onun etkisi olabilir.26 sında memlekete gideceğim.
MaviGozluDev
eyw hocam.Elbette böyle gitmez ama bu gece özellikle bir dibe vuruştu.Dayanamadım.Elbet hereyin çok güzel gittiği günlerde olacak.
Blackjack
Fight club'ı fazlasıyla izlediğim bu günlerde kavgaya isteğimde arttı :D Hoş ondan önce boks kursuna falna gitmek istiyordum.Sanıyorum enerjimide atmam gerek.Bir spor, etkinlik ile yapacağım bunu.Fakat kavgada farklı bir fikir olabilir :)
-
Blackjack bunu yazdı:
Yakın zamanda bir olay yaşamış ve bundan etkilenmiş birinin psikolojisi bu.Biri gururunu,egonu,kendine olan saygını çöpe atmış.Olmak istediğin kişi olmadığını sanmaya başlamışsın,kavga et.Hasmın suratını dağıt,kim olduğu önemli değil.O gözlerde korkuyu gör.Yoksa kendini avutacak bir şeyler bulur oyalanır ardından sorun tekrar nükseder.Kısır bir döngüdür.Bu yüzden herşeyi olduğu gibi kabul etme,birisini haşat et.Aradığın savaşcıyı,mücadeleci ruhu orada bulacaksın.Çünkü bu birazda çaresizlik kokuyor.Kabul etmek içe çökertir çünkü affetmek korkakların,şükretmek aptalların erdemidir.
-----------------------------anaa aptal olduk la :p :p