Bu Delphi De Altın Oran Meselesi Ne Ya
-
arkadaşlar bizim hoca sorup duruyor altın oran , altın oran yapın programınızı diye bilen varmı bu altın oranı yada bana upload edebilecek açıklayıcı bişey lütfen yardım !!!
-
altın vuruş var aşırı dozda uyuşturucuyla tahtalı köye bisinis klas uçuyosun ama ötekini bilmiyom
-
Dan Brownun, Da Vinci Şifresi adlı eserinde ve Leonardo da Vinci bir çok eserinde altın oran bahsedilmiştir-kullanılmıştır
1 1 2 3 5 8 13 21 .. diye devam eden "altın oran" da denen dizi.. "adamın biri her tarafı duvarlarla çevrili bir yere bir çift tavşan koyar, her bir tavşan çifti her ay yeni bir çift tavşan dünyaya getirir ve dünyaya gelen her yeni tavşan bir ay sonra üreyebilir erginliğe gelirse, bir yıl sonra duvarlar içinde kaç tavşan olur?" tipi soruların cevabıdır.. dizideki her ardisik iki eleman arasindaki oran altin orani verir. sayi buyudukce hassasiyet artar.. fibonnacci dizisini recursive olarak hesaplayan bir algoritmanın kullanılması fiasko ile sonuçlanır çünkü (n-1)+(n-2) terimleri aynı şeyin biçok kere hesaplanmasına ve bunun katlanarak artmasına neden olur.. 71inci sayidan itibaren basa kadar olan fibonacci dizi elemanlarinin gausvari toplamlari (n inci siraya kadar gelmis olan dizinin 1 den n e kadarki tum fibonacci dizisinin toplami) dizideki (n+2)inci siradaki sayiya esittir.. 1634'te albert girard tarafından formülize edilmiş, 1753'te robert simson tarafından sayılar büyüdükçe ardışık iki fibonacci sayısı arasında altın oran bulunduğu belirlenmiştir. 19.yy'da edouard lucas papatya tomurcuklarının ortalarındaki sarmalların sayısının ardışık iki fibonacci sayısına eşit olduğunu tespit etmiştir..
u(1) = 0, u(2) = 1 olmak üzere; n > 2, u(n) = u(n-1) + u(n-2) dersek.
u(n) ve u(n+1) aralarında asaldır.
u(n) / u(n+1) = sqrt(5) - 1 / 2 (altın oran)
-
bizde kursta süper fibonnacci 3 lüsünü hesaplayan program yapmıştık ma nasıl olduğunu hatırlamıyorum şimdi 2 li 3 lü 4 lü vb çeşitleride var bildiğim kadarıyla da bu altın oranı sen programının neresinde kullanacan ben onu anlamadım faydalı bişeyse biri anlatsın bizde kullanalım
-
mesela kendi yaptığımız formların arkasına image yani resim koyuyoruz onların önünede Bitbtn Koyuyoruz hocamız Bitbtn lar arasında altın oran istiyor yani herkesin anlıyacağı gibi söliyeyim butonlar arasında altın oran istiyor.
-
varya biz yazıyoruz biz cevaplıyoruz yok mu bilen kimse yaa
-
Hoca sana altın oranın ne olduğunu yazdım.Senin dediğin şu olabilir sanırım butonlar arasındaki uzaklıklar hep aynı olacak,yani dört buton olsun,dördününde aralarında eşit aralık olacak.Bu olabilir mi??? :)))
-
evet ertan sanırım böle bişi
-
Sormadan önce bi araştırsaydın keşke
neyse önemli deil bende araştırmış oldum ayrıntılı
http://tr.wikipedia.org/wiki/Alt%C4%B1n_oran
buradan ulaşabilirsin bilgilere -
sen büyük bir ihtimal resimler arasında altın oran olsun istiyorsun
mesela eline bir dikdörtgen olsun
bir kenarı a diğer kenarı ise b cm olsun
yanılmıyorsan şöyle bir şey vardı
a/b=b/a+b gibi kenarlar arasında böyle bir bağıntı varsa buna altın oran denir.(yanlış hatırlamıyorsam böyle birşeydi)
burada içler dışlar çarpımı yaparsan
ve daha sonrada bunu b ye veya a ya göre çözersen
a=(1+kök5)/2 felan çıkıyordu
.yani bir kenarı (1+kök5)/2 olan bir dikdörtgen altın orana sahiptir.
aslında altın oran meselesi şurdan da gelir
mesela siz bir dörtgensel şekil (göze en güzel görükebilecek olan) seçmeye kalksanız bir kenarı(1+kök5)/2 olan bir dikdörtgeni seçmiş oluyorsunuz
bir de kelebeklerin kanatları arasında altın oran varmış -
altın oran hemen hemen heryerde var. da vinci şefresi kitabında anlatılıyordu çevrende gördüğün hatta kendi vücudumuzda heryerde kısacası biraz araştırın hayretler içinde kalacaksınız.
Toplam Hit: 2724 Toplam Mesaj: 11