Bu Memleket Boşuna Geri Kalmadı Arkadaş.
-
HanDSomE bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Bunu paylaşmak bugüneymiş.
Ben istenilse yapılır diyorum. Ama sorun istenmiyor
Adam dediklerinde haklı. Amma velakin asıl soru şu. Forumarda kahvelerde kafeteryalarda parklarda misafirlikte ülke konuları konuşulup ülkeler kurtarılıyor ama gerçekten nasıl kurtarılacak? Nasıl olacak? Lafla peynir gemisi hareket etmiyor. Ne yapcas? Kafamda deli sorular. Birey olarak harekete kimse geçmiyor. Vatan millet sakarya duygusu eskide kaldı. Ben mümkün olduğunca elektrik, su, kağıt, metal - demir vs bir çok konuda tasarruf oluşturup ülkeme yararlı olmaya çalışıyorum. Amann cok yazdım gene.
Bir sorunu çözmek önce sorunu bulmak ve kabul etmekten geçer.
Sende çok haklısın. Herkes bunu istiyor ama nasıl nerden başlayacağını bilmiyor. Biliyorsa öncü olabilecek durumda değil. Kısır döngü.
Dün babama "baba ben yurtdışına gideyim " dedim. Çayından içti sakince " tamam ama niye? " Dedi. " Ülkenin haline bak, şöyle böyle yaptılar.. " coştum saydım biraz..
Yine çayını içti sakince " ben bu ülke için savaşa katıldım. ( Kendisi gazi) Git oku gez ama ülkeyi haketmeyenlere bırakıp kaçamazsın" dedi.
Kendisi vatanseverdir ama 3 öğün küfrediyor. Sorsan onunda çok bir fikri yoktur çözüm için.
Güzel çözümü olanlar beni bulsun..
Birşey yapamasamda şimdilik. Şuan kendime hayrım yok. Ama destek olurum.
Sen kafandaki deli soruları pm at bendekiler kadar delimi yazayım :))
-
futurist bunu yazdıHanDSomE bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Bunu paylaşmak bugüneymiş.
Ben istenilse yapılır diyorum. Ama sorun istenmiyor
Adam dediklerinde haklı. Amma velakin asıl soru şu. Forumarda kahvelerde kafeteryalarda parklarda misafirlikte ülke konuları konuşulup ülkeler kurtarılıyor ama gerçekten nasıl kurtarılacak? Nasıl olacak? Lafla peynir gemisi hareket etmiyor. Ne yapcas? Kafamda deli sorular. Birey olarak harekete kimse geçmiyor. Vatan millet sakarya duygusu eskide kaldı. Ben mümkün olduğunca elektrik, su, kağıt, metal - demir vs bir çok konuda tasarruf oluşturup ülkeme yararlı olmaya çalışıyorum. Amann cok yazdım gene.
Bir sorunu çözmek önce sorunu bulmak ve kabul etmekten geçer.
Sende çok haklısın. Herkes bunu istiyor ama nasıl nerden başlayacağını bilmiyor. Biliyorsa öncü olabilecek durumda değil. Kısır döngü.
Dün babama "baba ben yurtdışına gideyim " dedim. Çayından içti sakince " tamam ama niye? " Dedi. " Ülkenin haline bak, şöyle böyle yaptılar.. " coştum saydım biraz..
Yine çayını içti sakince " ben bu ülke için savaşa katıldım. ( Kendisi gazi) Git oku gez ama ülkeyi haketmeyenlere bırakıp kaçamazsın" dedi.
Kendisi vatanseverdir ama 3 öğün küfrediyor. Sorsan onunda çok bir fikri yoktur çözüm için.
Güzel çözümü olanlar beni bulsun..
Birşey yapamasamda şimdilik. Şuan kendime hayrım yok. Ama destek olurum.
Sen kafandaki deli soruları pm at bendekiler kadar delimi yazayım :))
Fırsat mı vermiyorlar yoksa tembellik dna da mı var ne. Sinemaların krali sayın üstad recep ivediğin dediği gibi "çalışmak benim dnamda yok kodum bozuk" mu herkeste. Konudan bağımsız tesla, elonmusk, facebook datacenter, google yapıları, elektrik nasıl üretilir. Daha çok oksijen üreten bitkiler ( en azından benden çıkan karbondioksit gazın karşılığında oksijen üretmeye katkı sağlayayım) yani bi gayretim var ama okuduğumla kalıyorum. Yapabildiklerimi yapıyorum. Herkes balkonuna tükettiği gaz ve tükkettiği gaz kadar bir bitki koysa. Yere daha az çöp atsa. Yapılabilcek şeyler mevcut. elektrik tasarrufu yapılıp dışarıya bağımlılık azalsa. Artan para teknolojiye gitse dicemde teknolojiyemi gider yoksa 25 milyar dolar suriyeliye mi gider onuda bilemiyom. Çok konu varya ya. Konussak sabahlarız.
-
biz ne olduğumuzu unuttuk. unutturuldu. yozlaştırıldık. Bence de meselenin kökeni maneviyat. burada sadece din veya inanç sisteminden bahsetmiyorum. Gururumuz, kişisel prensiplerimiz, bizi ayakta tutan şeyler hiç edildi. Bunların olmaması marifet gibi gösterildi. Rüşvet almayan aptal oldu. Haram yemeyen çalmayan salak oldu.
alnının teriyle çalışan kazanan fakir kaldı hor görüldü. para için veya makam için herşeyimizi sattık. bu yüzden bizden bu saatten sonra bir bok olmaz. isterse marsa koloni kuralım yine olmaz.
önce maneviyat düzelecek sonra gerisi zaten gelir.
-
Yavaş yavaş bişeyler yapmaya başladı bu ülke, önce lojistik gelişti güzel yollar otobanlar, yeni limanlar eklendi ve ekleniyor, helikopter, iha, otomobil, uzaya kendi uydumuzu gönderdik, devasa havalimanı yolda, ki bittiğinde hava kara ve deniz yollarının kesişimi ve devasa boyutlardaki nakliyelere elverişli olan bi merkez olmaya doğru adım adım ilerliyoruz.
tabi tüm bunların başında erdoğan ve çalışma arkadaşları, ülkemizin kötülüğünü istediği için şimdi bütün dünya bu diktatör(!)e karşı, avrupada referandumda hayır verin diye TÜRKÇE gazete manşetleri, yine TÜRKÇE tv yayınları vs yapılmaya başlandı. Ki bu güne kadar mümkünaatı yoktu.
(ırçlılık öyle ki demokrasi ülkesi almanyada doğan türk çocukları lise diye engelli okullarına zorla gönderilip taş gibi sağlam zeki bu çocukları zeka geriliği yaşayan çocuklarla yanyana eğitip lise devrinde hala 25x94 işleminin sonucu nedir diye sorabiliyorlar. Yani bırakın ülke olarak gelişmeyi, bireysel eğitim alabilme hakkımıza dahi göz dikmiş durumdalar!)
bu ırkçı herifler baştan beri bizi çok sevip hep yanımızda oldukları için karşılar işte. Neyse fazla söze hacet yok, o dış mihraklar malesef gerçekler ve harıl harıl çalışma içerisindeler şuan.
Dipnot, tabi bu ırkçılık günümüzede tam anlamıyla ırk ırkçılığı değil, din ırkçılığı olarak yürümekte.
bkz kktc tanınmıyor güney kıbrıs avrupa birliğinde, bkz yunanistan kıçını silemiyor ab yardım peşinde, bizim bi çok ab ülkesine kıyasla daha yaşanabilir ülkemizi yıllarca oyaladılar halen daha şartları bitmiş değil..
neyse, uyanalım, dünyayı insannlığı biz halk kurtaracağız başkası değil.. Doğru adımlara destek vermek bizim yükümlülüğümüz
-
noname bunu yazdı
Yavaş yavaş bişeyler yapmaya başladı bu ülke, önce lojistik gelişti güzel yollar otobanlar, yeni limanlar eklendi ve ekleniyor, helikopter, iha, otomobil, uzaya kendi uydumuzu gönderdik, devasa havalimanı yolda, ki bittiğinde hava kara ve deniz yollarının kesişimi ve devasa boyutlardaki nakliyelere elverişli olan bi merkez olmaya doğru adım adım ilerliyoruz.
bu ülke yavaş bişey yapmadı, 15 senede ülke bu hale gelmedi. son 15 yılda "muasır medeniyet" in nasıl geliştiğine, nerelere yöneldiğine bak, bizim nelerle boşa uğraştığımızı daha iyi anlarsın. ideolojik olarak bu yönetimin eski yönetimlerden bir farkı yok. bu ülkeyi 60 yıldır sağ iktidarlar yönetiyor, değişen bi' şey yok. https://tr.wikipedia.org/wiki/Türkiye_hükûmetleri_listesi
tabi tüm bunların başında erdoğan ve çalışma arkadaşları, ülkemizin kötülüğünü istediği için şimdi bütün dünya bu diktatör(!)e karşı, avrupada referandumda hayır verin diye TÜRKÇE gazete manşetleri, yine TÜRKÇE tv yayınları vs yapılmaya başlandı. Ki bu güne kadar mümkünaatı yoktu.
erdoğan niye ülkenin kötülüğünü istesin. o sadece tipik bir sağcı lider. avrupa'nın iki yüzlülüğü konusunda katılıyorum yoksa 15 senedir ne diye bu kadar akp yi şımarttılar anlamış değilim. kaç senedir bas bas bağırıyoruz, adamlar akp nin anti demokratik çalışmalarda bulunan bir oluşum olduğunun ancak farkına varabildiler.
(ırçlılık öyle ki demokrasi ülkesi almanyada doğan türk çocukları lise diye engelli okullarına zorla gönderilip taş gibi sağlam zeki bu çocukları zeka geriliği yaşayan çocuklarla yanyana eğitip lise devrinde hala 25x94 işleminin sonucu nedir diye sorabiliyorlar. Yani bırakın ülke olarak gelişmeyi, bireysel eğitim alabilme hakkımıza dahi göz dikmiş durumdalar!)
sen onu avrupada yaşayıp evet diyenlere sor. yok öyle bi olay. varsa da münferit.
bu ırkçı herifler baştan beri bizi çok sevip hep yanımızda oldukları için karşılar işte. Neyse fazla söze hacet yok, o dış mihraklar malesef gerçekler ve harıl harıl çalışma içerisindeler şuan.
gerçeklerden kopan bireyler zamanla paranoyaklaşır, kendilerine düşman yaratırlar. bu psikolojiyi ülkelere de yansıtabiliriz.
Dipnot, tabi bu ırkçılık günümüzede tam anlamıyla ırk ırkçılığı değil, din ırkçılığı olarak yürümekte.
siyasal islama, islamcılığa bu ülkenin insanları da karşı. kafa bulandırmaya gerek yok.
bkz kktc tanınmıyor güney kıbrıs avrupa birliğinde, bkz yunanistan kıçını silemiyor ab yardım peşinde, bizim bi çok ab ülkesine kıyasla daha yaşanabilir ülkemizi yıllarca oyaladılar halen daha şartları bitmiş değil..
oyalanma kardeşim. 15 yıldır ben mi oyanlandım AB kuyruğunda. sonra büyük ülke güçlü ülke.. kendinizle çelişiyorsunuz. döne döne bi hal olduk son 15 yılda, ne büyük ne göz bağlayıcı bir sevgiymiş ki hala görmemeye devam ediyor, üstüne bir de uyan diyorsunuz. asıl sen uyan.
neyse, uyanalım, dünyayı insannlığı biz halk kurtaracağız başkası değil.. Doğru adımlara destek vermek bizim yükümlülüğümüz
hayırlısı olsun.
cevaplarım yukarıda. böyle dönüyoruz:
ek: bu kafayla bizden bi' "şey" olmaz. bu kafa ne kafası?
bu memleket tabi ki boşuna geri kalmadı. geri bırakıldı ve bırakılmaya da devam ediliyor.
RockZs tarafından 28/Mar/17 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
eee yani?
ne yapalım, evet mi vermeliyiz şimdi buradan o sonuç mu çıkıyor ?
bu yazının geri kalmayla ne alakası var onu anlamadım sağcıyla solcuyla ne alakası var onuda hiç anlamadım konuya ilk paragrafa kendi alakasız yorumlarını ve konuya alakasız başlığı katmasan gerçekten okunabilecek bir yazıymış
"bu bağlamda ülkenin gündemine daha 60lı yıllarda giren ve çok hızlı ilerleyen yerli füze projesi kirkor divarcı'nın işten el etek çekmesiyle öksüz kalmıştır." eeee yine soruyorum ne alaka yazdıklarınlabilimden ülkeye çalışmaktan bahseden adamların kafası led ışıklı ekmek dolabına tübitakta onay vermekten başka bir şey değil
böylemi geliştireceğiz ülkeyi ???
AKP ve yalamaları başımızdan giderse işte o zaman bu ülkede gerçekten bir şeyler değişecek bu mal akp zihniyeti değişirse ülke gerçekten muassır medeniyetler seviyesine çıkacak
CHP veya onun gibi Atatürkçü sol bir partinin başa gelmesi taraftayım nitekim ancak o zaman bu ülke gelişir ve bağımsız bir şekilde büyür
kendi arabamızıda yaparız
-
İlk paragraf çok anlamlı. Herkes bu kafada olsa çok çok ileride oluruz. İkili kavgalarıbırakıp ülkem, vatanım için ben daha iyi ne yapabilirim dediimiz zaman gelişmeye başlıyoruz demektir.
-
Ülke gemi misali batmış su alıyor siz bardakla güverte de ki suyu boşaltma derdindesiniz :)
Bu ülkeden bu saatten sonra açıkçası pek bir şey beklememek gerek ben açıkçası referandum sonucu hayır değil de evet çıkarsa bu ülkeye dair iğne ucu kadar ümidim varsa onuda yitirmiş olacağım.
senin demokrasin jejimin değerlerin hukukun elden gidiyor vatan elden gidiyor adamların kafa hala yolla köprüyle örnekler vermede bu kafayla bizden bir cacık olmaz kurtarır sizi o 2342342343. köprü ve yollar ağzınıza çalınan balla devam edin
size vermekle zorunlu oldukları hizmetleri lütufmuş gibi üstüne üstlük parar karşılığı veriyor üstelik kendileride değil elaleme yaptırıyor bizde kalkıp seviniyoruz yazık
bu süre zarfında son hukuk ve kalan azıcık demokrasi ve insan hakları kırıntılarıyla yaşayabildiğiniz kadar yaşamaya bakın
bu ülkeye çocuk filan getirip de kendinize geberdikten sonra bile evlatlarınız tarafından sövdürmeyin derim filistin suriye ve ırakta bir farkımız kalmayacak ışid sizi kesene kadar Hayırlı günler hepinize -
bunu izlemenizde fayda var
https://www.youtube.com/watch?v=ZPKHIA-EBk8
adam neden gelişemediğimizi neden eksik kaldığımızı her fırsatta dile getiriyor
-
isbara bunu yazdı
eee yani?
ne yapalım, evet mi vermeliyiz şimdi buradan o sonuç mu çıkıyor ?
bu yazının geri kalmayla ne alakası var onu anlamadım sağcıyla solcuyla ne alakası var onuda hiç anlamadım konuya ilk paragrafa kendi alakasız yorumlarını ve konuya alakasız başlığı katmasan gerçekten okunabilecek bir yazıymış
"bu bağlamda ülkenin gündemine daha 60lı yıllarda giren ve çok hızlı ilerleyen yerli füze projesi kirkor divarcı'nın işten el etek çekmesiyle öksüz kalmıştır." eeee yine soruyorum ne alaka yazdıklarınlabilimden ülkeye çalışmaktan bahseden adamların kafası led ışıklı ekmek dolabına tübitakta onay vermekten başka bir şey değil
O ilk paragrafta yazdıklarım senin gibi bağnaz insanları anlatıyordu. Ben burada millet olarak geri kaldığımızdan dert yanıyorum, geçmişte yapılan her hamlenin bir şekilde engellendiği söylüyorum. Batı ülkeleri fen ve teknolojide gelişirken, bizim sağ-sol vb. gibi konularla birbirimize düşürüldüğümüzden bahsediyorum sen kalkmış evet mi verelim diyorsun. Beynin o kadar daralmış bakış açın o kadar küçülmüş ki ne yazıkki tepkin tamamen güdük kalmış. Senin adına üzüldüğümü söyleyebilirim :-(
Postları okuyorumda daha da üzülüyorum. Siyaset sokmadan sen ben olayına dönmeden iki cümle bile kuramıyoruz.