C# Asp.Net Listbox
-
Web sayfasında listbox'dan seçilen veriyi butona bastıgımda hemen yanındaki label'a yazdırmam gerekiyor fakat yapamadım neden olabilir ?
Listbox :
<asp:ListBox ID="ListBox1" runat="server" AutoPostBack="True" Height="219px" Width="194px"></asp:ListBox>
Label :
<asp:Label ID="Label1" runat="server" Text="Label"></asp:Label>
Buton:
<asp:Button ID="btnEkle" runat="server" Text="Ekle" OnClick="btnEkle_Click" />
Buton Kodu :
Label1.Text = ListBox1.SelectedItem.Text;
-
kodu debug ederek bir bak istersen SelectedItem null mu geliyor? null gelmiyorsa Text ve Value'yi kontrol et.
-
null geliyor hepsini denedim ama hepsinde aynı null
hazır site tarzı bişi bulsam ordan bakıcamda onuda bulamadım
-
bu yazdıklarına ek olarak page load a aşağıdakini ekle çalışıyor sorun yok..
protectedvoidPage_Load(objectsender,EventArgse)
{
ListBox1.Items.Add("test1");
ListBox1.Items.Add("test2");
ListBox1.Items.Add("test3");
ListBox1.Items.Add("test4");
}
-
neden problem olsun anlamadım.. çoklu seçimin aktif olduğunu düşünerek aşağıdaki kodu bi dene
int sayi = listBox1.SelectedItems.Count; for (int i = 0; i < sayi; i++) { ListItem li = (ListItem)listBox1.SelectedItems[i]; MessageBox.Show(li.Text); // webform olduğu için bunu başka bir listeye yazdırabilirsin de.. }unbalanced tarafından 26/Eki/12 01:10 tarihinde düzenlenmiştir -
rappermcs bunu yazdı
bu yazdıklarına ek olarak page load a aşağıdakini ekle çalışıyor sorun yok..
protectedvoidPage_Load(objectsender,EventArgse)
{
ListBox1.Items.Add("test1");
ListBox1.Items.Add("test2");
ListBox1.Items.Add("test3");
ListBox1.Items.Add("test4");
}
Listbox'a veriler zaten sql'den geliyor ama label'a alamıyorum aynı kodları masaüstü uygulaması olarak c# da denediğimde çalışıyor fakat asp.net'te olmuyor null geliyor.
-
Şimdi Farkettiğim bişi oldu ben listbox'ın verilerini sql'den çekiyordum sql'in kodlarını silip kendim 2-3 tane veri ekledim listbox'a bu şekilde label'a yazdırabiliyorum sql'den geldiği zaman yazmıyor sorun ne olabilr ?
caglaray tarafından 26/Eki/12 01:35 tarihinde düzenlenmiştir -
-
-
hocam o halde valuemember ve displaymember a bakman gerekecek eğer listbox unu bir datasource kaynağına bağladıysan..
özelden teamviewer id pass verirsen bakarım
-
hocam sql bağlantı cümleciğine bir break point koy ve takip et ne oluyor ne olmuyor. bu şekilde yakalayabilirsin..
rappermcs tarafından 26/Eki/12 18:56 tarihinde düzenlenmiştir -
autopost back'i true yapmazsan istediğin kadar kod yaz