Çelik Yelek Hak.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Çok değerli Tbt,

Malumunuz üzere iki senedir İstanbul'da yaşamımı sürdürüyorum. İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşamak aynı zamanda güvenlik açısından da risk unsurları barındırıyor. Bazen eve geç giriyor olmam, ıssız yerlerden geçmem gerekebiliyor. Malum dövüş tekniklerini de bilmiyorum. 

Bir tinercinin bıçak çekme ihtimali yada geçerken aniden karın bölgesine bıçak yada yumruk sallama ihtimaline göre buraları koruyacak celik yelek almak istiyorum. 

İstediğim özellikler ise özellikle tişörtün altına giyebileceğim yada kot mont şeklinde olan türlerinden arıyorum. Yaz mevsimini de göz önüne alırsak fazla terletmeyen, yikanabilen özellikleri de olursa iyi olacak. Fiyat kısmı ise maksimum 500 tl civarı düşünüyorum. 

Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

usta günlük o ağırlığı kaldırabilecekmisin geliş gidişlerde :)

şahsen ben giyemem o ağırlığı :)

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

hocam çelik yelekler kevlardan yapılır , daha alt kaliteler farklı malzemelerden. hafif malzemeler olsa da en hafifleri 1-2 kiloluk olur genelde. ve yumruku hissedersin çelik değildir. bıçak geçirmeyebilir fakat üstünde 1-2 kg lık bir şey ile dolaşmak zorundasın. ve bu en hafiftir bu 2-3-4-5 kata kadar çıkabilir

KizilS tarafından 25/May/15 20:37 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Ağırlık önemli değil. Tabi 5 kg celik yelekde alınmaz. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Kevlar denilen şey aslında özel kumaş. Mermiyi dokuları arasında geçerken yavaşlatıp durduruyor. Kevlar üstünüzdeyken mermi yerseniz %80 kaburganız kırılır. Fakat ölmekten kurtulursunuz. 

http://www.youtube.com/watch?v=CDfehw6LIR0

Çelik yelek denileni ise normal yeleğin üstüne dikilmiş özel ceplere bildiğimiz çelik levha koyuyorlar. Onuda taşımak vücut ister.

mkyb tarafından 25/May/15 20:41 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Gazeteden koruma yelek yapabilirsin kendine 

küfrederiz villalara kulübeden
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo
    ersn bunu yazdı

Gazeteden koruma yelek yapabilirsin kendine 

ciddi misin hocam? anlatır mısın 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Çelik diyorlar da çelik olmuyor sıkıştırılmış sert plastik gibi bir şey oluyor onlar bilardo topu mantığı  

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

hocam çelik yelek seni korumaz adamlar bacaktan saplıyorlar en iyi yanında sende silah bulunsun bu kadar ciddiye aliyorsan hatta git ruhsat almaya felan bak

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

hocam ayağına alacağın basit bi bıçak yarasıylada 5-10dk ölürsün . insan lar filmlerdeki kadar dayanıklı değil . 

:( sanki biraz paranoyakça bi düşünce seninki . çelik yelek yerine biber gazı . gibi bişey daha iyi olacak tır. 

ne bilim polis çevirse üst araması yapsa bu ne mq der derdini anlatamazzsın yeminle. 

baya pahalı ekipmanlar yelekler.

http://www.askermekani.com/celik-yeleklervebalistik-urunler-pmk544?rnd=1&syf=3

Minimalist Değilim Tembelim
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

çok pahalılar

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
Toplam Hit: 4401 Toplam Mesaj: 35