Çelik Yelek Hak.
-
Çok değerli Tbt,
Malumunuz üzere iki senedir İstanbul'da yaşamımı sürdürüyorum. İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşamak aynı zamanda güvenlik açısından da risk unsurları barındırıyor. Bazen eve geç giriyor olmam, ıssız yerlerden geçmem gerekebiliyor. Malum dövüş tekniklerini de bilmiyorum.
Bir tinercinin bıçak çekme ihtimali yada geçerken aniden karın bölgesine bıçak yada yumruk sallama ihtimaline göre buraları koruyacak celik yelek almak istiyorum.
İstediğim özellikler ise özellikle tişörtün altına giyebileceğim yada kot mont şeklinde olan türlerinden arıyorum. Yaz mevsimini de göz önüne alırsak fazla terletmeyen, yikanabilen özellikleri de olursa iyi olacak. Fiyat kısmı ise maksimum 500 tl civarı düşünüyorum.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
-
usta günlük o ağırlığı kaldırabilecekmisin geliş gidişlerde :)
şahsen ben giyemem o ağırlığı :)
-
hocam çelik yelekler kevlardan yapılır , daha alt kaliteler farklı malzemelerden. hafif malzemeler olsa da en hafifleri 1-2 kiloluk olur genelde. ve yumruku hissedersin çelik değildir. bıçak geçirmeyebilir fakat üstünde 1-2 kg lık bir şey ile dolaşmak zorundasın. ve bu en hafiftir bu 2-3-4-5 kata kadar çıkabilir
KizilS tarafından 25/May/15 20:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Ağırlık önemli değil. Tabi 5 kg celik yelekde alınmaz.
-
Kevlar denilen şey aslında özel kumaş. Mermiyi dokuları arasında geçerken yavaşlatıp durduruyor. Kevlar üstünüzdeyken mermi yerseniz %80 kaburganız kırılır. Fakat ölmekten kurtulursunuz.
http://www.youtube.com/watch?v=CDfehw6LIR0
Çelik yelek denileni ise normal yeleğin üstüne dikilmiş özel ceplere bildiğimiz çelik levha koyuyorlar. Onuda taşımak vücut ister.
mkyb tarafından 25/May/15 20:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Gazeteden koruma yelek yapabilirsin kendine
-
ersn bunu yazdı
Gazeteden koruma yelek yapabilirsin kendine
ciddi misin hocam? anlatır mısın
-
Çelik diyorlar da çelik olmuyor sıkıştırılmış sert plastik gibi bir şey oluyor onlar bilardo topu mantığı
-
hocam çelik yelek seni korumaz adamlar bacaktan saplıyorlar en iyi yanında sende silah bulunsun bu kadar ciddiye aliyorsan hatta git ruhsat almaya felan bak
-
hocam ayağına alacağın basit bi bıçak yarasıylada 5-10dk ölürsün . insan lar filmlerdeki kadar dayanıklı değil .
:( sanki biraz paranoyakça bi düşünce seninki . çelik yelek yerine biber gazı . gibi bişey daha iyi olacak tır.
ne bilim polis çevirse üst araması yapsa bu ne mq der derdini anlatamazzsın yeminle.
baya pahalı ekipmanlar yelekler.
http://www.askermekani.com/celik-yeleklervebalistik-urunler-pmk544?rnd=1&syf=3
-
çok pahalılar