Coder Olmak??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

ShyRain bunu yazdı:
    -----------------------------

trampfd bunu yazdı:

O kadar uçtuktan sonra msdn de ki dll leri kullanmazsın en başta, coder olmak en basitinden kod yazabilen herkese denir, uçmak göreceli kavram.

C# ile zaten ne kadar uçabilirsin ki, forms da yaptığın basit işlemlerden ötesi değil c# olayı. Okunması anlanması basit bir syntaxi var, açıklama yapmadıkları kodlara açıklamak için gerek duymuyorlardır.

Yeri gelmişken, "kitap da okuyarak coder olunmaz."

Ben uçtum diyebilmek için daha düşük seviyeli bir dil kullanman gerekir, c++ mesela. oturur donanımların için driver yazarsın, native oyunlar yazarsın, ki uçmak bu noktada başlar.

"Uçmak" ile ilgili daha fazla detay verirsen ona göre birşeyler söyleyebilirim.

1) microsoftun sağladığı dll lerin %99 undan daha verimlisini yazamayacağına garanti veririm yani çok prof. olsanda emin ol kullanırsın microsoft dll'lerini..
    2) C# ile istediğin kadar uçabilirisin sen C#'a formdan başka bişey yok diyorsan ben sana Vim'de C# kodu yazıp komut satırında derliyorum herşeyim siyah ekranda
    C# çok güçlü bir dil demek isterim...

3) Uçmak diyince şunu demek istedim aslında basit iki satırlık program yazmak yerine daha kasıntı programalar yazmak..
    Aklına gelen her kasıntı programı yazmak olabilir bu mesela C# ile yapay zekalı bir işletim sistemi :)) (!)
    C# ile yazılmaz oyun deme XNA studio ya bak derim
    C# ile driver yazılmak deme win phone7 dll leri derim
    C# ile şunu yapamazsın diye bişey yok :)

Hocam şu kalın işaretlediğim yeri yazdıktan sonra seni burda topa tutsalar yeri yani o derece..

Merak ediyorum yazdığın işletim sistemini çalıştıracak .net framework'ü bir işletim sistemi üzerine kurman gerektiğinin farkında mısın?

Yoksa ben iyice uçtum, c#'ın assembler'ını yorumlayacak bi işlemci tasarlıcam falan diye mi düşünüyosun?

Eğer hayatında C# dışında başka bir dil kullanmadıysan, C++ ve C ile karşılaştığında duvara çarpmış gibi olursun.. Bildiklerini gözünde fazla büyütme, çok daha derinleri var...

Drag & Drop programcılığı da bi yere kadar..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:

ShyRain bunu yazdı:

trampfd bunu yazdı:

O kadar uçtuktan sonra msdn de ki dll leri kullanmazsın en başta, coder olmak en basitinden kod yazabilen herkese denir, uçmak göreceli kavram.

C# ile zaten ne kadar uçabilirsin ki, forms da yaptığın basit işlemlerden ötesi değil c# olayı. Okunması anlanması basit bir syntaxi var, açıklama yapmadıkları kodlara açıklamak için gerek duymuyorlardır.

Yeri gelmişken, "kitap da okuyarak coder olunmaz."

Ben uçtum diyebilmek için daha düşük seviyeli bir dil kullanman gerekir, c++ mesela. oturur donanımların için driver yazarsın, native oyunlar yazarsın, ki uçmak bu noktada başlar.

"Uçmak" ile ilgili daha fazla detay verirsen ona göre birşeyler söyleyebilirim.

1) microsoftun sağladığı dll lerin %99 undan daha verimlisini yazamayacağına garanti veririm yani çok prof. olsanda emin ol kullanırsın microsoft dll'lerini..
    2) C# ile istediğin kadar uçabilirisin sen C#'a formdan başka bişey yok diyorsan ben sana Vim'de C# kodu yazıp komut satırında derliyorum herşeyim siyah ekranda
    C# çok güçlü bir dil demek isterim...

3) Uçmak diyince şunu demek istedim aslında basit iki satırlık program yazmak yerine daha kasıntı programalar yazmak..
    Aklına gelen her kasıntı programı yazmak olabilir bu mesela C# ile yapay zekalı bir işletim sistemi :)) (!)
    C# ile yazılmaz oyun deme XNA studio ya bak derim
    C# ile driver yazılmak deme win phone7 dll leri derim
    C# ile şunu yapamazsın diye bişey yok :)

Hocam şu kalın işaretlediğim yeri yazdıktan sonra seni burda topa tutsalar yeri yani o derece..

Merak ediyorum yazdığın işletim sistemini çalıştıracak .net framework'ü bir işletim sistemi üzerine kurman gerektiğinin farkında mısın?

Yoksa ben iyice uçtum, c#'ın assembler'ını yorumlayacak bi işlemci tasarlıcam falan diye mi düşünüyosun?

Eğer hayatında C# dışında başka bir dil kullanmadıysan, C++ ve C ile karşılaştığında duvara çarpmış gibi olursun.. Bildiklerini gözünde fazla büyütme, çok daha derinleri var...

Drag & Drop programcılığı da bi yere kadar..

Ben Senin Kalın işaretlediğin yeri gördüm de sen o Cümlenin sonundaki (!) işaretini gördünmü
    Bilmiyorsan söyleyim "dalga geçiyorum" anlamı taşır o işaret.
    Hey Allah'Im "C++ ve C ile karşılaştığında duvara çarpmış gibi olursun" yazmış birde
    Abartmayın arkadaşım ben senin yaşın kadar programalama dili bilmemin yanında
    belirli bir statüm var Bilgisayar mühendisi olmamı geçtim geliştiriciyim aynı zamanda neyse...

Sadece biraz bişey bilen arkadaşlara tavsiye farklı bakış açısı çıkarmı merak ettiğim için sordum
    amma saçma sapan yanıtlar geliyor ya.

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

ShyRain bunu yazdı:

Sadece biraz bişey bilen arkadaşlara tavsiye farklı bakış açısı çıkarmı merak ettiğim için sordum

Demekki doğru düzgün soru sormasını bilmiyorsun millete kızma.

Ehl-i Byte
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

coder olmak sayısal zeka, birazda özel bir yetenek gerektirdiğini düşünüyorum...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

sadece biraz merak.. gerisi kendiliginden gelir..

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

CEO bunu yazdı:

coder olmak sayısal zeka, birazda özel bir yetenek gerektirdiğini düşünüyorum...

aynen katılıyorum. bi tane programlama dilini öğrendikten sonra her hangi dilide rahatça kullanıyorsan o senin dediğin kavrama gelmiş sayılırsın.

misal: visual basic biliyorsun php dede web sitesi hazırlarken zorlanmazsın.

birde;

bi arkadaş demiş yumurta dayanmalı diye. çok haklı o yumurta dayandığında sağlam bi çözüm buluyorsan; yani  yarın işi teslim etmen gerek hala bişeyi çözememişsin. gece bi anda bi şimşek çakıp çözdüğünde olay bitmiştir.

yani öyle çok bi dilde uzmanlaşmak değil olay.

bknz ben :D coder acan ...

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cugur
    cugur's avatar
    Erkek
    ShyRain bunu yazdı:

trampfd bunu yazdı:

Büyük bi ihtimalle hayalini kurduğun sertifikaların sahibi biri olarak söyledim bunları, sıradan bir lamer değilim.

:))))

Teşekkür ederim önerileriniz için.

:)))))))

hocam işi sertifika almaya kdr goturmeye gerek yok ... hayalini kurmak ve başarmak yeterli... bi kızla birlikte olmak için illa evlilik sertifikasına gerek yok :)))

Güzelsin ama daha güzellerini gördüm.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShyRain
    ShyRain's avatar
    Erkek

trampfd bunu yazdı:

ShyRain bunu yazdı:

Demekki doğru düzgün soru sormasını bilmiyorsun millete kızma.

Olayı Tartışma boyutuna taşımadan şöyle noktalayım;

Mevlana Celaleddin-i Rûmî “Sen ne söylersen söyle, söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.” der.

Ben mi soru soramıyorum yoksa.....

Computer Engineer/SyStem Analyst/ Coder ShyRain
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

C# ı çok büyütmüşsün hocam. Bana sakın c# la oyun yazılır zart zurt deme lütfen. crysis c# ile yazılmış olsaydı 15 yıl sonraki donanımla crysis i oynamamız anca mümkün olurdu. C# ile C++ ı bence karşılaştırma, kendi kendini küçük düşürürsün.

C# güçlü bir nesneye dayalı programlama dili ancak programlama dilini dil yapan bazı etkenlerden yoksun. Ancak sen burada coder olmaktan bahsetmişsin konuyu c# güçlü mü güçsüzmü konusuna çekmiyim. Coder olmak için en az 1 dilde uzman olmak gerekir. OOP bilmek gerekir. Kodlama tekniklerini iyi bilmek gerekir. Kodlama yaptığı sistemlerin API lerini iyi bilmesi gerekir. Veri Yapılarını ve Algoritmaları iyi bilmesi gerekir. Az kodla çok iş yapması gerekir. Başka birşeye gerek yok.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

adamın demek istediği şey galiba şu; c# dili örnek gibi, mesela C diliyle oturup bi işletim sistemi yazıcam eşi benzeri olmucak, elimde kaynak olmayacak, sıfırdan nasıl yapıcam gibisinden. yani nasıl kendim bişeyler üretebilirim gibi bir şey demek istiyor olmalı. ben böyle anladım :)

=)
Toplam Hit: 6138 Toplam Mesaj: 28