Crowdstrike Vakası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

Merhabalar, crowdstrike sorununu araba sürdüğüm için çok geç öğrendim, mevzunun ne olduğuna bakmak için buraya geldim. Konu olmadığını görünce üzüldüm, bilen birileri aydınlatırsa benim gibileri sevinirim

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

Lanet gelsin yahu.

anca gidersin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelayvaz
    Kelayvaz's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=jd4XV9w4nUA

Crowdstrike MSnin güvenliğini sağlıyormuş sağlayayım derken ufak bir güncelleme hatası yapmış ve bankalar havaalanları ve güncellemeyi alan şirketler mavi ekran alarak bütün işler aksama olmuş.

Ben şahsen telefon tablet ve bilgisayarda asla güncelleme yapmam. Şuana kadar bir halt olmadı. Şirketlerde güncellemeyi açık bırakmak ayrı bir enayilik.

Güncelleme gelir 10 gün beklersin bir ses yoksa güncelle amk.

下面的注释包含自解压脚本命令 | Suskunluk yasasi..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Yolbulucu

Teknoloji konusunda tam bir NEWS rss feed gibiydi, ama banlandı güncelden bilgi alamıyoz

Kurtlar tasma takmaz....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    UCANTENEKE bunu yazdı

Merhabalar, crowdstrike sorununu araba sürdüğüm için çok geç öğrendim, mevzunun ne olduğuna bakmak için buraya geldim. Konu olmadığını görünce üzüldüm, bilen birileri aydınlatırsa benim gibileri sevinirim

Windows sunucular ve pc ler Crowdstrike antivirus yazilimi yüklü olanlar, windows guncellemesi ile cakisinca mavi ekran vermeye basladi.

Cözümü kolaydi aslinda c:\windows\system32\drivers\crowdstrike icinde C-00000291*.sys dosyasini silince duzeliyor.

Ama sanal veya onprime binlerce sunucun, onbinlerce bilgisayarin olunca ve bu mavi ekrani acilista verince bunlari elle tek tek silmek imkansiza yakindi.

Az sunucusu olanlar bir sekilde kurtardi da, binlerce hatta milyonlarca olanlar icin cok kötü oldu.

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BEDB1N
    BEDB1N's avatar
    Erkek

dün 13-14 saaat falan bu işle uğraştık. bu süre boyunca min 750'den fazla sunucuya müdahele ettik. bir yerden sonra liste tabiki düzgün olmadı son sayı kaç bilmiyoruz ama tahminince 1000 olmuştur. :)

crowdstrike'daki güncelleme için çalışma yapan ekip sözde kendi sunucuların deneyip problem yok diyince global göndermişler. 

bazı mavi ekran veren sunucularda hiçbir işlem sağlamadan hard reset attığımız hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam etti.  Ancak oluşan minidump ve memory içinde crowdstrike ben mavi ekran verdirdim diye bağırıyordu :) Zaten sorunun Crowdstrike olduğunu o zaman olduğunu anladık.

crowdstrike çözüm yolu sunmadan önce patlayan sunucularda registry içerisinden başlangıçta çalışan crowdstrike servislerinin başlangıcını disable çekince sunucular açılmıştı. Diğer yöntem ise Crowdstrike dizinin ismini değiştirilmesi idi ancak bu biraz daha problem oluşturacak yöntem gibi gözüktüğü için pas geçtik.

Crowdstrike yöntemi zaman kazandırdı.

diğer yandan crowdstrike piyasadaki en iyi ürünlerden biridir. bu olay onlara ne getirir bilmemde zamanla unutulur. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    LaNCeLoT bunu yazdı

Yolbulucu

Teknoloji konusunda tam bir NEWS rss feed gibiydi, ama banlandı güncelden bilgi alamıyoz

asdfas nalaka la

neyse mevzuyu açıklayayım : 

yemenliler tel avive kadar dronları soktu. sonra gökten gavurların leaflet dediği kapıya bırakılan kebapçı menüsü gibi olan kağıtlar bıraktılar.

"tel avivi terkedin burayı savaş alanı yapıcaz" dediler.

aynı gün bu crowdstrike dalgası oldu. bütün uçuşlar durdu ve insanlar tel avivi terkedemedi

ya amk yahudisi nası yapmışsa google da bile bulamıyorum :D tiktokta bölgeden insanların videoları var.

1-2 tane amerikalı var takip ettiğim, birinin kardeşi gazada,  1-2 tane israilde yaşayan amerikalı var. tiktokta tekrar denk gelirsem görsel atarım.

tel aviv de şehirden ziyade askeri üs dolu bi yermiş, bu üslerin etrafında şehirleri kurmuş adamlar. şehir ve içinde kışla var gibi değil de "kışlanın etrafında evler var" tarzı bi yermiş

tiktok ta olmasa yavudinin oyununu öğrenemicez.

zaten beni dün forumdan banlayan da bu yavudi lobisi. underzeroyu maşa etmişler kendilerine. under da farkında değil

tam forumda devrim falan konuşuyoduk bi anda zalimadam vs mikrobit mevzusu geldi. bunun suni gündem olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok zaten

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı

Yolbulucu

asdfas nalaka la

neyse mevzuyu açıklayayım : 

yemenliler tel avive kadar dronları soktu. sonra gökten gavurların leaflet dediği kapıya bırakılan kebapçı menüsü gibi olan kağıtlar bıraktılar.

"tel avivi terkedin burayı savaş alanı yapıcaz" dediler.

aynı gün bu crowdstrike dalgası oldu. bütün uçuşlar durdu ve insanlar tel avivi terkedemedi

ya amk yahudisi nası yapmışsa google da bile bulamıyorum :D tiktokta bölgeden insanların videoları var.

1-2 tane amerikalı var takip ettiğim, birinin kardeşi gazada,  1-2 tane israilde yaşayan amerikalı var. tiktokta tekrar denk gelirsem görsel atarım.

tel aviv de şehirden ziyade askeri üs dolu bi yermiş, bu üslerin etrafında şehirleri kurmuş adamlar. şehir ve içinde kışla var gibi değil de "kışlanın etrafında evler var" tarzı bi yermiş

tiktok ta olmasa yavudinin oyununu öğrenemicez.

zaten beni dün forumdan banlayan da bu yavudi lobisi. underzeroyu maşa etmişler kendilerine. under da farkında değil

tam forumda devrim falan konuşuyoduk bi anda zalimadam vs mikrobit mevzusu geldi. bunun suni gündem olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok zaten

Sıtratecik derinligine hayranım

Kurtlar tasma takmaz....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Crowdstrikeın programda Null Pointer Exceptiondan dolayı hata vermiş. Bu seviyelerde nasıl böyle hatalar yapıyorlar valla şaşırtıcı.

https://x.com/Perpetualmaniac/status/1814376668095754753

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Toolbrowser
    Toolbrowser's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Crowdstrike Başkanı ve CEO’su George Kurtz’un ben anasini belleyim..bu pic yuzinden bilgisayarim 5 yil once mavi ekran hatasi verdi 250 gb ssd aldim cope attim 3 tane 500 gb hdd cope attim her windows 10 formatindan hemen yarim saat sonrasinda mavi ekran uyarisi aldim. Laptopuda cope attim. Fidye virusu yer gibi mavi ekran hatasi aliyordu sistem

Shockman
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek

hacıabi sccm tarzı programı olanlar tek komutla halleder. olmayanlarda bir .bat ile domain admin ile cmd açıp excel listesi üzerinden serverlerdaki o dosyaları silebilirler. Neden tek tek uğraşıyorsunuz ki?

Toplam Hit: 5681 Toplam Mesaj: 18
crowdstrike