folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder "Database"Deki Verileri Listeleme



"Database"Deki Verileri Listeleme

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    Meraba arkadaşlar, databasedeki verileri ekrana yazdırırken alt alta sıralanıyorlar.Ben mesela databaseye en son eklenen 3 tanesini aynı satıra,yanyana yani,sonraki 3 tanesini alt satırda yanyana şeklinde tüm verileri listelemek istiyorum.3 tane örnek yani,5 te olabilir,2 de olabilir,mantığını öğrensem yeterli.

    Kodlarım aşağıda. Nereye ne eklemeliyim, çok araştırdım,buldum birşeyler de uyarlayamadım,yardımcı olursanız sevinirim.

    Bu kodları tasarım programına yapıştırıp yaparsanız daha net gözükür tasarım ekranında. 

     

    <table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">

     

      <tr>

        <td height="14" valign="top">

          <% 

    Vt_Yol=Server.Mappath("data.mdb")

    Set Baglantim=Server.CreateObject("Adodb.Connection")

    Baglantim.Open "DBQ="& Vt_Yol & ";Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}"

     

    Set Rs=Server.CreateObject("ADODB.Recordset")

    Sor = "Select * From tablo Order by id Desc"

    Rs.Open sor,Baglantim,1,3

     

    topla=Rs.Recordcount 

    shf = Request.QueryString("shf")

    if shf="" then 

    shf=1

    end if

    %>

          <%

    If rs.eof then

    Response.Write "<center>Henüz bir şey Yok</center>"

    Response.End

    End If

    %>

          </td>

      </tr>

      <tr>

        <td height="14" valign="top">

    <%

    rs.pagesize = 50

    rs.absolutepage = shf

    sayfala = rs.pagecount

    for i=1 to rs.pagesize

    if rs.eof then exit for

    %>

            <table width="100%" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">

              <tr bgcolor="">

                <td width="7%" valign="middle" bordercolor="#1F160D">

    <a href="profil.asp?id=<%=rs("id")%>" target="_parent" class="style123"><%=rs("dbtarih")%> </a> &nbsp; &nbsp;<a href="profil.asp?id=<%=rs("id")%>" target="_parent" class="style123 style139"><%=rs("dbbaslik")%></a>&nbsp; &nbsp;<img src="<%=rs("dbresim")%>" alt="<%=rs("dbbaslik")%>" width="68" height="54" class="magnify" style="width:50px; height:50px" />

     </td>

              </tr>

            </table>

          <br />

            <%

      rs.movenext

      Next

      %>

          &nbsp;</td>

      </tr>

      <tr>

        <td height="14" valign="top"><span class="style22">

    Sayfa:

          <%

            for y=1 to sayfala 

            if shf=y then

            response.write y

            else

            response.write "<b> <a href=""Default.asp?shf="&y&""">"&y&"</a></b>"

            end if

            next

            %>

              <br />

          toplam(

          <%

    set rs1 = Baglantim.execute("select count(dbmesaj) as mesajsayisi from tablo")

     

    siteadi = 0 

     

    if not rs1.eof then

    mesajsayisi = rs1 ("mesajsayisi")

    end if 

     

    rs1.close

     

    set rs1 = Nothing

    %>

          <b><%=mesajsayisi%></b>)&nbsp;</span>

     

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Mart/2010
    Erkek
    While döngüsü ile çekerken verileri html in td taglerini çoğaltcaksın. Bir tane int değişkenin olacak ve while döngüsünün içinde int değişkenini 1 artıracaksın ve if kontrolü yapacaksın. If yapın da şöyle olacak:
    if(int degiskenin % 3 == 0) Response.Write("")
    Şu an derste ve teldeyim bu kadar yardımcı olabildim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    Aşağıdaki adreste  EmQceR yazmış.

    Uyguluadım oldu.

     

    http://www.tahribat.com/Forum-Aspde-Veri-Listeleme-Sorunu-65111/1/veri

Toplam Hit: 1599 Toplam Mesaj: 3