Deniz Gezmiş?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek
    hakkında ne düşünüyorsunuz siz?

    https://t.me/pump_upp
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 01/Mayıs/2003
    Erkek
    Gezemeden öldürülen,gençler bütünü.

    Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Sosyalizmin Özgürlük Anıtı !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek
    o bir kahraman, vatan için katledilen bir insan.
    söylenecek çok şey var onun için ...

    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    Cikin bana diyin vatan hainisin,bilmem nesin,serefsizsin,halk dusmanisin diye,istediginiz gibi kufurde edebilirsiniz.Ama Deniz"e edenin once aklindan sonra insanligindan sonrada algilama kapasitesinden suphe ederim ben..

    Savunmasindna alintilar.

    "...Biz hiçbir zaman bütün çabamıza rağmen Türkiye"nin bağımsızlığını temin edemedik. Bugüne kadar da bu özlem içinde kaldık."
    "...Öteden beri arz etmiş olduğum gibi, bu ülkede Anayasa’yı en fazla savunanlar bizleriz. Anayasa’yı ihlal edenlerse ortadadır. Anayasa’nın uygulanmasını isteyen gene bizleriz. Anayasa’yı uygulamayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. Ve yine o kişiler bizim kellemizi istemektedirler..."
    "...Yaptıklarımızın haklı olduğuna inanıyorum. Halen de bu inancı taşıyorum. Türkiye"nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim ve bu sebeple Amerikan emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı mücadele verdik. Bundan dolayı ölümden korkmuyoruz. Onu ancak işbirlikçiler düşünsün ve ancak onlar kendi canının telaşına düşsün. Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye"nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."[1]

    "Biz 50 sene evvel Kurtuluş Savaşı vermiş bir ülkenin çocukları olarak Kurtuluş Savaşı"nın gerçek tahlilini yapmaya her zaman için muktediriz. Biz yine çok iyi biliriz ki Türkiye Kurtuluş Savaşı"nı yapmak için Samsun"a çıkanlara İstanbul örfi idaresince ve mahkemelerince idam cezası verilmiştir. Ve yine bilmekteyiz ki, Osmanlı İmparatorluğu yüzlerce generalinden ancak birkaç tanesi Kurtuluş Savaşı"na iştirak etmiştir. Ve yine bilmekteyiz ki Kurtuluş Savaşı yapıldığı sırada İstanbul"da bulunanlar bunları yapanlara eşkıya demiştir."

    "Öğrenci hareketlerine gelince, Türkiye"de öğrenci olayları 50-60 senedir eksik olmamıştır. Sultan Hamit"in Tıbbiye talebelerini Sarayburnu"ndan denize attığı tarihten itibaren öğrenci hareketleri Türkiye"de devam edegelmiştir. İkinci Dünya Savaşı sırasında faşizme hayır diyen gençler ilerici gençlerdi. Ve 28 Nisan 1960 tarihinde özgürlük savaşı veren gençlerdir. Amerikan emperyalizmi tarafından İnönü hükümetten düşürüldüğünde protesto gösterisi yapan gençler ilerici gençlerdir. Anayasa"ya Bağlılık Mitingi"ni de bizler yaptık. O günün mitinginde iktidarın kiralık adamlarından ve polisinden dayak yiyen de gene bizlerdik.

    1968 senesine gelince, üniversiteler öğrenciler tarafından işgal edildi. İşgalleri gayet meşru idi ve kürsü ağaları dahi bu işgallerin haklılığını hiçbir zaman inkar edemedi. Aynı yılın Temmuz ayında Amerikan Filosu"na karşı gösteri yapanlardan Vedat Demircioğlu polis tarafından hunharca öldürüldü. İktidarın kiralık kuvvetleri ve polisi hunharca devrimcilerin üzerine saldırdı. 20"ye yakın devrimci öldürüldü. Bunların hiçbirinin katili bulunamadı. Polis karakolları işkencehane haline getirildi. Hiçbir savcı buna karşı çıkmadı. Fikir özgürlüğünü ve Anayasa"yı paravan yapanlar "önceden Atatürkçü geçinirken O"nun fikir ve şahsiyetini de küçük görmeye başladılar, sadece Mustafa Kemal tarafını beğeniyorlardı." suçlamasını kesin olarak reddediyorum ve asla kabul etmiyorum. Diğer yurtseverler de bunu kabul etmez.

    Gerçekler örtülmek isteniyor. Mustafa Kemal"e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz. Onun İstiklal-i tam prensibini, ve onun istiklal-i tam Türkiye idealini yalnızca biz devam ettiriyoruz."

    NOT:Tum bu konusmalarin orjinal ses kayitlari mevcuttur.Ispat isteyen olursa rahatlikla ses belgelerini tozlu arsivimden cikarabilirim :)

    Birkac fotografi:
    http://denizgezmis.turksolu.org/Album/foto/denizgezmis23.jpg
    http://denizgezmis.turksolu.org/Album/foto/denizgezmis11.jpg
    (Ilk fotografta elinde Turk bayragi tasiyan Deniz Gezmistir.O fotograf "Samsundan Ankaraya TamBagimsiz Turkiye icin Mustafa Kemal Yuruyusu"dur." Gercektende samsun-ankara arasi yurunerek gidilmistir.
    (yillar sonra dedemin agzindan su olayi dinlemistim :Biz posetlere tatlilari doldurduk sogukta icimizi sicak tutmak icin yolda yeriz diye,neyse tatlilari yedik yol boyunca,ankara vardigimizda herkes hastalandi,yataga dusen dusene,sonra tip okuyan arkadaslardan ogrendik ki soguk havalarda tatli yemek vucudu isitirmis ama bagisiklik sistemini zayiflatirmis ve sonucunda hastalik :) ,megerse limon yemek gerekirmis vucudun direncini artirmak icin,bizde sonraki senelerde kasa kasa limon goturduk samsun-ankara yuruyuslerine : ) )

    NOT:TurkSolu ile hicbir baglantim yoktur,sadece fotograf albumlerinden yararlandim.

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2003
    Erkek
    vatan uğruna, özgürlük uğruna öldürülen darağacında üç fidandan biri..

    3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Comp dengesiz cocuk .. msn ye gel
    :D


    Yaşasın Sol Sosyolizm..!

    Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scuderia
    scuderia's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Aralık/2005
    Erkek
    bu milletin bağımısızlığı için canını vermiş ama millet değerini anlayamamıştır.
    kim bilir kaç yunus görmüş kaç Deniz Gezmiş...

    l enfer c est les autres Sartre ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Exclusive
    Exclusive's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek
    Yaptıları ve Anlatmak istediklerini herkes biliyor zaten.

    Bir çok kişiler gibi değerini sonradan anladığımız insan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Filistine müslüman kardeşlerimiz için savaşmaya gitmiştir Deniz gezmiş . Ama onu vatan haini kafir ilan etti bu ülke .. devletten yardım istediğinde hiç bir yardım görmedi tek başına 5 yada 6 kişi arkadaşıyla olması lazım bir savaşa katılmak başka bir ülkeden her yiğidin harcı değil .. Ve zaferle gelmişlerdi...

    Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    Sol: Bölünüyorum öyleyse varım...

    Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
Toplam Hit: 15041 Toplam Mesaj: 107