Dindar Kürtler - Ayrımcı Kürtler
-
Ben sadece doğruluğunu tartışmak istediğimden yazıyorum. Benim bu zamana kadar edindiğim tecrübeyle Kürtlerin Dindar olanları; 5 vakit namaz kılanları, kılamasada kılmak isteyenleri, hiç bişe olmazsa Dinine gönülden inanların Türkiye ile hiçbir sorunu yok ben bu zamana kadar görmedim Dindar olupda ayrımcı olan Kürt... ama Dindar olmayan Kürtlerin çoğunluğu - Tamamı demiyorum ama büyük çoğunluğu %97-98 kadar- ayrımcılık yapıyor. Özellikle Güneydoğuda oturmuş olanlar, yaşayanlar, kökeni oradan olanlar yorum yaparsa bu konuda doğru veya yanlış düşündüğümü anlamış olurum.
Öyleyse ülkede Din birliğinin sağlanması lazım. İster gerici deyin ister başka birşey ama gerçek bu. her ne kadar örnek vermek istemesemde örnek olarak İran Nüfusunun yarısı Türkmen ama hiç bir sıkıntıları yok niye Hepsi Şii'liği benimsemiş. Tabii benim demek istediğim İran gibi olalım değil; benim görüşüm İran gibi değil ama bir şekilde Din kardeşliğinin sağlanması yoksa daha çok kan dökülür gibime geliyor. Bunun nasıl yapılacağı hakkında bir fikrimde yok ama gerçek bu. Özellikle Güneydoğuda oturmuş olanlar, yaşayanlar, kökeni orada
Her türlü görüşe açığım - hakaret edilmedikçe :) -
-
Yanlış düşünüyorsun..
-
StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------
Yanlış düşünüyorsun..
-----------------------------bu mudur yani:) neye göre yanlış düşünüyorum biraz açıklama yapsan
-
ne dinle ne de bilgiyle alakalı bişey ...
babası gemi mühendisi olup oğlu elektrik mühendisliği okuyan kürdistan wardır diyen 46 kromozomlu bir canlıyla aynı sınıfı paylaşmıştım lisede ...
gerisine sen karar wer ...
-
Hoca yanlis dusunuyorsun.Neden : Din demissin pat siyasete girmissin.Bilemezsin benim tanidigim onlarca insandan ornek vereyim sana. Said Nursi denen sahsin kitaplarini okur , eli yuzu duzgun namaz kilar , yurdum insani gibi yasar.Boyle arkadaslarim var.Yine ayni adaminkitaplarini okuyup pkk li olan tanidiklarimda var.Din kistas degildir.Teroru ne dogurur ? Bunun cevabini vermek gerekir.Daha cok ekonomik nedenlere yogunlasmak gerekir , teror toplumlarin ust yapisiyla ilgili bir sorundur , alt yapinda sorunlar oldugu surece terorun buyumesine olanak verirsin.Toplumlarda alt yapi - ust yapi nedir arastirabilirsin.Logout :)
-
bir yerde islam birliği diyorsun :|
-
bu ülkeninde sistemi kitlendi reset atmak lazım
-
ne dini dindarı kardeşim dini bütün olan ayrım yapmıyormu yani alakası yok hepsi demeyim kürtlerin %90 ayrımlılık yapıyor kendi içlerinde de ayrışma kutuplaşma var kürt türk ayrımı yokmuş Kürt istilası var dincimiyde bilmemneymiş alayı hikaye benim kürtlere zerre kadar güvenim saygım hoşgörüm yok.
-
bu başlığı açmana sebeb olan başbakanın taa... ulan 2 yıl öncesine kadar hiçbir etnik kökenden bahsedilmezken.sürekli sahnede lazıyla çerkeziyle kürdüyle arabıyla sünnisiyle şiisiyle diye laf yapan ibne başbakanın yüzünden bu durumlara geldik.bu zamana kadar varmıydı böyle konuşmalar yapan ayrımcılık fetvaları konuşmalarını.
-
dostum sen ne yazdiginin farkindamisin insanlarin inanc özgürlügü var sen kalkip din birliginden söz ediyorsun bu ülkede sadece süniler yasmiyor yada siiler vs..... türkiye hem din hemde millet olarak mozaik bir ülke ama sen dersenki Iranda gibi zorlama ile........ olmaz anlatabildimmi sanirim sen anlamssindir birakinda herkes diledigi gibi yasasin öncelikle bu ülkede ahlaksizliklarin, soygunlarin, rüsvetcilerin, bu ülkede hanedanlar gibi kamp yapanlarin milletin parasini savuranlarin önüne gecelim bak gör ondan sonra bu güzelim vatan nasil cennet bir oluyor saygilarimla.
-
yiseca bunu yazdı:
-----------------------------
dostum sen ne yazdiginin farkindamisin insanlarin inanc özgürlügü var sen kalkip din birliginden söz ediyorsun bu ülkede sadece süniler yasmiyor yada siiler vs..... türkiye hem din hemde millet olarak mozaik bir ülke ama sen dersenki Iranda gibi zorlama ile........ olmaz anlatabildimmi sanirim sen anlamssindir birakinda herkes diledigi gibi yasasin öncelikle bu ülkede ahlaksizliklarin, soygunlarin, rüsvetcilerin, bu ülkede hanedanlar gibi kamp yapanlarin milletin parasini savuranlarin önüne gecelim bak gör ondan sonra bu güzelim vatan nasil cennet bir oluyor saygilarimla.
-----------------------------ben yazımın neresinde zorla yapılacak yazmışım merak ettim bi tekrar okuyum.
edit: Yok:)