folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dindar Kürtler - Ayrımcı Kürtler

Dindar Kürtler - Ayrımcı Kürtler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben sadece doğruluğunu tartışmak istediğimden yazıyorum. Benim bu zamana kadar edindiğim tecrübeyle Kürtlerin Dindar olanları; 5 vakit namaz kılanları, kılamasada kılmak isteyenleri, hiç bişe olmazsa Dinine gönülden inanların Türkiye ile hiçbir sorunu yok ben bu zamana kadar görmedim Dindar olupda ayrımcı olan Kürt... ama Dindar olmayan Kürtlerin çoğunluğu - Tamamı demiyorum ama büyük çoğunluğu %97-98 kadar- ayrımcılık yapıyor. Özellikle Güneydoğuda oturmuş olanlar, yaşayanlar, kökeni oradan olanlar yorum yaparsa bu konuda doğru veya yanlış düşündüğümü anlamış olurum.

Öyleyse ülkede Din birliğinin sağlanması lazım. İster gerici deyin ister başka birşey ama gerçek bu. her ne kadar örnek vermek istemesemde örnek olarak İran Nüfusunun yarısı Türkmen ama hiç bir sıkıntıları yok niye Hepsi Şii'liği benimsemiş. Tabii benim demek istediğim İran gibi olalım değil; benim görüşüm İran gibi değil ama bir şekilde Din kardeşliğinin sağlanması yoksa daha çok kan dökülür gibime geliyor. Bunun nasıl yapılacağı hakkında bir fikrimde yok ama gerçek bu. Özellikle Güneydoğuda oturmuş olanlar, yaşayanlar, kökeni orada 

Her türlü görüşe açığım - hakaret edilmedikçe :) - 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
     Yanlış düşünüyorsun..

Sen hiç kaval çaldın mı?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

StigmatA bunu yazdı:
    -----------------------------
     Yanlış düşünüyorsun..

bu mudur yani:) neye göre yanlış düşünüyorum biraz açıklama yapsan 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

ne dinle ne de bilgiyle alakalı bişey ...

babası gemi mühendisi olup oğlu elektrik mühendisliği okuyan kürdistan wardır diyen 46 kromozomlu bir canlıyla aynı sınıfı paylaşmıştım lisede ...

gerisine sen karar wer ...

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Hoca yanlis dusunuyorsun.Neden : Din demissin pat siyasete girmissin.Bilemezsin benim tanidigim onlarca insandan ornek vereyim sana. Said Nursi denen sahsin kitaplarini okur , eli yuzu duzgun namaz kilar , yurdum insani gibi yasar.Boyle arkadaslarim var.Yine ayni adaminkitaplarini okuyup pkk li olan tanidiklarimda var.Din kistas degildir.Teroru ne dogurur ? Bunun cevabini vermek gerekir.Daha cok ekonomik nedenlere yogunlasmak gerekir , teror toplumlarin ust yapisiyla ilgili bir sorundur , alt yapinda sorunlar oldugu surece terorun buyumesine olanak verirsin.Toplumlarda alt yapi - ust yapi nedir arastirabilirsin.Logout :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    bir yerde islam birliği diyorsun :|

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    bu ülkeninde sistemi kitlendi reset atmak lazım

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek
    ne dini dindarı kardeşim dini bütün olan ayrım yapmıyormu yani alakası yok hepsi demeyim kürtlerin %90 ayrımlılık yapıyor kendi içlerinde de ayrışma kutuplaşma var kürt türk ayrımı yokmuş Kürt istilası var dincimiyde bilmemneymiş alayı hikaye benim kürtlere zerre kadar güvenim saygım hoşgörüm yok.

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

bu başlığı açmana sebeb olan başbakanın taa... ulan 2 yıl öncesine kadar hiçbir etnik kökenden bahsedilmezken.sürekli sahnede lazıyla çerkeziyle kürdüyle arabıyla sünnisiyle şiisiyle diye laf yapan ibne başbakanın yüzünden bu durumlara geldik.bu zamana kadar varmıydı böyle konuşmalar yapan ayrımcılık fetvaları konuşmalarını. 

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yiseca
    yiseca's avatar
    Erkek
    dostum sen ne yazdiginin farkindamisin insanlarin inanc özgürlügü var sen kalkip din birliginden söz ediyorsun bu ülkede sadece süniler yasmiyor yada siiler vs..... türkiye hem din hemde millet olarak mozaik bir ülke ama sen dersenki Iranda gibi zorlama ile........ olmaz anlatabildimmi sanirim sen anlamssindir birakinda herkes diledigi gibi yasasin öncelikle bu ülkede ahlaksizliklarin, soygunlarin, rüsvetcilerin, bu ülkede hanedanlar gibi kamp yapanlarin milletin parasini savuranlarin önüne gecelim bak gör ondan sonra bu güzelim vatan nasil cennet bir oluyor saygilarimla.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yiseca bunu yazdı:
    dostum sen ne yazdiginin farkindamisin insanlarin inanc özgürlügü var sen kalkip din birliginden söz ediyorsun bu ülkede sadece süniler yasmiyor yada siiler vs..... türkiye hem din hemde millet olarak mozaik bir ülke ama sen dersenki Iranda gibi zorlama ile........ olmaz anlatabildimmi sanirim sen anlamssindir birakinda herkes diledigi gibi yasasin öncelikle bu ülkede ahlaksizliklarin, soygunlarin, rüsvetcilerin, bu ülkede hanedanlar gibi kamp yapanlarin milletin parasini savuranlarin önüne gecelim bak gör ondan sonra bu güzelim vatan nasil cennet bir oluyor saygilarimla.

ben yazımın neresinde zorla yapılacak yazmışım merak ettim bi tekrar okuyum. 

edit: Yok:) 

Toplam Hit: 7229 Toplam Mesaj: 57