Dinler Evrim Geçirir Mi?
-
Arkadaşlar, aslında bu konuyu açarken biraz korkuyorum. Çünkü buna benzer bir konu yüzünden banlanmıştım.
Bana göre bu ülkede Kur'an ve ezan arapça değil Türkçe okunmalıdır. Allah sadece Arapça değil, Türkçede biliyor çünkü.
Dinler evrim geçirir, bu düşünceden korkmamalıyız. Bir ülkenin refahı ne ise ona göre dini de şekillendirmeliyiz. Tabii ki ana kurallarını değiştirmeden. Mesela ezanı Türkçe okumalıyız. Arapça birşey anlamadan dinliyoruz.
Örneğin "Bismillahirrahmanirrahim" demek yerine "Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla" desek hem Allahın kudretini yeniden hatırlamış oluruz hem de ne dediğimiz biliriz.
Hz.Muhammed(S.A.V) din kardeşlerinin refahı için İslam'ın temel kuralını bozup, savaş yapmıştır. Yani ülkenin yararı için din evrim geçirebilir.
-
arkardaşım senin islam ile alıp veremediğin ne.. Dinlerin evrimi diye birşey yoktur. Biraz araştırma yaparsan bunun böyle olmadığını görürsün. Sadece dinler dejenere olur (yahudilik,hrisityanlık... )
-
herşeyi usulüne göre yapmak en iyisidir bence ayrıca sen dini burda sorgulamaya devam edersen bu üyeliğinde banlanacak gibi...
-
Dai bu konu daha oncede tartisildi, bende Turkce ezanin yanindayim ama soylede bisey var. Kuran-i Kerim Allahin kendi sozcukleridir cevrildiginde anlamini yitirilebilir yani tam olarak cevrilemeyebilir ama bunun yaninda Arapcanin yaninda (Arapca biliyorsaniz tabiki), turkcesinin okunmasi gereklidir, baska turlu Kuran'i anlamak mumkun degil cunku...
-
a.g yrk yrk konular açıyorsunuz.
önce oku sonra konuş.
ne alaka evrimmiş.
---------
Hz.Muhammed(S.A.V) din kardeşlerinin refahı için İslam'ın temel kuralını bozup, savaş yapmıştır. Yani ülkenin yararı için din evrim geçirebilir.
---------------
bir kere Cihad nedir onu öğren, kur'an da cihad vardır. katlin vacib oldugu mevzular vardır.
bilmiyorsan usülüne göre sor.bilen cevaplasın. bi kere evrim diye bişey yok.
ikincisi aslını yitirmiş dinler vardır.bunları din dersinde görmüşsündür.
İslamiyet aslını yitirmemiştir.
günlerdir din şöyle yok atatürk böyle konuşyuyorda konuşuyorzunu la bıkkınlık geldi.
İslam şüphe götürmez. kafana göre konuşma.
hem sen ne o ilginc nikli cocugu savunuyon la?
o neden banlandı diye bi topiğini. yoksa ikinizde aynı kişimiziniz. düşünce yapılarınız da aynı.
sayın adminler böyle lülürüklere müsade etmeyin.. diye kaç defa serzenişte bulunuldu ama halen bi gelişme yok.
programlama üzerine bi konu açıyoz.altlara gömülüp gidiyor.
bence bu sitenin amacı ne ise. üyelik talebi alınırken bi sınav yapılmalı. anlamayanlar üye olmasın siteye.
hoşçakalın
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
herşeyi usulüne göre yapmak en iyisidir bence ayrıca sen dini burda sorgulamaya devam edersen bu üyeliğinde banlanacak gibi...
-----------------------------
nie banlansın dini sorguladı die güzel kardeşim burada her tipten insan var ateisti de var koyu müslümanı da var asıl sorgulamassan neyin ne oldunu anlamassınnese konuya dönelim bence de dinler evrimleşebilir ve hatta evrimleşmelidir çnkü o günün koşullarıyla bugünün koşulları bir olmadığına göre bazı kuralların yorumu da tabii ki farklı olacaktır ve de olmalıdır. mesela bi hadisin yorumu deişebilir yahut bi ayetin ancak ayetin ve hadisin deişmesi pek bi sözkonusu diil bence
hem nie bu kdr din konusuna takılıp kalıosunuz ki anlamıorm yaşayın işte tmm sorgulamayın demiorm ama her alalhın günü ya derin konularda ya da başka bi yerde mutlaka dinle ilgili abuk bi konu açılıo
-
ulascan90 yazdığını hayretle okuduğumu belirtmek istedim
Benim inancım şunu diyor, bu dünyaya sınav için geldin ve ona uygun hareket et. Ayrıca Allah yüzlerce kez emrediyor, "Ne kadar az düşünüyorsunuz" diye. Toplumumuzun bu kötü gidişatının temeli düşünmemek, sorgulamamaktır..Ama din sorgulanmaz.Kuralları tekdir.Mantık olarak da aynı yere götürür,bunu tüm semavi dinler için söyleyebilirim
Zaten Allah islam dinini diğer dinlerin tasdiki ve bu zamana uygun olarak göndermiştir. Ayette bu kitap size kıyamete kadar yetecektir, buyuruyor.O halde kurandan sonra bir kitap ya da değişim söz konusu olmamalı bir müslüman için. Gerekli değişimler daha önce farklı dinlerin gelmesiyle yapılmıştır. Son din İslamdır. Allah ın dinin değiştirmeye gerek yoktur
-
Arkadaşlar, görüyorum ki çoğunuz hayatı sorgulamaktan korkuyorsunuz. Halbuki bana göre sorgulanmayan hayat, hayat değildir. Hayatı sorgulamak doğruyu bulmmamızı ve kalıplaşmış yanlış tabuları yıkmamızı sağlar.
Korkak insanların tek düşüncesi; "bizim yapmamız gereken hiçbir soru sormadan boyun eğmektir."
Bana göre böyle yaşanamaz. Kendi düşüncelerinizden korkmamayı öğrenin.
-
Bizim yaşadığımız islamiyet islamiyetten tamamen kopuk,Türklüğü geri planda bırakan arapçılıktır , yani islamiyeti arapçılıkla eşit tutuyoruz ben arap alfabesini öğrenip türkçe anlamını kestiremedikten sonra kur'an okusam ne fayda ? Ezan okunuyor arapça ; insanlar camiye namaza çağırılıyor , ama kaç kişi ezan'ın açık bi namaz çağrısı olduğunu biliyor , ezan okununca halkımızın yapmakta farz gördüğü tek şey ''Azizallah'' sıfatını zikretmektir ama ezan türkçe olsa açık açık halkı türkçe bi şekilde namaza çağırırsa eminimki bunu anlayan her insan vicdanında , kanında bi kıpırdama hissedip bi şekilde camiye gitmeye çalışacaktır , ben islamiyeti bi arap gibi yaşamak isteyen bi insan değilim . belki bana karşı çıkacak insanlar olur bende şunu derim ; Allah türkçe bilmiyor mu ? Araplar üstün ırk mı' da dilleri çok değerli bütün müslümanlar onların dilini konuşmak zorunda kalsın vs. vs. vs. ? benim demek istediğim ben bi arap gibi yaşamak istemiyorum açık açıkta söyliim birçok türk gibi bende araplardan nefret ediorm .. islam'ı da bi türk gibi yaşamak istiyorum..zaten Türk halkını da islamiyetten soğutan tek etmen emin olunki gerçekten arapçılıktır..
-
Sorgulamanın durduğu yerde hayat da durur. Ot gibi yaşarsınız.
-
Öyle kesin yargılarla konuşuyorsun ki şaşırttın sende beni...
Öncelikle sana cevabı Allah ın kendi sözleriyle vermek istiyorum
12/Yusuf 2 Biz onu, anlayasınız diye, Arapça bir Kuran olarak indirdik.
42/Şura 7 Böylece şehirlerin anası olan Mekke'de ve çevresinde bulunanları uyarman, şüphe götürmeyen toplanma günü ile uyarman için sana Arapça okunan bir Kitap vahyettik. İnsanların bir takımı cennete, bir takımı da çılgın alevli cehenneme girer.
13/Rad 37 İşte biz o Kur'an'ı Arapça bir hüküm kaynağı olarak indirdik. Eğer sana gelen ilimden sonra onların keyiflerine uyarsan, Allah'tan sana ne bir dost nasip olur ne de bir koruyucu.
39/Zumer 28 Bunu, eğri-büğrüsü olmayan Arapça bir Kur'an olarak indirdik ki, korunup sakınabilsinler.
16/Nahl 103 "Ona bir insan öğretiyor" biçimindeki sözlerini elbette biliyoruz. Amaçladıkları kişinin dili yabancıdır, bu ise apaçık Arapça bir dildir.
20/Taha 113 Biz onu işte böyle, Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onun içinde tehditleri türlü ifadelerle sıraladık ki korunabilsinler, yahut da Kur'an onlara yeni bir hatırlatıcı/hatırlatma sunsun.
41/Fussilet 3 Bilen bir topluluk için, Arapça bir Kuran olarak ayetleri açıklanmış bir kitaptır.
43/Zuhruf 2,3 O ayan-beyan bilgi veren Kitap'a yemin olsun ki, Biz onu akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an yaptık.
41/Fussilet 44 Onu yabancı dilde bir Kuran kılsaydık, "Onun ayetleri açıklanmalı değil miydi?" diyeceklerdi. İster yabancı dil, ister Arapça olsun, de ki, "O, inananlar için (dilleri sözkonusu olmaksızın) bir rehber ve şifadır. İnanmıyanların ise kulaklarında ağırlık vardır. Onlara sanki uzak bir yerden sesleniliyor gibi onlara kapalıdır.”
Kuran türkçe olduğunda bir çok sapmalar meydana gelir.Türkçe de olmayan bir çok sesleniş var.Bu arapçanın yapısından ileri gelir. Bunları direk tercüme ettiğimiz de ise o kadar anlam sapmasına uğruyor ki...
Verdiğim ayetlerle ilgili açıklama var burda
http://www.hanifdostlar.com/forum_posts.asp?TID=2571&PN=1